تاریخ انتشار: ۹ اردیبهشت ۱۴۰۲ - ۱۰:۳۳

تهران- ایرنا- گزارش ها حاکی از این است که کاخ سفید با پیشنهاد فروش سامانه‌های نقطه‌زن پیشرفته (APKWS-II) به انگلیس به ارزش تخمینی ۳۱ میلیون دلار، موافقت کرده است.

به گزارش روز شنبه ایرنا، تارنمای آژانس همکاری امنیتی دفاعی ارتش آمریکا (DSCA) در اطلاعیه رسمی خود با اعلام این موضوع افزود: گواهینامه مورد نیاز برای مطلع ساختن کنگره از این فروش احتمالی نیز ارسال شده است.

این قرارداد پیشنهادی تا ۷۶۸ سامانه راکتی APKWS-II به همراه تجهیزات مورد نیاز برای تعمیرات و نگهداری و همچنین ارائه خدمات فنی، مهندسی و لجستیکی لازم توسط دولت آمریکا را شامل می‌شود.

بر اساس اطلاعیه رسمی این آژانس، وزارت خارجه آمریکا با تصمیم برای فروش احتمالی این سامانه‌های راکتی پیشرفته به انگلیس با ارزش تخمینی ۳۱ میلیون دلار موافقت کرده است.

این فروش پیشنهادی، با تقویت قابلیت همکاری نیروی هوایی ارتش انگلیس با آمریکا و سایر کشورهای متحد آن از جمله اعضای سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) و بهبود توانایی ارتش این کشور برای حضور در ماموریت‌های مشترک المنافع، توانایی انگلیس را برای رویارویی با تهدیدهای فعلی و آتی افزایش می‌دهد.

سامانه‌های راکتی نقطه‌زن و پیشرفته (APKWS-II) با قابلیت هدایت، یک سامانه هوا به زمین است که با هدف بهبود نرخ موفقیت شلیک‌ها طراحی شده و انتظار می‌رود در بالگردهای تهاجمی AH-64E ارتش انگلیس از آن‌ها استفاده شود.

در همین رابطه هفته گذشته نیز وزارت دفاع آمریکا (پنتاگون) اعلام کرده بود که وزارت امور خارجه این کشور با فروش ۶ فروند بالگرد چند منظوره ام اچ ۶۰ آر به نروژ موافقت کرده است.

بیش از ۱۴ ماه از زمان آغاز جنگ اوکراین می‌گذرد و در این مدت ائتلاف ناتو به سرکردگی آمریکا و اتحادیه اروپا، میلیاردها دلار تسلیحات و تجهیزات نظامی به اوکراین ارائه کرده که این امر افزون بر شعله ورتر کردن آتش این جنگ و ایجاد نگرانی از حمله احتمالی روسیه به سایر کشورهای اروپایی، کاهش ذخایر تسلیحاتی این کشورها به ویژه انگلیس و آلمان هشدارهایی به همراه داشته که زنگ خطر را برای سیاستگذاران اروپایی به صدا درآورده است.

کریستین لامبرشت وزیر دفاع سابق آلمان پیشتر در اظهاراتی با اذغان به کمبود سلاح در انبار مهمات ارتش این کشور گفته بود اگر حجم زیادی از سلاح و مهمات از انبار مخصوص ما به اوکراین منتقل نمی شد، ارتش آلمان اکنون در شرایطی بهتری قرار داشت.

رئیس سابق اطلاعات نظامی فرانسه نیز در گفت‌وگویی با هشدار نسبت به کاهش قابل توجه ذخایر تسلیحاتی پاریس، دقت بیشتر در ارائه کمک به اوکراین را خواستار شده و گفته بود این کمک ضروری است اما فرانسه را به خلع سلاح برای تسلیح اوکراین وادار کرده است.

همچنین کمیته محاسبات عمومی انگلیس به تازگی در گزارشی تصریح کرد که برنامه انگلیس برای مسلح کردن ارتش، در بحبوحه جنگ اوکراین شکست خورده است.

به گفته جفری کلیفتون-براون، معاون رئیس کمیته محاسبات انگلیس، اگر وزارت دفاع این کشور برای رسیدگی به شکنندگی زنجیره تامین خود، پر کردن انبار و مدرن ساختن قابلیت های خود به سرعت اقدام نکند، بریتانیا ممکن است برای حفظ جایگاه خود در ناتو دچار مشکل شود.

در این میان، ریشی سوناک نخست وزیر انگلیس روز گذشته در اظهاراتی درباره قرارداد اخیر فروش موشک‌های پیشرفته زمین به هوا CAMM انگلیس به لهستان گفت به اعتقاد او جنگ اوکراین یک نبرد تمام عیار است و افزایش توان نظامی کی‌یف و حوزه ناتو برای تعیین نتیجه جنگ حیاتی است.