عادل مصدقی روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری جمهوری اسلامی افزود: از این تعداد، ۸ هزار و ۷۰۰ دستگاه کامیون و حدود ۳ هزار و ۸۰۰ دستگاه کامیونت از داخل استان و ۵ هزار دستگاه کامیون هم با فراخوان از استانهای همجوار برای حمل محصولات کشاورزی استفاده میشود.
وی ادامه داد: عمده جابجایی محصولات کشاورزی استان شامل گندم، سیب زمینی و دانه روغنی کلزا است که برداشت این محصولات از چندروز آینده آغاز خواهد شد.
رییس اداره کالا اداره کل راهداری و حمل و نقل جاده ای گلستان به خبرنگار ایرنا گفت: نشستهای هماهنگی لازم برای ارائه خدمات در حوزه جابجایی محصولات کشاورزی از مزرعه تا مراکز خرید با شرکتهای حمل و نقل در استان صورت گرفت.
محسن یازرلو افزود: ارسال درخواست فراخوان به استانهای همجوار برای اعزام کامیون، مرمت حاشیه راههای ارتباطی محل تخلیه محصول زراعی در مراکز خرید تضمینی، توصیه برای استفاده از چادرو درزگیر با هدف ممانعت از ریزش محصول از کامیون، ترغیب کشاورزان به استفاده از کامیون و کامیونت دارای بارنامه، اعلام نرخ واقعی حمل محصول به دستگاههای متولی خرید تضمینی از جمله اقدامات انجام شده برای آمادگی در حمل محصولات کشاورزی استان است.
در سال زراعی جاری، خشکسالی خسارت شدید به تولید محصولات کشاورزی گلستان وارد کرده به طوری که پیش بینی دستگاههای مرتبط، خرید تضمینی ۵۰۰ هزار تُن گندم و ۳۰ هزار تُن دانه روغنی کلزا و برداشت ۱۲۰ هزار تُن سیب زمینی در استان است.
استان گلستان از قطبهای مهم تولید محصولات پاییزه از جمله گندم، کلزا و سیب زمینی در کشور به شمار میرود که درسال زراعی خشکسالی خسارت سنگین به تولیدات از جمله گندم، جو و دانه روغنی کلزا وارد کرده است.
تولیدات کشاورزی در گلستان حاصل فعالیت ۲۱۴ هزار خانوار بهرهبردار در این بخش معادل ۳۸ درصد اشتغال خالص استان است و این ظرفیت بالقوه استان در سالهای اخیر با چالشی جدی تحت عنوان خشکسالی روبرو شده است.
استان گلستان با این جمعیت بهرهبردار کشاورزی، در تولید ۱۵ محصول راهبردی کشور شامل دانههای روغنی کلزا، سویا و آفتابگردان، هلو، توتون و گوشت مرغ رتبه اول، گندم، چغندرقند و خرمالو مقام دوم، شلتوک (برنج)، پیله تر ابریشم، میگو و پنبه رتبه سوم، ماهیان پرورشی و خاویاری رتبه چهارم و جو و زیتون رتبه پنجم کشوری را دارد.