نیویورک – ایرنا- ایالات متحده آمریکا که همزمان با درگیری ها در سودان، دیپلماتهایش بسرعت از این کشور فرار کردند و مدعی میانجیگیری در این بحران است، از تمدید آتش بس استقبال کرد و خواستار پایبندی طرفین درگیری به آن شد.

به گزارش ایرنا، ودانت پاتل معاون سخنگوی وزارت خارجه آمریکا روز دوشنبه به وقت محلی گفت که ما از تمدید ۷۲ ساعته آتش بس در سودان استقبال می کنیم و از طرفین می خواهیم به این آتش بس احترام بگذارند تا بتوانیم به یک راه حل طولانی مدت برای پایان درگیری ها که در راستای خواسته های مردم سودان باشد، دست یابیم.

وی در پاسخ به سوالی درباره همکاری عربستان با ایران برای خارج کردن اتباع ایرانی از سودان گفت که در مورد همکاری ایران و عربستان برای خارج کردن اتباع خود از سودان نظری نمی دهم اما عربستان نقش بسیار مهمی در کمک به اتباع خارجی برای خارج شدن از سودان ایفا کرده است.

همزمان کارین ژان پی یر سخنگوی کاخ سفید نیز به خبرنگاران گفت که ایالات متحده به تماس های خود با ارتش سودان و نیروهای پشتیبانی سریع برای توقف فوری و بدون قید و شرط خصومت ها ادامه خواهد داد.

استفان دوجاریک سخنگوی سازمان ملل روز دوشنبه به وقت محلی گفت: برنامه جهانی غذا فوراً عملیات خود را در سودان از سر می گیرد. انتظار می‌رود توزیع غذا در روزهای آینده در ایالت‌های گدارف، گزیرا، کاسالا و نیل سفید آغاز شود تا کمک‌های نجات‌بخش ارائه شود.

وی تصریح کرد: تعلیق عملیات در سودان پس از مرگ غم انگیز سه نفر از اعضای تیم برنامه جهانی غذا در ۱۵ آوریل انجام شد.

دوجاریک گفت: شرکای سازمان ملل در هر مکان از جمله در سودان شرقی که وضعیت امنیتی مناسبی داشته باشد، به عملیات خود، عمدتاً در زمینه خدمات بهداشتی و تغذیه، ادامه می دهند.

سخنگوی سازمان ملل اضافه کرد: آژانس پناهندگان سازمان ملل، با مشورت دولت ها و شرکا، در حال برنامه ریزی برای کمک به بیش از ۸۰۰ هزار نفر است که احتمالا از جنگ سودان به هفت کشور همسایه این کشور فرار کنند.

وی تصریح کرد: بدون حل و فصل سریع بحران، ما همچنان شاهد افزایش تعداد بیشتری از مردم آواره در سودان خواهیم بود که برای دستیابی به امنیت و کمک های بشردوستانه خانه های خود را ترک می کنند.آخرین آمار تیم های ما تایید می کند که تاکنون ۷۳ هزار سودانی به کشورهای همسایه این کشور متواری شده اند.

درگیری‌های مسلحانه در سودان از صبح روز شنبه ۱۵ آوریل (۲۶ فروردین ماه) میان نیروهای ارتش و نیروهای پشتیبانی سریع بر سر قدرت آغاز شده و میانجیگری‌های بین‌المللی برای پایان دادن به آن و نشستن طرف‌های درگیر بر سر میز گفت‌ وگوها تاکنون ثمری نداشته است.