به گزارش پنجشنبه ایرنا از روابط عمومی جهاد کشاورزی استان همدان، این ساخت و سازهای غیرمجاز به مساحت ۶ هزار و ۷۷ متر شامل بنا، پی بنا، دیوارکشی، فنس کشی، پایه فنس، محوطه سازی، آلاچیق، سکو و استخر تخریب و قلع و قمع شد.
بر اساس این گزارش، مالکان آنها بدون اخذ مجوز از سازمان جهاد کشاورزی استان اقدام به ساخت و ساز غیر مجاز کرده بودند که در قالب قانون حفظ کاربری اراضی زراعی و باغ ها (تبصره ۲ ماده ۱۰) تخریب شدند.
مساحت کل زمین های زراعی ۳.۹ هکتار و به ارزش تقریبی ۱۱۷ میلیارد تومان است که با دستور مقام قضایی و همکاری عوامل انتظامی و شهرداری به حالت اولیه بازگردانده شدند.
مدیرکل امور اراضی جهاد کشاورزی استان همدان در گفت وگو با ایرنا با اشاره به اینکه ساخت و سازهای تخریب شده جزو باغ های زینتی بود که درآمد تولیدی برای جامعه نداشت، از شهروندان خواست پیش از خرید هرگونه باغ به ویژه باغ هایی با ساخت جدید مجوز تغییر کاربری را از فروشنده درخواست کنند.
«هوشنگ کرمی» افزود: برخی از مردم فریب وعده های دلالان را می خورند و با صرف هزینه های بالا اقدام به خرید باغ های تزئینی که به صورت غیرمجاز نیز در آنها ساخت و ساز شده است می کنند و همین مساله باعث از دست دادن پول خود و همچنین تخریب اراضی کشاورزی مرغوب و محیط زیست می شود.
وی ادامه داد: از بنگاه های فروش املاک نیز خواسته شده است از انجام هر گونه معامله که در آن ساخت و ساز غیرمجاز صورت گرفته و موجب تخریب اراضی کشاورزی منطقه می شود، خودداری کنند.
در همین مدت بیش از ۲ هزار اخطاریه تغییرکاربری غیرمجاز در اراضی استان همدان در سال گذشته صادر و ۵۸۸ مورد تبصره ۲ ماده ۱۰ اجرا شد.
بیشترین تغییر کاربریهای شناسایی شده به ترتیب در همدان با ۶۹۱ مورد، ملایر ۴۴۰ و بهار با ۳۹۴ مورد است و فامنین با ۴۸مورد، کمترین تغییرکاربری شناسایی شده را به خود اختصاص داده است.
افراد پیش از هرگونه ساخت و ساز استعلامهای لازم را در خصوص چگونگی ارائه مجوز و قابلیت انجام کار بگیرند؛ چراکه در صورت شناسایی تغییر کاربریهای غیرمجاز، اقدام های قانونی انجام می شود.
بیش از نیمی (۶۶ مورد) از قلع و قمع تغییرکاربری های غیرمجاز در همدان صورت گرفته است و پس از آن اسدآباد با ۲۲ مورد بیشترین آمار قلع و قمع را داشته است و رزن و درگزین شهرستان های بدون قلع و قمع در سال گذشته بودهاند.
بر اساس ماده ۱۰ تبصره ۲ «هرگونه تغییر کاربری در قالب ایجاد بنا، برداشتن یا افزایش شن و ماسه و سایر اقداماتی که بنا به تشخیص وزارت جهاد کشاورزی تغییر کاربری محسوب میشود.
چنانچه بهطور غیرمجاز و بدون اخذ مجوز از کمیسیون موضوع تبصره(۱)ماده(۱)این قانون صورت پذیرد، جرم بوده و مأموران جهاد کشاورزی محل مکلفند نسبت به توقف عملیات اقدام و مراتب را به اداره متبوع جهت انعکاس به مراجع قضایی اعلام کنند.