محسن توحیدی مقدم روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: ۱۴ مرکز نگهداری کودک و نوجوان بی سرپرست و بد سرپرست در این استان وجود دارد که ۲۲۰ کودک و نوجوان را زیر پوشش دارند.
وی افزود: از مجموع این مراکز یک مرکز شیرخوارگاه دولتی با ظرفیت ۱۸ کودک و ۱۳ مرکز نیز با مشارکت مردم و خیران توسط موسسه های خیریه مدیریت و اداره می شوند.
مدیر کل بهزیستی خراسان شمالی تصریح کرد: کودکان به تفکیک سنی سه تا هفت، هفت تا ۱۲ و ۱۲ تا ۱۸ سال در این مراکز نگهداری می شوند که هزینه تمامی این مراکز توسط موسسه ها و خیران تامین خواهد شد و از سازمان بهزیستی نیز یارانه دریافت می کنند.
وی عنوان کرد: بیشترین تقاضای سرپرستی کودک از بهزیستی، کودکان زیر ۲ سال هستند اما افرادی نیز شرایط پذیرش این گروه سنی را ندارند که سایر کودکان بالای ۲ سال را به سرپرستی خواهند گرفت.
نگهداری ۸۸۰ کودک توسط اقوام
وی گفت: علاوه بر کودکانی که در مراکز شبه خانواده هستند ۸۸۰ کودک بی سرپرست نیز در نزد اقوام درجه یک از جمله پدر بزرگ، مادر بزرگ، عمو، دایی خانه و عمه نگهداری می شوند که این خانواده ها نیز یارانه دریافت خواهند کرد.
توحیدی مقدم خاطرنشان کرد: از خانواده ها می خواهیم که کودکان اقوام بی سرپرست و بدسرست را به سرپرستی کنند تا این کودکان نیز طعم کانون گرم خانواده را بچشند و از حمایت ها آنان برخوردار شوند.
وی اضافه کرد: ۱۲ خانواده در سطح این استان از ۱۲ کودک دارای معلول بی سرپرست نگهداری می کنند و تمام هزینه های درمان، توانبخشی و سایر موارد را نیز پذیرفته اند.
مدیر کل بهزیستی خراسان شمالی در بخش دیگری از سخنانش گفت: هزینه های نگهداری کودکان در مراکز از عهده موسسه ها بر نمی آید چرا که علاوه بر صرف هزینه های خوراک، پوشاک، درمان، آموزش و سایر موارد باید حقوق نیروی انسانی را از جمله مددکار، روان شناس، خدمات و سایر را نیز تامین کنند.
وی خاطرنشان کرد: مبلغ یارانه فرزندان مراکز شبه خانواده ماهانه با توجه به سن بین یک میلیون و ۶۰۰ هزار تومان تا یک میلیون و ۸۰۰ تومان است و مبلغ یارانه کودکانی که اقوام آنان را به سرپرستی می گیرند نیز یک میلیون و ۷۰۰ هزار تومان است.
مدیر کل بهزیستی خراسان شمالی تصریح کرد: تمامی کودکان و نوجوانانی که در این مراکز نگهداری می شود شرایط واگذاری برای فرزند خواندگی به خانواده ها را ندارند زیرا برخی از سرپرستان آنها در زندان به سر می برند و یا معتاد هستند که بعد از دوره ای فرزندشان را تحویل می گیرند.
وی عنوان کرد: مراجعان برای دریافت خدمات فرزندپذیری می توانند از طریق سامانه فرزندخواندگی اقدام کنند و تمامی مدارک مورد نیاز را در آن بارگذاری کنند.
توحیدی مقدم افزود: وظیفه اصلی سازمان بهزیستی تصمیمگیری در مورد انتخاب بهترین والدین از بین متقاضیان سرپرستی و تامین حداکثر منافع عالیه برای کودکان و نوجوانان بیسرپرست و بدسرپرست است که این سازمان بر اساس مدارک شناسایی، تحصیلی، شغلی و مالی، پاسخ استعلام سازمان های مربوطه راجع به صلاحیت متقاضیان اظهار نظر میکند.
وی تصریح کرد: بعد از اینکه فرزند به خانواده ای سپرده می شود در مرحله اول به صورت آزمایشی به مدت ۶ ماه انجام می شود که در این مدت خانواده و کودک از مشاوره ها برخوردار خواهد شد و همچنین مددکاران از محل زندکی کودک در این مدت بازدید نیز می کنند که در نهایت در صورت رعایت تمامی قوانین و شرایط لازم فرزند به صورت دائم به خانواده داده می شود.
۱۱۷ هزار و ۴۱ نفر از جمعیت یک میلیون نفری خراسان شمالی زیر پوشش این نهاد قرار دارند که از مجموع این تعداد ۲۵ هزار نفر معلول هستند.
خراسان شمالی با یک میلیون نفر جمعیت در شمالشرق کشور واقع است و ۴۴ درصد از جمعیت استان در روستاها سکونت دارند.