تهران- ایرنا- موضوع آمایش آموزش عالی در سومین هفته اردیبهشت در صدر اخبار قرار گرفت و معاون آموزشی وزارت علوم از بررسی ۲ هزار کدرشته‌محل و احتمال حذف ۸۰۰ کدرشته‌محل در دفترچه کنکور ۱۴۰۲ خبر داد، دانشگاه تهران نیز خود را برای برگزاری نمایشگاه کار آماده کرد.

به گزارش خبرنگار گروه علم و آموزش ایرنا، آموزش عالی در روزهای هفته گذشته با اخباری متفاوت در رسانه‌ها مطرح شد؛ بسیاری دانشگاه‌ها از برترین استادان خود به مناسبت هفته سرآمدی آموزشی تقدیر کردند، دانشگاه لرستان میزبان سی‌وهفتمین جشنواره سراسری قرآن و عترت دانشجویان سراسر کشور بود.

معاون آموزشی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در نشستی با خبرنگاران برنامه‌های این معاونت را تشریح کرد و توضیح داد با توجه به آمایش آموزش عالی ۲ هزار کدرشته‌محل در کارگروهی مرکزی در حال بررسی است و از این تعداد ۸۰۰ کدرشته‌محل احتمالا حذف می‌شوند. معیار حذف هم برای یا نداشتن فرصت‌های شغلی بری کدرشته‌محل مورد نظر است یا نداشتن متقاضی. اجلاس سه‌روزه روسای دانشگاه‌ها، پژوهشگاه‌ها و موسسات آموزش عالی کشور نیز پنجشنبه (۲۱ اردیبهشت) به میزبانی دانشگاه شیراز آغاز شد.

دنبال تحول در آموزش عالی هستیم

معاون آموزشی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در آخرین روز کاری هفته گذشته و در اولین نشست رسمی با خبرنگاران در وزارت علوم برنامه‌های این معاونت را تشریح کرد و از اقدامات انجام شده گرفت.

قاسم عموعابدینی با تاکید بر ضرورت تحول در آموزش عالی گفت: امروز ۲۰ هزار موسسه آموزش عالی داریم که ساماندهی آن به آمایش رشته و کدرشته‌محل‌ها نیاز دارد. گزارش‌های متعددی از نهادهای تحقیقاتی داشتیم که نشان می‌داد کسب شغل برای افراد از دیگر اهداف یعنی ارتقای سطح فرهنگ و علاقه‌مندی فردی مهم‌تر است‌.

مطالعات نشان داد از بسیاری از کدرشته‌محل ها در سطح استان و منطقه و شهرستان استقبال نمی شود، حتی برخی کدرشته‌محل ها ۶۰ درصد ظرفیت خالی نسبت به ظرفیت اولیه دفترچه کنکور داشتند.

عموعابدینی گفت: بنابراین برنامه ریزی کردیم رشته هایی که بالاتر از ۶۰ درصد متقاضی ندارند یا به همین اندازه دانش آموخته های آن رشته شغل ندارند، در یک کارگروه مرکزی بررسی شوند. ۲ هزار کدرشته‌محل در این مرحله اولیه غربالگری بررسی می شوند و احتمال می دهیم ۴۰ درصد از این تعداد کدرشته‌محل در دفترچه کنکور ۱۴۰۲ حذف شوند.

وی توضیح داد: این کار بر مبنای نیازمحوری انجام می شود و رشته های مرتبط با علوم فناوری راهبردی، علوم پایه و علوم‌ انسانی در این مرحله بررسی و حذف نمی‌شوند.

معاون آموزشی وزارت علوم تصریح کرد: برای سال ۱۴۰۳ کارگروه های استانی برای بررسی کدرشته‌محل ها تشکیل می شوند تا با دقت بیشتری این کدرشته‌محل‌ها مورد بررسی قرار گیرند. اگر صنعت یا نیازی در جامعه برای رشته ای اعلام شود، مصوبه ای در شورای گسترش آموزش عالی تصویب می کنیم تا رشته مدنظر دوباره در دانشگاه تدریس شود.

مشروح گزارش این نشست را اینجا بخوانید.

نمایشگاه کار و تغییر در برنامه‌های آموزشی دانشگاه تهران

رییس دانشگاه تهران به همراه معاون فرهنگی، اجتماعی این دانشگاه در نشست خبری با عنوان اعلام برنامه‌های اتصال دانشجویان و دانش‌آموختگان به محیط کسب وکار حاضر شد و در مورد نمایشگاه کار توضیحاتی ارائه داد. این نمایشگاه سه‌روزه؛ اول تا سوم خرداد با هدف ارائه فرصت‌های شغلی و کارآموزی به کارجویان و کارگاه‌های آموزشی متنوع با رویکرد آماده‌سازی کارجویان برای ورود به بازار کار برپا می‌شود.

سیدمحمد مقیمی گفت: در حاشیه این نمایشگاه نشستی با حضور مدیران ارشد و تصمیم گیرندگان حوزه اشتغال کشور در سه بخش سازمان‌های دولتی، دانشگاه و صنعت در محل خانه گفتگوی دانشگاه تهران با هدف شناسایی مشکلات حوزه اشتغال جوانان و ارائه راهکارهای اجرایی برگزار می‌شود.

وی یادآور شد: در این نمایشگاه همچنین مسابقه ایده برتر بر مبنای چالش های سازمان های شرکت کننده به عنوان پیش رویداد نمایشگاه در راستای کمک به کارفرمایان برای شناسایی افراد توانمند و مستعد برگزار می‌شود و کارفرمایان برتر نیز بر مبنای نظرات دانشجویان و فارغ‌التحصیلان دانشگاهی معرفی می‌شوند. در این نمایشگاه پس از ارزیابی برند کارفرمایی سازمان‌های حاضر در نمایشگاه به کارفرمایان برتر لوح تقدیر ارائه می شود.

مقیمی با تاکید بر اینکه در عرصه اجرایی و دانشگاهی به شدت دچار بی‌عملی هستیم، افزود: دائم سندهایی را روی کاغذ می‌آوریم و زمانی که به مرحله عمل می‌رسد، یا دوره مدیریت ما تمام شده یا حاضر نیستیم چالش‌ها و مخاطرات اجرای آنها را بپذیریم یا اینکه اصلا بلد نیستیم آنها را اجرایی کنیم.

مشروح این گزارش را که در ادامه به موضوعات پیرامون مسائل آموزشی و صنفی دانشگاه تهران پیوند خورد، اینجا بخوانید.

نمایشگاه دائم و مرکز رصد فناوری‌ها تاسیس می‌شود

سرپرست معاونت فناوری و نوآوری وزارت علوم نیز یکشنبه گذشته (۱۷ اردیبهشت) در نشستی با رییس سازمان پژوهش‌های علمی و صنعتی ایران و رییس موزه ملی علوم و فناوری تفاهم‌نامه‌ای برای ایجاد سازوکار جهاد تبیین در زمینه تولید علم و به کارگیری دانش ناشی از آن در فناوری و نوآوری و رصد مستمر آثار آن در جامعه امضا کردند و بر اساس آن قرار شد نمایشگاه دائم فناوری‌ها و مرکزی برای رصد فناوری‌های روز دنیا تاسیس شود.

این تفاهم نامه هشت ماده ای در راستای تحقق اهداف برنامه‌های اسناد و قوانین بالادستی و ماموریت‌های وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در ایجاد سازوکارهای لازم به منظور توسعه و ارتقای توانمندی‌های کشور در دیپلماسی علمی و فناوری، حمایت از ایجاد زیرساخت‌های فناوری و نوآوری، ارتقای فرهنگ نوآفرینی و فن آفرینی و کمک به تجاری‌سازی دستاوردهای خلاقانه و دانش محور نخبگان و دانشمندان کشور به امضای امید رضایی فر به نمایندگی از معاونت فناوری و نوآوری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و حسن زمانیان به نمایندگی از سازمان پژوهش‌های علمی و صنعتی ایران و سیف‌الله جلیلی به نمایندگی از موزه ملی علوم و فناوری ایران امضا شد.

سرپرست معاونت فناوری و نوآوری وزارت علوم در مراسم امضای تفاهم‌نامه سه جانبه گفت: با توجه به رویکرد جدید معاونت فناوری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری درخصوص همکاری با بازیگران حوزه‌های مرتبط یا نوآوری و فناوری، این تفاهم نامه همکاری سه جانبه میان معاونت فناوری وزارت علوم، سازمان پژوهش‌های علمی و صنعتی ایران و موزه علم و فناوری به امضا رسید.

امید رضایی‌فر امضای این تفاهم‌نامه را گامی موثر در ایجاد زیرساخت‌هایی برای توسعه علم و فناوری و فرهنگ سازی در حوزه نوآوری دانست و اظهار داشت: یکی از اهداف امضای این تفاهم نامه، راه اندازی رصدخانه علم و فناوری است که طی آن قرار است از ظرفیت های شرکت های دانش بنیان، شبکه ایرانیان خارج از کشور و پارک های علم و فناوری در راستای رصد نوآوری و فناوری های موجود در کشور اقدام شود.

رییس موزه ملی علوم و فناوری نیز در این مراسم گفت: موزه‌های علم و فناوری مراکزی برای تعامل مردم با علم هستند. با اختلافی که با کتابخانه ملی داشتیم، بخش نمایشگاهی این موزه در خیابان سی تیر تعطیل و موزه به اراضی عباس آباد جنب کتابخانه ملی منتقل شد.

سیف‌الله جلیلی با بیان اینکه ساختمان جدید موزه در حال آماده شدن است، اظهار داشت: برای بهره برداری از موزه مرحله بندی شده و طی مرحله اول آن که تا پایان سال به بهره برداری می‌رسد اقدام به راه اندازی نمایشگاه می کنیم.

روسای دانشگاه‌های سراسر کشور به شیراز می‌روند

رییس مؤسسه استنادی و پایش علم و فناوری جهان اسلام (ISC) نیز در این هفته ضمن ارائه برنامه‌های اجلاس روسای دانشگاه‌ها، پژوهشگاه‌ها، موسسات آموزش عالی و مراکز تحقیقاتی وزارت علوم در شیراز (۲۱ تا ۲۳ اردیبهشت) گفت: دو آیین‌نامه پژوهانه اعضای هیات علمی و تعاملات علمی بین‌المللی در این اجلاس بررسی و در مورد آنها تصمیم‌گیری می‌شود.

سید احمد فاضل‌زاده در نشست خبری حضوری و برخط در محل مؤسسه استنادی و پایش علم و فناوری جهان اسلام در شیراز گفت: این اجلاس هر فصل یک بار در کشور برگزار می‌شود و تاکنون در شهر شیراز برگزار نشده بود. ۳۰۰ مهمان از رؤسای دانشگاه‌ها، پژوهشگاه‌ها و پارک‌های علم و فناوری در این اجلاس شرکت خواهند کرد و چند نفر از اعضای هیات دولت به این اجلاس دعوت شده‌اند.

وی درباره ماموریت‌ها و وظایف موسسه استنادی و پایش علم و فناوری جهان اسلام توضیح داد: از سال ۱۳۸۷ علاوه بر رصد و پایش حوزه‌های علم و فناوری در کشور، وضعیت جایگاه و رصد موسسه‌های جهان اسلام را بررسی می‌کنیم. روسای دانشگاه‌ها، پژوهشگاه‌ها و پارک‌های علم و فناوری از نزدیک از این مجموعه بازدید می‌کنند.

فاضل‌زده همچنین در مورد برنامه‌های اجلاس و سخنرانان آن در مراسم افتتاحیه اظهار داشت: آیت الله لطف‌الله دژاکام، امام جمعه شیراز و نماینده ولی فقیه در استان فارس، حجت‌الاسلام مصطفی رستمی رییس نهاد نمایندگی رهبری در دانشگاه‌ها، حجت‌الاسلام عبدالحسین خسروپناه دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی و محمدهادی ایمانیه استاندار فارس سخنرانان افتتاحیه هستند. همچنین محمدعلی زلفی‌گل وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در این مراسم سخنرانی می‌کند.

وی ادامه داد: مهمانان این اجلاس به مرور و از شامگاه سه‌شنبه (۱۹ اردیبهشت) وارد این شهر می‌شوند. همزمان با افتتاحیه یعنی روز پنجشنبه ۲۱ اردیبهشت مراسم گشایش نمایشگاه فناوری در پارک علم و فناوری شیراز را برای عرضه دستاوردهای شرکت‌های دانش‌بنیان داریم. بازید از دانشگاه هنر شیراز نیز عصر روز پنجشنبه انجام می‌شود. این اجلاس تا عصر روز شنبه (۲۳ اردیبهشت) ادامه دارد.

دکتری اقیانوس‌شناسی در مؤسسه ژئوفیزیک دانشگاه تهران راه‌اندازی می‌شود

رئیس مؤسسه ژئوفیزیک دانشگاه تهران از اقدام برای راه‌اندازی مقطع دکتری رشته اقیانوس‌شناسی در این مؤسسه خبر داد و گفت: راه‌اندازی این رشته در دانشگاه تهران تصویب و استدلال‌ها درباره ضرورت ایجاد این رشته مقطع به وزارت علوم ارائه شده است.

محمدرضا حاتمی در مراسم تجلیل از مقام معلم و استاد که با حضور رئیس دانشگاه تهران در محل این مؤسسه برگزار شد، اظهار داشت: مؤسسه ژئوفیزیک دارای ۴۰ عضو هیأت علمی و ۳۰۰ دانشجوی تحصیلات تکمیلی در سه گروه آموزشی فیزیک فضا، فیزیک زمین و زلزله‌شناسی است.

دانشگاه لرستان میزبان جشنواره قرآن و عترت دانشجویان سراسر کشور

دانشگاه لرستان از اواسط هفته گذشته (۱۷ تا ۱۹ اردیبهشت) میزبان سی وهفتمین جشنواره قرآن و عترت دانشجویان سراسر کشور بود و طی آن برگزیدگان سی و هفتمین جشنواره سراسری قرآن و عترت دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی کشور، تجلیل شدند.

بیش از ۴۵۰ دانشجوی از دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی سراسر کشور در این رویداد فرهنگی و اجتماعی نظام آموزش عالی کشور شرکت کردند.

معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم در آیین پایانی آن حضور یافت و گفت: جشنواره سراسری قرآن و عترت دانشگاه‌ها، بزرگ‌ترین، مهم‌ترین و اصلی‌ترین رویداد آموزش عالی کشور و مصداق مسوولیت‌پذیری اجتماعی دانشگاه است.

عبدالحسین کلانتری افزود: برگزاری جشنواره سراسری قرآن و عترت دانشگاه‌ها از ویژگی‌های دانشگاه تراز انقلاب اسلامی است و دانشجو باید از هر دریچه‌ای با قرآن کریم اُنس داشته باشد و این مهم باید تقویت شود. برگزاری اینگونه جشنواره‌ها باعث تقویت هم‌افزایی دانشگاهی می‌شود و می‌تواند فرهنگ عمومی جامعه را ارتقا دهد.

فرهنگ دانشگاهی در حال تغییر و تحول است

مدیران گروه‌های تخصصی و پژوهشی سازمان مطالعه و تدوین کتب دانشگاهی در علوم اسلامی و انسانی در جلسه‌ای با حضور عبدالحسین کلانتری، معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و داود مهدوی‌زادگان رئیس موسسه سمت راه‌های توسعه همکاری ها را بررسی کردند.

معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم در این نشست گفت: فرهنگ دانشگاهی در حال تغییر و تحول است؛ دانشگاه شریف یا تهران ۲۰ سال پیش یک عرصه آموزش و پژوهش داشت و پارک‌های علم و فناوری را نداشتیم. اما امروز پارک‌ها در حال گسترش است و آیین‌نامه‌های وزارتخانه در راستای تشویق پارک‌ها و شرکت‌های دانش‌بنیان تنظیم می‌شود.

کلانتری افزود: استاد مطهری از یک منظر دغدغه ترکیب عقلانیت و دیانت را باهم داشت، آن هم در زمانه‌ای که این دوگانه روزبه‌روز پرنگ‌تر می‌شد. شهید مطهری این گام سخت را برداشت تا نشان دهد این دو مفهوم چگونه درآمیخته شده‌اند و نشان داد دین چگونه می‌تواند عقلانیت را پربار کند.

وی ادامه داد: در روزگاری که تفاسیر از دین در تقابل با روزآمدی بود، شهید مطهری جسورانه وارد این عرصه شد و سعی کرد این دو را در کنار هم نشان دهد و حتی فراتر از روزمرگی تاریخ را جهت دهد و در پرتو دیانت تاریخ‌ساز باشد، نه اینکه فقط با آنچه در تاریخ محقق است سازگار شود. کتاب اسلام و مقتضیات زمان که به صورت خاص به این موضوع می‌پردازد، نشانه‌ای از همین نوع نگاه است.

معاون وزیر علوم به تشریح وضع موجود منابع درسی در جهان و پیش‌بینی‌ها درباره آینده آن پرداخت و افزود: نوع کتاب‌نویسی در حال تحول است و کتاب‌ها کم‌کم به شکل اشتراکی نوشته می‌شوند؛ البته منظور این نیست که مانند کتاب‌های اشتراکی فعلی هر فصل را یک نویسنده بنویسد و ویرایشگر مخصوص خود را داشته باشد، بلکه همچون دانشنامه‌های آنلاین (برخط) خواهند شد که هر خط یا هر پارگراف را یک نفر می‌نویسد.

تعطیلی ۲ هزار و ۵۰۰ کدرشته محل در دانشگاه علمی‌کاربردی/ بازنگری ۱۳۶ برنامه درسی

قائم مقام رییس و معاون آموزشی دانشگاه جامع علمی کاربردی گفت: در سال گذشته ۱۳۶ برنامه درسی شامل ۱۲۵ برنامه جدید و ۱۱ برنامه بازنگری، همچنین حدود ۲ هزار و ۵۰۰ کدرشته محل تعطیل و تعدادی کدرشته محل جدید جایگزین برنامه‌های قبلی نظام آموزشی شغلی کشور شد.

اصغر کشت‌کار در همایش نظام جامع آموزش مهارتی، مشارکت بخش خصوصی در آموزش مهارتی افزود: سال گذشته ۱۳۶ برنامه درسی مبتنی بر برنامه تحولی نیازآفرینی شامل ۱۲۵ برنامه جدید و ۱۱ برنامه بازنگری و در مقاطع کاردانی وکارشناسی ناپیوسته در زیرگروه‌های آموزشی مختلف تدوین و برای اجرا ابلاغ شد.

وی گفت: رویکرد و سیاست دانشگاه جامع علمی کاربردی برای توسعه مراکز، توجه به بحث تضمین اشتغال و پذیرش دانشجو به شرط اشتغال از ابتدا است. با لحاظ طرح پایش و آمایش در سال گذشته حدود ۲ هزار و ۵۰۰ کدرشته محل تعطیل و تعداد قابل توجهی کدرشته محل جدید و متناسب با نیاز بازار کار جایگزین برنامه ‌های قبلی نظام آموزش شغلی کشور شد که این فعالیت ها حکایت از پویایی این نظام آموزشی در دانشگاه جامع علمی کاربردی دارد.

ایران آماده جذب و تربیت دانشجو در رشته‌های مورد نیاز قرقیزستان است

رییس مرکز همکاری‌های علمی بین‌المللی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری نیز طی هفته گذشته در دیدار با سفیر قرقیزستان در ایران از آمادگی تهران برای جذب و تربیت دانشجو در رشته‌های مورد نیاز قرقیزستان خبر داد.

وحید حدادی‌اصل در این دیدار تبادل اساتید و دانشجویان، گسترش زبان و ادبیات فارسی، ایران‌شناسی و اسلام‌شناسی و موضوع انتقال فناوری را از مهم‌ترین محورهای همکاری بین دو کشور دانست و گفت: اکنون پس از ۴۴ سال از انقلاب شکوهمند اسلامی دانشگاه‌های ایران در رتبه بندی‌های مطرح دنیا جایگاه مطلوبی دارند و جهش‌های فناورانه و نوآورانه در مراکز علمی ما روز به روز در حال سرعت گرفتن است.

وی خاطرنشان کرد: جمهوری اسلامی ایران آمادگی دارد در رشته‌های مورد نیاز قرقیزستان اقدام به جذب دانشجو و تربیت متخصص کند. تبادل فناوری یکی از محورهای همکاری بین دو کشور است و چند سال تحریم غرب علیه جمهوری اسلامی ایران، برای ما فرصتی ایجاد شد تا به پیشرفت‌های فناورانه بسیاری دست یابیم، بنابراین آمادگی داریم دستاوردهای علمی- فناورانه خود را با قرقیزستان به اشتراک بگذاریم.

ساخت آزمایشگاه ژئوتکنیک در سوریه با همکاری پژوهشگاه زلزله‌شناسی ایران

پژوهشگاه بین‌المللی زلزله‌شناسی و مهندسی زلزله ایران و مرکز ملی زلزله‌نگاری سوریه تفاهم نامه جامع همکاری در حوزه‌های مختلف پژوهشی و فناوری مرتبط امضا کردند که یکی از مفاد آن طراحی و ساخت آزمایشگاه پیشرفته ژئوتکنیک در سوریه است.

این تفاهم‌نامه که در سفر آیت‌الله سیدابراهیم رئیسی رییس‌جمهور ایران به سوریه (۱۳ و ۱۴ اردیبهشت ۱۴۰۲) منعقد شد، یکی از تفاهم‌نامه‌های از میان ۱۴ سند همکاری‌ بین دو کشور در حوزه‌های همکاری‌های تجاری، نفت‌ و انرژی، فنی‌مهندسی، مسکن، حمل و نقل ریلی‌ و هوایی، مناطق آزاد و بخش خصوصی، ارتباطات و فناوری‌ و زلزله و امدادرسانی و تسهیل امور زیارتی بود که به امضای مقامات دو طرف رسید.

این تفاهم‌نامه بر مبنای ارائه توانمندی های علمی و فنی پژوهشگاه بین المللی زلزله شناسی و مهندسی زلزله به طرف سوری و در قالب تفاهم نامه جامع همکاری در حوزه های متنوع پژوهشی و فناوری زلزله شناسی و مهندسی زلزله بین پژوهشگاه و مرکز ملی زلزله نگاری کشور سوریه به امضا رسید.

رییس مرکز ملی شبکه لرزه نگاری باند پهن پژوهشگاه به عنوان نماینده اعزامی همراه هیات ایرانی، تصریح کرد: این تفاهم‌ نامه شامل توسعه تجهیزات، آموزش و توانبخشی کادر فنی و تبادل تجربیات متخصصان در زمینه لرزه نگاری است؛ به نحوی که به پیشرفت مرکز ملی زلزله نگاری این کشور کمک کند. طراحی و ساخت یک آزمایشگاه پیشرفته ژئوتکنیک در سوریه از دیگر مفاد این تفاهم نامه است.

رییس دانشگاه آزاد اسلامی استان تهران منصوب شد

جواد محمدی که ریاست پژوهشگاه ملی مهندسی ژنتیک و زیست‌فناوری را برعهده دارد، در حکمی توسط محمدمهدی طهرانچی رییس دانشگاه آزاد اسلامی به عنوان سرپرست دانشگاه آزاد اسلامی استان تهران منصوب شد.

در متن حکم محمد مهدی طهرانچی خطاب به محمدی آمده است: با توجه به مراتب تعهد و سوابق ارزنده جنابعالی به موجب این حکم به عنوان «سرپرست دانشگاه آزاد اسلامی استان تهران» منصوب می شوید. از جنابعالی انتظار می رود با بهره گیری از کلیه ظرفیت‌های معنوی و مادی و سرمایه های انسانی دانشگاه به ویژه تقویت نقش آفرینی مدیران واحدهای دانشگاهی در جهت تحقق منویات مقام معظم رهبری مبنی بر حفظ کیان دانشگاه، گسترش فضای انقلابی و ارتقای علمی دانشگاه و همچنین اجرای برنامه پنج ساله دانشگاه آزاد اسلامی و اعتلای واحدهای دانشگاهی براساس محورهای ذیل اهتمام ورزید.

تقویت همکاری‌های جهاد دانشگاهی و وزارت دادگستری در حوزه مالکیت فکری

امین حسین رحیمی وزیر دادگستری و معاونان این وزارتخانه با حسن مسلمی‌نائینی رییس جهاد دانشگاهی و برخی اعضای هیات رئیسه این نهاد، روز دوشنبه ۱۸ اردیبهشت‌ در وزارت دادگستری دیدار کرد.

رییس‌ جهاد دانشگاهی در این دیدار گفت: می‌توان از ظرفیت متخصصان جهاد به‌خصوص در حوزه مالکیت فکری، آموزش و پژوهش در وزارت دادگستری بیشتر استفاده کرد و با امضای یک تفاهم‌نامه اجرایی فعالیت‌ها را توسعه داد.

وزیر دادگستری، جهاد دانشگاهی را مجموعه‌ای انقلابی و موثر در تولید علم و پیشرفت کشور دانست و گفت: ظرفیت‌های مناسبی برای همکاری وزارت دادگستری و جهاد دانشگاهی به خصوص در حوزه مالکیت فکری و فعالیت‌های آموزشی و پژوهشی وجود دارد.

رحیمی با اشاره به حوزه وظایف و اختیارات وزارت دادگستری، ظرفیت‌های بالقوه موجود از جمله شورای سیاست‌گذاری مالکیت فکری، مرجع ملی کنوانسیون مبارزه با فساد و مرجع ملی کنوانسیون حقوق کودک را زمینه‌های مناسبی برای توسعه همکاری‌های دوجانبه به خصوص در حوزه آموزش و پژوهش بیان کرد.