حسین اسماعیلیان روز سهشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: در گذشته بخش زیادی از نیاز آبی مشهد از سد دوستی تامین می شد اما در حال حاضر فقط ۱۳ درصد از حجم ذخیره این سد آب دارد و تنها حدود ۳۰ درصد از این میزان قابل برداشت است.
وی اضافه کرد: پارسال نیز در شرایط خشکسالی قرار داشتیم اما تا ۴.۵ متر مکعب در ثانیه از سد دوستی برداشت می شد، این میزان امسال به ۲ متر مکعب در ثانیه کاهش یافته است.
اسماعیلیان خاطرنشان کرد: برای تامین نیاز آبی مشهد در بخش شرب برای تابستان امسال طرحهای مختلفی توسط وزارت نیرو، شرکت آب منطقه ای خراسان رضوی و شرکت آبفا مشهد برنامه ریزی شده که جابجایی چاه ها، احداث مخازن ذخیره آب شرب و اتصال چاه های دستگاه های اداری به منابع شرب از آن جمله است.
مدیرعامل شرکت آب وفاضلاب مشهد افزود: میزان بارندگی در این کلانشهر در سال آبی جاری نسبت به دوره آماری ۱۰ ساله، حدود ۷۰ درصد کاهش یافته و شهروندان باید بدانند در این شرایط نمی توان همانند سبک مصرف سال دیگه را داشت و باید رعایت بیشتری داشته باشند.
اسماعیلیان گفت: وضعیت منابع آب زیرزمینی نیز نگران کننده است و نمی توان کسری آب را از این منابع جبران کرد.
وی اضافه کرد: حتی اگر وضعیت منابع آبی زیرزمینی ایده آل نیز باشد باز هم برای برداشت از این منابع ممنوعیتهای فنی وجود دارد لذا نباید به برداشت از آبهای زیرزمینی امید بست.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب مشهد افزود: در۱۰ سال گذشته ۵۰ درصد از نیاز آبی مشهد از منابع سطحی و ۵۰ درصد از منابع زیرزمینی تامین می شد اما سال گذشته این نسبت به تامین ۳۰ درصدی از منابع سطحی و ۷۰ درصدی از منابع زیرزمینی تغییر کرد.
وی تاکید کرد: منابع آب زیرزمین در حال افت است و نمی توان کسری آب را از طریق این منابع جبران کرد، لذا مدیریت مصرف در این شرایط بسیار ضروری است و تنها با مدیرت مصرف می توان تابستان را بدون مشکل سپری کرد.
به گزارش ایرنا، ٩٨ درصد پهنه شهرستان مشهد در وضعیت خشکسالی شدید و ۶٠ درصد از این مساحت در وضعیت خشکسالی بسیار شدید است، ارائه خدمات آب و فاضلاب به این کلانشهر و ۳۰۰ روستا در این شهرستان برعهده شرکت آب و فاضلاب مشهد است.