به گزارش خبرنگار ایرنا، امیر کرمزاده شامگاه شنبه در نشست با اصحاب رسانه به مناسبت هفته میراثفرهنگی افزود: مدرسه سنایی در ایوانکی، بنای تاریخی در بیارجمند تحت پوشش دخانیات و تعدادی بنای تحت پوشش بنیاد مستضعفان از جمله بناهای تاریخی رها شده و مصداق ترک فعل مدیران است.
وی با بیان اینکه مطالعات در ۱۱ بافت تاریخی در طی سال گذشته در استان سمنان انجام شد، افزود: آمادگی وجود دارد در زمینه بنای تاریخی که ثبت ملی شده یا نشده برای تغییر کاربری و استفاده در زمینههای مختلف مانند فروشگاه صنایعدستی، کافه همراهی شود.
مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان سمنان گفت: ثبت جهانی بسطام مقرر بود دستگاههای اجرایی همراهی کنند، اما فقط میراثفرهنگی کمک کرد و انتظار میرود بخشهای مختلف همراهی کنند.
تکمیل موزه بزرگ سمنان نیازمند اعتبار ۷۰ میلیارد تومانی
کرمزاده تصریح کرد: موزه بزرگ سمنان جزو طرحهای سخت است که پیمانکار و مشاوری داشت که به تعهدات خود به خوبی عمل نکرد و مجوز ماده پنج ندارد.
وی افزود: ۲میلیارد و ۶۰۰ میلیون تومان درخواست خسارت و ۹۰۰ میلیون تومان بابت صورتحسابهای به تایید نرسیده برای بازگرداندن به بیت المال دنبال میشود.
وی تصریح کرد: هفت میلیارد تومان برای ادامه طرح موزه بزرگ سمنان تامین شد و برای بهرهبرداری از این موزه ۷۰ میلیارد تومان اعتبار نیاز است.
مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی بیان کرد: موزه بزرگ سمنان چهار طبقه شامل ۲ طبقه منفی و ۲ طبقه روی آن است.
سرنوشت تلخاب و چشمه آبگرم به کجا رسید
مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان سمنان گفت: اجرای طرح توسعه چشمه آبگرم و ایجاد شهرک گردشگری پیگیری میشود.
وی تصریح کرد: اعتبار و نیروی انسانی لازمه محافظت است و تلخاب به عنوان اثر طبیعی به دلیل مشکلات اسیب دیده است. ۳۰ درصد سرریز آب تلخاب به شرکت کربنات شدیم و شرکت دیگر از تلخاب استفاده میکنند و اجازه محیطزیست کشور را گرفتند.
کرم زاده بیان کرد: خاصیت آبگرم تلخاب با ابگرم سرعین برابری میکند و سرمایهگذار بومی برای اجرای طرح گردشگری در این منطقه انتخاب شد.
مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان سمنان گفت: رونق چشمه آبگرم سمنان نیازمند جاده است و برای اجرای طرح باید ابتدا طراحی و مطالعات انجام شود.
کرم زاده بیان کرد: ۶۰۰ میلیون تومان برای مرحله دوم مطالعات در نظر گرفته شده است.
وی تصریح کرد: سال گذشته بیش از ۷۰ رویداد گردشگری به منظور معرفی جاذبههای استان سمنان و جذب گردشگر برگزار شد.
ثبت جهانی کاروانسرای تاریخی سمنان پیگیری میشود
مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان سمنان گفت: ثبت جهانی کاروانسرای تاریخی سمنان نیازمند تامین مقدماتی است و ثبت جهانی با هموار شدن مسیر پیگیری میشود.
وی با بیان اینکه سند کاروانسرای تاریخی سمنان به نام میراثفرهنگی صادر شد، افزود: ۱۰۰ میلیارد تومان هزینه مرمت و آزادسازی کاروانسرای تاریخی سمنان نیاز است.
کرم زاده با اشاره به آتشسوزی در کاروانسرای تاریخی سمنان، افزود: پیگیری قضایی آتشسوزی در کاروانسرای شاه عباسی سمنان تا رسیدن به نتیجه دنبال میشود .
مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان سمنان گفت: کاروانسرای سمنان ۲ سند دارد که یک سند به مالکیت میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی صادر شد و ۲۰ میلیارد تومان برای ساختمان دادگاه انقلاب اطراف کاروانسرای شاه عباسی تعیین هزینه از سوی دادگستری شد.
کرمزاده افزود: مشاور برای طراحی و نقشه کاروانسرا، ۵۰۰ میلیون تومان دریافت کرد و کار در حال انجام است.
وی ادامه داد: پیادهراه سازی خیابان امام خمینی(ره) باید ذائقه شهروندان و کسبه در نظر گرفته شود و با همراهی شهروندان این طرح اجرا شود.
کرمزاده یادآور شد: کاروانسرای میاندشت در گذشته ۱۵ هزار مسافر را پذیرا بود و اکنون احیای این بنای فاخر از جمله برنامههای شاخص ادارهکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان سمنان قرار دارد.
وی تصریح کرد: کاروانسرای قوشه بخش خصوصی از اوقاف اجاره کرد، کاروانسرای لاسجرد به متولیگری اوقاف به بخش خصوصی واگذار شد.
شهرداری به تعهدات خود به عنوان دبیرخانه سمنان عضو اتحادیه شهرهای در امتداد جاده ابریشم عمل کند
مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری وصنایعدستی استان سمنان با اشاره به عضویت سمنان در اتحادیه شهرهای در امتداد جاده ابریشم، افزود: سمنان در حد انتظار در زمینه اتحادیه شهرهای در امتداد جاده ابریشم نقشآفرینی نکرد و باید با مطالبهگری اصحاب رسانه و آحاد جامعه از فرصت به دست آمده استفاده شود.
امیر کرمزاده افزود: برگزاری نمایشگاه صنایعدستی با مشارکت چین و ۲۰ شهر عضو اتحادیه شهرهای در امتداد جاده ابریشم نقشی مهم در رونق و معرفی استان سمنان دارد.
وی تصریح کرد: دبیرخانه شهرهای در مسیر جاده ابریشم شهرداری سمنان است و به عنوان متولی قول هزینهکرد ۵۰ میلیارد تومان داد و اکنون تلاش شهرداری سمنان در حد انتظار نیست.
اعطای مهر اصالت به ۵۳ اثر صنایعدستی استان سمنان
مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری وصنایعدستی استان سمنان گفت: ۵۳ اثر صنایعدستی استان موفق به دریافت مهر اصالت شد.
وی تصریح کرد: ۱۲۰ میلیارد تومان مصوب سفر رییس جمهور برای استان سمنان درنظر گرفته شد که ۱۳ میلیارد تومان سال گذشته و امسال نیز تخصیص ۲۲.۵ میلیارد تومان در نظر گرفته شد.
کرمزاده افزود: از مجموع ۴۴ میلیارد تومان اعتبار استانی، در حدود ۲۰میلیارد تومان تخصیص یافت.
برنامهریزی ۳۵ برنامه در گرامیداشت هفته میراثفرهنگی در استان سمنان
سرپرست معاونت میراثفرهنگی ادارهکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان سمنان گفت: ۳۵ برنامه برای گرامیداشت هفته میراثفرهنگی در استان برنامهریزی شد.
سروش هاشمی در این نشست تصریح کرد: برگزاری نشست علمی در زمینه باستانشناسی، بازدید رایگان از موزهها، برگزاری نمایشگاه اشیای شاخص در محدوده روستای فینسک، برگزاری کارگاه صنایعدستی، شاهنامه خوانی از جمله برنامهها است.
وی اظهار کرد: رونمایی از ۲ کتاب با عنوانهای تاریخ راهاهن سمنان و تاریخ چاه نفت خوریان، رونمایی از قالی خودرنگ، نمایشگاه سکه تاریخی ایران، از دیگر برنامههای گرامیداشت هفته میراثفرهنگی است.
تخصیص ۱۳ میلیارد تومان در بخش میراثفرهنگی استان سمنان
سرپرست معاونت میراثفرهنگی ادارهکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان سمنان گفت: سال گذشته ۹ میلیارد تومان و از ابتدای امسال تا کنون ۱۳ میلیارد تومان اعتبار به معاونت میراثفرهنگی ادارهکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان سمنان اختصاص یافت.
وی افزود: ۶۳ برنامه مطالعاتی و مرمت بنای تاریخی در استان سمنان با ۹ میلیارد تومان در سال گذشته انجام شد.
هاشمی تصریح کرد: ۹۰۴ اثر تاریخی استان سمنان تاکنون ثبت ملی شد و تلاش میشود تا سال ۱۴۰۲ شمار آثار ثبت ملی استان به بیش از یکهزار برسد که در این زمینه استان سمنان جزو سه استان برتر کشور است.
سرپرست معاونت میراثفرهنگی ادارهکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان سمنان گفت: ۶۷۸ اثر غیرمنقول، ۵۶ اثر منقول، ۱۲۸ اثر ناملموس و ۳۳ اثر طبیعی استان سمنان ثبت ملی است و این استان در زمینه ثبت آثار ناملموس رتبه سوم کشور را دارد.
وی یادآور شد: به تازگی درختی با قدمت ۲هزار و ۳۰۰ سال در ابرسج و درختی دیگر در روستای قلعه بالای شاهرود به عنوان اثر طبیعی ثبت ملی شد.
ثبت جهانی کاروانسراها و باغ چشمه علی دامغان در دست پیگیری است
مسوول ثبت آثار ادارهکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان سمنان با اشاره به ثبت ملی ۹۰۴ اثر، گفت: الحاق باغ چشمه علی دامغان در فهرست ثبت جهانی باغها در دست پیگیری است.
هانی رستگاران افزود: سمنان دومین استان کشور با تراکنش بالا از لحاظ شمار کاروانسراها است و طی ۲ ماه آینده نتیجه ثبت جهانی کاروانسراهای ایرانی با برگزاری نشست جهانی در ریاض اعلام میشود.
استان سمنان دارای بیش از یک هزار و ۸۳۳ اثر تاریخی، فرهنگی، طبیعی و معنوی شناسایی شده است.
مسجد امام خمینی(ره) سمنان، مجموعه تاریخی بسطام، مسجد تاریخانه، جنگل ابر، منطقه حفاظتشده پرور و موزه باغ امیر از جمله جاذبههای تاریخی، طبیعی و گردشگری استان سمنان است. براساس اسناد و مدارک موجود استان سمنان مهد عرفای شناخته شده و بزرگی چون شیخ ابوالحسن خرقانی، بایزید بسطامی، شیخ علاءالدوله بیابانکی سمنانی و شیخ محمود مزدقانی است.
در استان سمنان ۱۵ هتل، یک هتلآپارتمان، یک متل، پنج مهمانپذیر، ۱۹ اقامتگاه سنتی، ۴۴ خانه مسافر، هشت مجتمع گردشگری و ۹۴ اقامتگاه بومگردی با سه هزار و ۸۵۲ تخت پذیرای مسافران هستند.