به گزارش ایرنا، اولین کنگره استانی بانوان تاثیرگذار به همت اداره کل امور بانوان و خانواده استانداری و با همکاری دستگاههای اجرایی روز شنبه با حضور استاندار خراسان جنوبی، جمعی از مسوولان و بانوان در سالن اجلاس دانشگاه پیام نور بیرجند برگزار شد.
در این آیین ۲۶ بانوی موثر در حوزههای مختلف تجلیل شدند و تندیس کنگره به سه نفر از بانوان شاخص خراسان جنوبی اهدا شد.
معاونت امور زنان و خانواده رئیس جمهور سال گذشته ۲ کنگره برای شناسایی زنان تاثیرگذار در عرصههای مختلف را در برنامههای خود داشت که شامل کنگره ملی و سپس کنگره بینالمللی برگزار شد و انتخاب این زنان تاثیرگذار از طریق عموم مردم، سایت گوهرشاد، دفاتر امور بانوان و خانواده استانداریها، حلقههای میانی همچنین از طریق شناسایی در جشنواره بانوی ایرانی در هنر و فرهنگ و جشنواره ایدههای دختران ۱۲ تا ۱۸ سال بوده است.
اولین کنگره ملی بانوان تاثیرگذار با شعار "خیزش بانوان برای جهانی سرشار از معنویت و عدالت" دی سال گذشته به همت معاونت امور زنان و خانواده رئیس جمهور برگزار شد و برگزاری کنگره استانی بانوان تاثیرگذار برای اوایل امسال برنامهریزی شده بود.
۹۰ نفر در مرحله سوم از سامانه گوهرشاد توسط داوران استانی و نهاد ریاست جمهوری انتخاب شدند که از ۲۶ نفر امروز تجلیل شد. بانوانی که نشان دادند میتوان زن بود و توانمند، هر کدام در یک زمینه شاخص شدند تا اثرات و برکات حضور اجتماعی و فعالیتشان از این گوشه شرقی ایران به جهان هم برسد.
یکی از بانوان تاثیرگذار خراسان جنوبی "حلیمه آذری" است، بانویی که هم فعال قرآنی بوده و هم دختر ۹ سالهاش "عطیه عزیزی" لقب نابغه قرآنی را از منطقه مرزی زیرکوه به خود اختصاص داده است. از این منظر که شناخت استعدادهای کودکان کار ساده ای نیست وقتی یک مادر آن هم در منطقه محروم بتواند استعداد خاص فرزندش را بشناسند و آن را شکوفا کند جای تقدیر دارد.
این مادر امروز بر سکوی سالن اجلاس دانشگاه پیام نور بیرجند ایستاد و تندیس کنگره بانوان تاثیرگذار را از دستان استاندار خراسان جنوبی گرفت تا به عنوان یک الگو معرفی شود.
بانوی دیگر روایتگری شهدا نامش را در ردیف تاثیرگذاران استان خراسان جنوبی قرار داده است.
"ساجده ماهگلی" معلم جوانی که با نوآوری در جهاد تبیین مبدع اولین موزه خانگی ایثار و شهادت است و توانسته به صورت آتش به اختیار موزه شهید رئوفیفرد را در بیرجند تاسیس کند و تندیس کنگره بانوان تاثیرگذار را از آن خود کرد.
اما "بانو ابراهیمی" مادری که شهریور سال ۱۳۹۷ دخترش را به خانه بخت فرستاد و کمتر از یک ماه بعد در یک تصادف او را از دست داد.
اعضای بدن "راضیه راهپیما" این نوعروس ۲۰ ساله بعد از مرگ مغزی با رضایت مادرش به چند بیمار اهدا شد و او بعد از فوت فرزند لقب خیر فرهنگی در روستای دارج شهرستان بیرجند را گرفت زیرا تمامی هدایای عروسی فرزند و دیه او را صرف امور خیر و ساخت مسجد و مدرسه روستا کرد.
این مادر امروز هنگام دریافت لوح و تندیس، در چند جمله ایثار را معنا کرد و گفت: «نخواستم قلب دخترم بمیرد او قلب بزرگ و مهربانی داشت، اعضای بدنش را اهدا کردم تا برای همیشه زنده بماند».
در بین سایر بانوان تاثیرگذار نیز عنوانهای مختلف به چشم میخورد، یکی فناور است و دیگر مخترع، برخی زنان هم مادرانی هستند که در کنار فرزندآوری، موفقیتهایی در عرصههای اجتماعی کسب کرده و از این حیث تاثیرات فرهنگی بر جامعه داشتهاند.
بانوی طلبهای که با وجود معلولیت از ناحیه دست اما برای سه فرزند مادری میکند و در کنار این وظایف سنگین، رتبه مسابقات ورزشی جهانی را کسب کرده است.
بانوی دیگر کشاورز نمونه در تولید محصول ارگانیک و از جامعه روستایی در زمره بانوان تاثیرگذار خراسان جنوبی قرار گرفته است.
اما در این بین نام یک بانوی غساله نیز نظرها را به خود جلب کرد؛ "زهره عرب" به خاطر همه ایثارگریهایی که به خصوص در دوران کرونا داشته از سوی استاندار خراسان جنوبی مورد تقدیر قرار گرفت.
مدیرکل دفتر امور بانوان و خانواده استانداری خراسان جنوبی در این همایش گفت: ۹۰ نفر در مرحله سوم از سامانه گوهرشاد توسط داوران استانی و نهاد ریاست جمهوری انتخاب شدند که ۲۶ نفر امروز تجلیل میشوند.
فرشته اسدزاده هدف از برپایی این کنگره را معرفی چهرههای اثرگذار استان در حوزه زنان و خانواده عنوان کرد و افزود: تلاش میشود از این منظر جایگاه زنان را بر زندگی فردی و اجتماعی اثرگذار معرفی کنیم.
وی افزود: پخش مستند زندگی بانوان تاثیرگذار، فرصتی را برای الگوسازی نسل جوان فراهم خواهد کرد.
استاندار خراسان جنوبی هم در این آیین به نقش و اهمیت جایگاه زنان در خانواده و جامعه اشاره کرد و گفت: اگر در دوران دفاع مقدس مردان پا به عرصه نهادند و جان را در طبق اخلاق گذاشتند به خاطر این بود که از کانون گرم و خانواده متدین تربیت شدند.
جواد قناعت افزود: بانوان این سرزمین در عرصههای مختلف فرهنگی، اجتماعی، ورزشی و حتی اجرایی و مجامع علمی حضور موثر داشتند و نشان دادند نقش آنان در توسعه و پیشرفت کشور با وجود همه تبلیغات سوء دشمنان و رسانههای معاندان، بیبدیل بوده است.
وی با اشاره به اینکه بانوان نیمی از جمعیت کشور را تشکیل میدهند اما اثرگذاری و نقشآفرینی آنان در حوزههای مختلف مطلق است افزود: برای جمهوری اسلامی ایران موضوع زن و خانواده درجه یک است چون زن مربی انسانها بوده و سعادت و شقاوت کشورها را زنان رقم میزنند.
اجرای برنامه توسط عطیه عزیزی نابغه ۹ ساله قرآنی، دیدار و گفت و گوی بی واسطه بانوان با نماینده عالی دولت در استان و تقدیر ویژه استاندار خراسان جنوبی از مادر گرانقدر شهید ناصری از حاشیههای این مراسم بود.