تاریخ انتشار: ۲۸ اردیبهشت ۱۴۰۲ - ۰۵:۵۰

تهران- ایرنا- دیمیترو کولبا وزیر خارجه اوکراین در دیدار با فرستاده چین به کی‌یف، گفت: ما هر طرح صلحی به خصوص طرحی که ناقض حاکمیت ارضی ما باشد را نمی‌پذیریم.

به گزارش بامداد پنجشنبه ایرنا به نقل از گاردین، کولبا تاکید کرد: اوکراین پیشنهادات صلحی را که شامل واگذاری سرزمین ما به روسیه باشد را نمی‌پذیرد.

وزارت خارجه اوکراین اعلام کرد که وزیر امور خارجه این کشور در جریان مذاکرات عصر چهارشنبه در کی‌یف به فرستاده ارشد پکن گفت: در حالی که بخش‌هایی از سرزمین ما تحت اشغال روسیه است، هیچ پیشنهادی مبنی بر برقراری آتش‌بس را نیز قبول نخواهیم کرد..

در بیانیه این وزارتخانه آمده است: لی هوی نماینده ویژه چین در امور اوراسیا و سفیر سابق پکن در روسیه در روزهای ۱۶ و ۱۷ ماه مه (سه‌شنبه و چهارشنبه هفته جاری) از اوکراین بازدید و با کولبا وزیر امور خارجه اوکراین دیدار کرد.

به گزارش ایرنا، در آستانه یکسالگی جنگ اوکراین دست کم ۲ طرح صلح ابتکاری از سوی برزیل و چین مطرح شد.

نخستین ایده صلح از سوی «لولا داسیلوا» رئیس‌جمهور برزیل همزمان با نخستین سالگرد جنگ اوکراین مطرح شد که وی پیشنهاد خود مبنی بر ایجاد گروهی از کشورها برای تشکیل میز مذاکره به منظور دستیابی به صلح را تکرار کرد.

در طرح ابتکاری برزیل، از چین نیز به عنوان یک کشور بی طرف و میانجی نام برده شده است؛ کشوری که اگر چه از پتانسیل میانجیگری برخوردار است اما نگاه مثبتی به سیاست‌های پکن از سوی غرب به ویژه آمریکا وجود ندارد.

در این میان چین که همواره بر بی‌طرفی در قبال جنگ اوکراین تاکید می‌کند در یکسالگی بحران اوکراین وارد گود شده و طرح صلح ۱۲ ماده‌ای ارائه کرده است؛ طرحی که در آن بر آغاز گفت وگوهای صلح میان مسکو و کی‌یف، آتش‌بس، پایان تحریم‌های غرب علیه روسیه، اتخاذ تدابیری برای تضمین امنیت تاسیسات هسته‌ای، ایجاد گذرگاه‌های بشردوستانه برای خروج غیرنظامیان و گام‌هایی در راستای تضمین صادرات غلات تاکید شده است.

این طرح علیرغم استقبال از سوی ولودیمیر زلنسکی رئیس جمهور اوکراین، بلافاصله از سوی کاخ سفید دست رد بر سینه آن زده شد.

رئیس جمهور روسیه ۲۱ فوریه ۲۰۲۲ (دوم اسفند ۱۴۰۰) با انتقاد از بی‌توجهی غرب به نگرانی‌های امنیتی مسکو، استقلال جمهوری‌های خلق دونتسک و لوهانسک را در منطقه دونباس به رسمیت شناخت.

پوتین سه روز پس از آن، پنجشنبه ۲۴ فوریه (۵ اسفند ۱۴۰۰) نیز عملیاتی نظامی که آن را «عملیات ویژه» خواند، علیه اوکراین آغاز کرد و به این ترتیب روابط پرتنش مسکو - کی‌یف به رویارویی نظامی تبدیل شد.

آمریکا و کشورهای غربی در پاسخ به این اقدام روسیه، تاکنون تحریم‌های گسترده‌ای را علیه مسکو اعمال و میلیاردها دلار تسلیحات و تجهیزات نظامی به کی‌یف ارسال کرده‌اند.