جیرفت- ایرنا- جنوب کرمان این روزها در حالی از جشنواره ملی تئاتر خیابانی رضوی میزبانی می کند که داوران این رویداد ضمن تشریح وزن آثار می گویند که برخی از آنها از حظ بصری و بازیگری برخوردارند و برخی نیز درعین تکراری بودن ایده، شایسته تحسین هستند.

سریوس همتی یکی از داوران جشنواره ملی تئاتر خیابانی رضوی جنوب کرمان که معتقد است جشنواره ای که خادم امام رضا(ع) است باید بدون وقفه ادامه داشته باشند و در این صورت قابل دفاع است در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: شاید جشنواره هایی به دلیل کمبود بودجه دچار وقفه شوند اما زمانی که ما دم از خدمت به امام رضا(ع) می زنیم، به نظرم هیچ عذر و بهانه ای برای توقف آن قابل قبول نباشد و به هر شکل ممکن و به هر دلیلی جز موارد خاص مانند کرونا نباید متوقف شود.

وی درباره اجراهای این جشنواره هم گفت: معمولا در هر جشنواره ای بهترین ها در آخرین روز اجرا می کنند اما در هر ۲ روز اجرا نمایش هایی را دیدم که قابل قابل تامل و لذت بخش بودند.

همتی تاکید کرد: جمله معروفی وجود دارد که ویژگی تئاتر باید لذتبخشی آن باشد و من شاهد نمایش هایی بودم که حظ بصری، محتوا و بازیگری بردم.

جای خالی حتی یک سالن تئاتر

وی اضافه کرد: ما به همراه داوران یک روز زودتر به جیرفت آمدیم اما متاسفانه در شهر یک سالن تئاتر هم وجود نداشت.

این بازیگر و کارگردان ادامه داد: به نظرم اگر جیرفت می خواهد از قطب های مهم به حساب بیاید باید قابلیت های فرهنگی هنری بالایی هم داشته باشد و بنابراین امیدوارم این کمبود که بشدت جای آن احساس می شود بزودی برطرف شود.

وی اظهار کرد: هیچ نمایشی بی نقص نیست و ما نمی توانیم حتی در مهد تئاتر کشور- تهران- هم شاهد نمایشی باشیم که به طور اخص نمره ایده آلی از بینندگان و متخصصان بگیرد.

همتی اضافه کرد: فکر می کنم درمورد آن ایده آلی که مدنظر است می توان گفت کسب نشده اما باید توجه کرد که جشنواره کجاست، در قیاس با چه کارهایی، با چه امکاناتی، با چه پیشینه ای فعالیت می کند.

وی تاکید کرد: همین که ١٦ گروه به بهانه تئاتر دور هم جمع شده اند و تعدادی گروه تئاتری از راه تئاتر ارتزاق می کنند و بهره مادی و معنوی می برند، من را بشدت خوشحال می کند.

تئاتر خیابانی بر فرهنگ مناطق اجرا تاثیر می گذارد

شهرام ملکی دیگر داور این جشنواره ملی هم با اشاره به اینکه اتفاق خوبی است که این جشنواره برای دومین بار در جیرفت برگزار می شود گفت: سیاستی که رویدادها و جشنواره ها تمرکززدایی شود و در استان ها و شهرستان های مختلف برگزار شود اتفاق خوبی است و نقش و تاثیر آن را می توانیم در کوتاه مدت و درازمدت ببینیم.

وی افزود: در کشور برخی از رویدادهای فرهنگی و جشنواره های تئاتری باعث شده حتی فرهنگ، رفتار شهروندان و گروه های هنری در آن شهر تغییر کنند.

ملکی اضافه کرد: جشنواره تئاتر خیابانی مریوان و جشنواره بین المللی تئاتر کودک و نوجوان از رویدادهایی است که نقش خوبی در ارتقای فرهنگ و هنر منطقه برگزار کننده داشته اند.

وی ادامه داد: تداوم برگزاری این رویداد در جیرفت با فرهنگ بی آلایش، غنی، تاریخی و مردم مهربان و سختکوش آن می تواند نقش آفرین باشد.

این نویسنده و کارگردان گفت: با توجه به اینکه تئاتر خیابانی یک تئاتر غیررسمی و مردمی است می تواند نقش بیشتری در جامعه داشته باشد.

ملکی گفت: درزمینه سطح و کیفیت آثار آنچه که اهمیت دارد این جشنواره برایند تلاش گروه های نمایشی از سراسر کشور است.

وی یادآور شد: موضوع جشنواره مضمونی دینی دارد و عمومی نیست بنابراین طبیعی است در جشنواره های موضوعی تعداد محدودتری شرکت کنند.

ملکی افزود: جشنواره و اجراها تنوع خوبی داشت و تداوم جشنواره کمک می کند بسیاری از ضعف ها، مشکلات و حتی کیفیت آثار برای دوره های بعدی برطرف شود.

ایده های تکراری اما تلاشی قابل تحسین

دیگر داور این جشنواره هم گفت: بسیار از استقبال تماشاچیان و مردمی که پای اجراها ایستاده اند شگفت زده هستم.

علیرضا استادی افزود: ایده ها و موضوعات نمایش هایی که به جشنواره راه یافته اند تکراری است اما هنرمندان با بیشترین توان خود تلاش می کنند به بهترین نحو اجراها را انجام دهند که مایه خوشحالی است.

وی اضافه کرد: به قول مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی جنوب کرمان، همدلی مسئولان را با هم می بینیم.

به گزارش ایرنا این جشنواره از عصر سه شنبه افتتاح شد و امشب به پایان می رسد.