محمدرضا لکزایی روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: از این تعداد یک نفر در روستای کلاته بلوچ، ۲ نفر در روستای سولابست و هشت نفر در روستای لجنگ شناسایی شدهاند.
وی با بیان اینکه این بیماری از سال ۱۳۹۳ در منطقه شناسایی شد اظهار داشت: بارها تیمهای تخصصی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند و حتی از تهران برای رسیدگی به بیماران یادشده به منطقه مراجعه کردهاند.
فرماندار سربیشه گفت: همچنین یک مرتبه از محل اعتبارات شبکه بهداشت و درمان شهرستان این ۱۱ بیمار برای ادامه روند درمانشان به تهران اعزام شدند.
وی اضافه کرد: این بیماری ریشه ژنتیکی دارد که در فصل گرما و تابستان شدت علائم آن نسبت به فصل زمستان بیشتر میشود همچنین تاکنون عینک آفتابی، کلاه و کرم مخصوص برای این افراد ارسال شده و مباحث آموزشی و درمانی به بیماران و خانوادههای آنان ارائه شده است.
لکزایی گفت: از سال ۱۳۹۳ که بیماری در روستاهای نوار مرزی شهرستان سربیشه شناسایی شد تاکنون مورد جدیدی اضافه نشده است.
وی تصریح کرد: تاکنون همه متخصصان علت این بیماری را مسائل ژنتیکی تشخیص دادهاند البته به گفته برخی متخصصان شاید مساله آب آلوده در برخی بیماران تشدیدکننده علائم باشد.
وی گفت: همچنین در یک سال و نیم گذشته یک پزشک ایرانی از آمریکا به بیرجند آمده و این بیماران را ویزیت کرده است.
فرماندار سربیشه افزود: مساله درمان و آموزش بیماران به صورت مستمر در حال پیگیری است.
به گزارش ایرنا سال ۱۳۹۷ نیز شیوع بیماریهای پوستی در روستاهای ذکری و گل نی شهرستان درمیان از جمله روستاهای هم مرز با روستاهای مذکور در شهرستان سربیشه در فضای مجازی و پایگاههای خبری منتشر شد که استاندار وقت خراسان جنوبی هم تیمی را برای بررسی وضعیت این مناطق به ریاست معاونت عمرانی استانداری اعزام کرد.
برخی متخصصان عوامل محیطی شامل آفتاب و گرد و خاک را علت اصلی بیماریهای پوستی در روستاهای «ذکری» و «گل نی» شهرستان درمیان اعلام کردند.
خراسان جنوبی به طول ۳۳۱ کیلومتر در چهار شهرستان سربیشه، درمیان، نهبندان و زیرکوه با کشور افغانستان مرز مشترک دارد و سربیشه در ۶۷ کیلومتری مرکز استان است.