به گزارش خبرنگار ایرنا، ۱۸۰ هزار هکتار از اراضی کرمانشاه زیر کشت نخود میرود و از ۱۵۰ هزار تن تولید نخود در کرمانشاه کمتر از هزار تن آن در استان فرآوری میشود و بقیه به صورت خام فروخته میشود؛ نخود فرآوری شده و مشتقات آن مانند نخودچی آجیل، آرد نخود، لپه و غیره طرفداران بسیاری را در داخل، کشورهای همجوار و اروپا دارد که اگر این زنجیره تولید نخود در استان وجود داشته باشد هم سود بیشتری را نصیب کشاورز میکند و هم تحولی را در اشتغال استان ایجاد خواهد کرد.
رییسجمهوری منتخب هم در گفت و گویی که با مردم کرمانشاه داشت کشاورزی را یکی از ظرفیتهای بزرگ استان دانست و گفت: باید صنایع تبدیلی را در بخش های مختلف راه اندازی کنیم تا با ایجاد ارزش افزوده برای مردم مشکل بیکاری را ریشه کن کنیم.
به عنوان مثال در همین بخش صنایع تبدیلی، اگر نخود کرمانشاه تبدیل به نخودچی و لپه و سایر مشتقات آن شود، ارزش افزوده فراوانی برای استان و جوانان ایجاد میشود بطوریکه ۹۰ درصد کل نخودچی مورد نیاز دنیا و ۹۹ درصد کشور در شهر «ممقان» و ۹۵ درصد لپه موردنیاز کشور هم در شهر «آذرشهر» استان آذربایجان شرقی فرآوری میشود که سالانه میلیون ها دلار ارز را وارد کشور میکند و حدود ۲۰ هزار شغل را در این استان ایجاد کرده است.
بیش از ۱۵ سال است دستگاههای نخودپزی مکانیزه با هزار و ۳۰۰ کارگاه در ممقان سالانه ۱۰۰ هزار تن نخودچی آجیلی را فرآوری و روانه بازارهای داخلی و خارجی میکند و همچنین ۱۸۰ کارگاه لپهسازی در آذرشهر نیازهای داخلی را تامین و از این طریق برای هزاران نفر اشتغالزایی شده است.
«شتاب نخود» در کرمانشاه
سازمان جهاد کشاورزی، پارک علم و فناوری و شورای ملی نخود، رویداد «شتاب نخود» را در کرمانشاه تعریف کردند تا علاقهمندان ایدههای خود را در بخشهای مختلف مرتبط با نخود ثبت کنند و در انتها از طرحهای برگزیده هم جهت تجاریسازی حمایت شود.
مدیر مرکز رشد کشاورزی پارک علم و فناوری کرمانشاه با اشاره به اینکه این رویداد به صورت مجازی ۲۲ تیر ساعت ۱۰ صبح برگزار میشود به ایرنا گفت : علاقهمندان میتوانند تا تاریخ مذکور به مراجعه به سایت km.uast.ac.ir یا از طریق تماس با شمارههای ۰۸۳۳۸۲۵۳۲۸۹ و ۰۸۳۳۸۲۵۳۲۷۶ ایدههای خود را ثبت کنند.
«شهاب خوشخوی» از برگزاری این رویداد در سه محور اصلی تولید، صنایع تبدیلی و زنجیره تامین نخود خبر داد و افزود: تلاش این است که ایده های نوآورانه در زمینه نخود در این سه محور شناسایی شود.
وی افزود : قطعا شناسایی افراد صاحب ایده در حوزه نخود و کمک به تجاری سازی ایده های آنها باعث افزایش بهره وری و عملکرد کیفی و کمی این محصول و تکمیل زنجیره ارزش این محصول در سطح استان و کشور خواهد شد.
این مقام مسوول از استان کرمانشاه به عنوان یکی از استان های مطرح و شاخص در خصوص کشت این گیاه در کشور یاد کرد و افزود: کیفیت محصول نخود مزارع استان به حدی است که در بازارهای خارجی هم شناخته شده است، بنابراین با عنایت به این موضوع شناخت صاحبان ایده و ارائه ایده های نوآورانه با قابلیت تجاری سازی در خصوص این محصول در استان بسیار دارای اهمیت است.
خوش خوی به مزایای کشت گیاه نخود هم اشاره کرد وافزود: این گیاه علاوه بر افزایش حاصلخیزی خاک، موجب افزایش عملکرد محصولات زراعی که بعد از این گیاه در مزارع کشت می شود، خواهد شد و در عین حال برای کشت نیاز به آب کمی دارد و عمدتا به صورت دیم کشت میشود.
کرمانشاه قطب کشاورزی کشور
به گزارش ایرنا، کشاورزی محور توسعه پایدار کرمانشاه و یکی از بخشهای مهم این استان مرزی و چهارفصل است که علاوه بر تامین نیازهای غذایی داخل استان، بخش زیادی از نیازهای کشور را نیز تامین و تضمین میکند.
کرمانشاه استانی پهناور در غرب ایران با ۲۵ هزار کیلومتر مربع مساحت، یکی از استانهای مهم از حیث کشاورزی و منابع طبیعی محسوب میشود به طوریکه ۷۰ درصد مساحت استان را عرصههای منابع طبیعی با بیش از ۵۲۷ هزار هکتار جنگل و یک میلیون و ۱۹۲ هزار هکتار مرتع تشکیل داده است.
همچنین بیش از ۹۵۰ هزار هکتار زمین کشاورزی در استان کرمانشاه وجود دارد که سالانه چهار میلیون و ۵۷۵ هزار و ۸۱۴ تن انواع محصولات زراعی، باغی، دامی و شیلات و آبزیان در استان تولید میشود و در عین حال از مجموع جمعیت استان حدود ۱۲۵ هزار بهرهبردار در بخش کشاورزی مشغول به فعالیت هستند.
داشتن ۱۱ اقلیم آب و هوایی، بارش های ۲ برابری نسبت به میانگین کشوری، چهار فصل بودن و تولید بیش از ۹۸ درصد محصولات زراعی و باغی در استان از جمله ظرفیتها و پتانسیلهای بخش کشاورزی استان کرمانشاه است که از این ظرفیت برای رفع بیکاری و ایجاد اشتغال، افزایش درآمد کشاورزان و رونق اقتصادی استان استفاده کرد.
استان کرمانشاه ۲ میلیون نفر جمعیت ساکن در ۱۴ شهرستان، ۳۱ بخش، ۳۲ شهر، ۸۶ دهستان و ۲ هزار و ۵۹۵ آبادی دارد و ۲.۴ درصد جمعیت کشور در این استان سکونت می کنند که از این تعداد ۷۵ درصد در نقاط شهری و ۲۵ درصد در نقاط روستایی زندگی می کنند.
نظر شما