به گزارش ایرنا، پیکارهای وزنهبرداری قهرمانی آسیا از صبح امروز با رقابتهای دسته ۸۹ کیلوگرم پیگیری شد. در این دسته کیانوش رستمی دارنده مدال نقره و طلای المپیک و میرمصطفی جوادی نایب قهرمان جهان جدال سختی با حریفان چینی و قزاقستانی خود داشتند. تیانتائو چینی دارنده مدال نقره المپیک و قهرمان جهان، لیدایین قهرمانی چینی این دسته و پتروویچ قزاقستانی از دیگر مدعیان این دسته بودند.
دسته ۸۹ کیلوگرم از جمله دستههای المپیکی به شمار میرود و رقابت در آن در بالاترین سطح ممکن برگزار میشود. میرمصطفی جوادی در این کارزار سخت موفق به کسب عنوان سوم قهرمانی آسیا شد؛ اما کیانوش رستمی ناامیدانه ظاهر شد و هشتم شد.
عملکرد کیانوش رستمی در دسته ۸۹ کیلوگرم
کیانوش رستمی که حضور در المپیک ۲۰۲۴ پاریس را در راس مهمترین برنامههای خود قرار داده در نخستین حرکت یکضرب خود موفق به مهار وزنه ۱۶۵کیلوگرمی شد. انتخاب دوم کادر فنی برای دارنده مدال طلای المپیک ریو وزنه ۱۷۲ کیلوگرم بود که رستمی نتوانست آن را مهار کند.
تلاش سوم کیانوش برای مهار این وزنه نتیجهای در برنداشت تا دارنده مدال نقره المپیک ۲۰۱۲ لندن با کسب عنوان چهارم در حرکت یکضرب به کار خود پایان دهد.
رستمی که در جریان رقابتهای حرکت یکضرب دچار مصدومیت از ناحیه ناحیه زانو شده بود رقابتهای دوضرب را با وزنه ۱۸۶ کیلوگرم آغاز کرد. وی با مهار این وزنه موفق به ثبت مهار مجموع شد. تلاش دوم کیانوش رستمی برای مهار وزنه ۲۰۷ کیلوگرم ناموفق بود. رستمی در تلاش سوم نیز مغلوب این وزنه شد تا با مجموع ۳۵۱ کیلوگرم در این دسته به کار خود پایان دهد.
کیانوش در دوضرب به عنوان یازدهم و در مجموع در جایگاه هشتم قرار گرفت.
عملکرد جوادی در دسته ۸۹ کیلوگرم
میرمصطفی جوادی که با کسب عنوان نایب قهرمانی مسابقات جهانی ۲۰۲۱ ازبکستان به وزنهبرداری ایران و جهان معرفی شد در حرکت یکضرب دسته ۸۹ کیلگرم ابتدا وزنه ۱۵۴ کیلوگرمی را مهار کرد و در ادامه موفق شد بر وزنه ۱۵۹ کیلوگرمی غلبه کند.
جوادی که در مسابقات قهرمانی آسیا سال ۲۰۲۱ ازبکستان مدال برنز کسب کرده بود در حرکت سوم نتوانست وزنه ۱۶۳ کیلوگرم را مهار کند تا با قرار گرفتن در جایگاه هشتم این دسته به کار خود در حرکت یکضرب پایان دهد.
ملیپوش دسته ۸۹ کیلوگرم ایران در نخستین حرکت دوضرب خود وزنه ۱۹۷ کیلوگرمی را مهار کرد تا وارد جدول مجموع رقابتها شود. جوادی برای ماندن در جدول گزینشی المپیک ۲۰۲۴ پاریس باید در این رقابتها به رکورد مجموع میرسید. جوادی که در دومین تلاش خود مشکلی برای مهار وزنه ۲۰۵ کیلوگرمی نداشت به جمع مدعیان کسب مدال دوضرب و مجموع رسید.
کادر فنی تیم ملی برای حرکت سوم جوادی درخواست وزنه ۲۱۱ کیلوگرمی را دادند که وی در مهار آن ناموفق بود. جوادی با ثبت رکورد مجموع ۳۶۴ کیلوگرم به عنوان سوم دسته ۸۹ کیلوگرم قهرمانی آسیا رسید.
رکوردشکنی لیدایین در حضور قهرمانان
در یکضرب رقابتهای دسته ۸۹ کیلوگرم لی دایین با مهار وزنه ۱۸۰ کیلوگرمی به مدال طلا رسید. لی دایین در حرکت دوم یکضرب با مهار وزنه ۱۷۶ کیلوگرم رکورد آسیا در این دسته به نام خود ثبت کرد و در ادامه موفق شد وزنه ۱۸۰ کیلوگرمی را مهار کند تا رکورددار جهان در دسته ۸۹ کیلوگرم لقب گیرد. رکوردشکنی لی دایین در حالی بود که کیانوش رستمی و تیان تائو چینی دارندگان مدال جهان و المپیک در این دسته حضور داشتند.
لی دایین با مهار وزنه ۲۱۶ کیلوگرم در دوضرب ضمن کسب مدال نقره رکورد مجموع جهان را با رکورد ۳۹۶ کیلوگرم به نام خود کرد. رکورد این دسته ۳۹۵ کیلوگرم و در اختیار کارلوس ناسار بلغاری بود. تیان تائو با مهار وزنه ۲۲۲ کیلوگرم به مدال طلا حرکت دوضرب رسید و رکورد دوضرب جهان را نیز به نام خود کرد.
ردهبندی حرکت یکضرب دسته ۸۹ کیلوگرم
۱- لی دایین از چین با ۱۸۰ کیلوگرم مدال طلا
۲- امیل مولدودوسوف قزاقستان با ۱۶۶ کیلوگرم مدال نقره
۳- تیانتائو از چین با ۱۶۵ کیلوگرم مدال برنز
۴- کیانوش رستمی با ۱۶۵ کیلوگرم
ردهبندی حرکت دوضرب
۱- تیان تائو از چین با ۲۲۲ کیلوگرم - مدال طلا
۲- لی دایین از چین با ۲۱۶ کیلوگرم - مدال نقره
۳- میرمصطفی جوادی با ۲۰۵ کیلوگرم - مدال برنز
ردهبندی مجموع دسته ۸۹ کیلوگرم
۱- لی دائین از چین با مجموع ۳۹۶ کیلوگرم - مدال طلا
۲- تیان تائو از چینبا با مجموع ۳۸۷ کیلوگرم - مدال نقره
۳- میرمصطفی جوادی با مجموع ۳۶۴ کیلوگرم - مدال برنز
نتایج وزنهبرداران اعزامی ایران به رقابتهای قهرمانی آسیا تاکنون:
حسین سلطانی دسته ۸۱ کیلوگرم مردان، ۲ مدال طلا و یک نقره
میرمصطفی جوادی مدال برنز دوضرب و مجموع دسته ۸۹ کیلوگرم
فاطمه کشاورز، دسته ۶۴ کیلوگرم زنان، مدال ۲ مدال برنز (دوضرب و مجموع)
کیانوش رستمی عنوان هشتم دسته ۸۹ کیلوگرم مردان
ریحانه کریمی دسته ۵۹ کیلوگرم زنان عنوان چهاردهم