به گزارش خبرنگار ایرنا به دنبال این ترکیدگی ها و افت فشار شدید آب در برخی از مناطق جیرفت، این تصمیم در جلسه روز یکشنبه کمیسیون حفاری شهرستان جیرفت با حضور مدیران مربوطه دستگاه های خدماتی گرفته شد.
همچنین مصوب شد در صورت وقوع هرگونه آسیب دیدگی به لوله های آب توسط فعالیت های پیمانکاران شرکت گاز بلافاصله با شماره ۱۹۴ امداد مکانیزه گاز تماس گرفته شود تا این مرکز خود به بخش اتفاقات آب و فاضلاب جیرفت اطلاع دهد.
فرماندار شهرستان جیرفت در این نشست با اشاره به اینکه غیر از موارد اضطراری همچون ترکیدگی لوله آب هیچ ادارهای حق ندارد بدون مجوز کمیسیون حفاری دست به حفاری بزند گفت: بعد از تصویب این موارد، اگر اتفاقی خلاف مصوبات بیافتد و شاهد ناهماهنگی و آسیب به لوله های آب باشیم به طور حتم برخورد قانونی میشود.
احمد بلندنظر افزود: همه ما برای حل مشکلات و نیازهای مردم در حال فعالیت هستیم و نباید در این بین مشکل جدیدی برای مردم ایجاد کنیم.
وی یادآور شد: در این هفته در سه نقطه شهر ترکیدگی لوله آب داشتهایم اما برای مدت طولانی همانطور رها شده بود و آب هدر می رفت که این موجب افت شدید فشار آب و کمبود آب در چندین نقطه شهر شد.
بلندنظر ادامه داد: در چندین نقطه شهر از جمله مناطق قدیم و حاشیه ای شهر با مشکل کمبود آب مواجه هستیم و هدررفت آب بعد از ترکیدگی های مکرر فشار کمبود آب را مضاعف می کند.
فرماندار شهرستان جیرفت همچنین خواستار حمل بموقع مصالح و نصب علایم هشدار دهنده در محل حفاری ها شد تا از هرگونه حوادث احتمالی برای شهروندان جلوگیری شود.
وی خواستار تدوین نقشه خطوط انتقال در شهر شد تا مشخصات دقیق محل این خطوط و نوع، حجم و قطر خطوط معین شود و افزود: شهرداری هم برای آسفالت با شرکتهای خدماتی از جمله گاز که در حال گازکشی است هماهنگ باشد.
فرماندار شهرستان جیرفت از شرکت زیرساخت نیز انتقاد کرد و گفت: این شرکت هفت ماه پیش به دلیل اینکه راهداری اجازه حفاری نمی دهد خط فیبر نوری به اسفندقه را آغاز نکرده اما بلافاصله توافقی با اداره راهداری حاصل شد و با این وجود هنوز شرکت زیرساخت کار را آغاز نکرده است.
باری بر کمبود آب
مدیر امور آب و فاضلاب جیرفت هم در این نشست با اشاره به موارد ترکیدگی لوله های آب در هفته گذشته گفت: سه شنبه هفته گذشته در خیابان پاسداران یک لوله آب در ساعت سه بعدازظهر آسیب دیده بود اما پنج صبح مطلع شدیم.
علی مشایخی خواستار اطلاع رسانی زودتر توسط پیمانکاران بعد از ترکیدگی لوله شد و افزود: روز چهارشنبه هم بالاتر از زندان مجدد لوله دیگری در حفاری آسیب دید.
وی ادامه داد: دیروز شنبه هم ساعت ۱۶ عصر در انتهای خیابان کشاورزی باز ترکیدگی دیگری رخ داد اما ۱۰۰ متر بالاتر در همان خیابان در ساعت ۱۸ لوله آزبست شرکت در این حفاری ها دچار آسیب میشود.
مشایخی با بیان اینکه باید هم افزایی بین دستگاه ها وجود داشته باشد یادآور شد: برای خدمات جدید نمی توان خدمت فعلی را هم از مردم گرفت.
وی تاکید کرد: دستگاه های اجرایی در حفاری ها دقت بیشتری داشته باشند چون با شرایط سختی از نظر کمبود آب در جیرفت مواجه هستیم بنابراین تدابیری اندیشیده شود که شاهد تکرار این ترکیدگی ها نباشیم.
مدیر امور آب و فاضلاب جیرفت با بیان اینکه شمال شرقی جیرفت و بافت قدیم شهر با افت فشار شدید آب مواجه هستند اضافه کرد: شهر ۲۱۰ لیتر بر ثانیه کاهش دبی داشته و معادل هفت حلقه چاه کمبود آب دارد.
رییس اداره گاز جیرفت هم در این نشست گفت: قبل از اجرای پروژه ها نامه هایی به ادارات مربوطه ارائه شده است و آنها از مسیر حفاری ها مطلع هستند.
فرامرز قاسم زاده با بیان اینکه ما هم از ترکیدگی لوله های آب در شهر ناراحت می شویم، ادامه داد: آبفا افرادی را به ما معرفی کند که مستقیم جواب تماس دهند زیرا برخی پاسخگو نیستند و در برخی موارد افراد به اتفاقات آبفا اطلاع نمی دهند.
وی اضافه کرد: به همین دلیل بود که تصمیم گرفته شد پیمانکاران به ۱۹۴ اداره گاز زنگ بزنند و همکاران با اتفافات آب هماهنگ می شوند.