قصرشیرین- ایرنا- وزیر کشور در حاشیه بازدید از پایانه بین المللی مرز رسمی خسروی و پایانه منذریه عراق و زیرساخت‌های اربعین با تاکید بر تسریع در تکمیل طرح‌های توسعه‌ای این مرزها بر تسهیل در تردد زائران اربعین و خدمات رسانی مطلوب به زوار تاکید کرد.

به گزارش خبرنگار ایرنا، «احمد وحیدی» عصر پنجشنبه در حاشیه سفر به قصرشیرین و بازدید از طرح های عمرانی اربعین و زیرساخت های مرز خسروی و پایانه این گذرگاه بین المللی همچنین به صورت میدانی و از نزدیک از مرز منذریه عراق و طرح توسعه این مرز و محل استقرار و افزایش گیت های ورود و خروج این بازدید مرز کرد.

وی در حاشیه بازدید از مرز منذریه عراق و در دیدار با سرلشکر «شیرکو احمد جاف» مدیر گذرگاه مرزی منذریه گفت: انشاء الله امسال هم سال خوبی برای برگزاری راهپیمایی بزرگ اربعین باشد.

بازدید از بزرگترین قرارگاه خدمات رسانی اربعین وزارت دفاع در ۲ کیلومتری مرز خسروی

وزیر کشور در بدو سفر به قصرشیرین از طرح بزرگ قرارگاه اربعین خدمات رسانی وزارت دفاع در ۲ کیلومتری مرز خسروی بازدید کرد و دستورات لازم را برای تسریع در تکمیل این طرح داد و از نزدیک در جریان چگونگی ساخت این قرارگاه قرار گرفت.

نماینده وزیر و مدیر ارشد وزارت دفاع در استان کرمانشاه و مدیرکل مهندسی منطقه غرب در این بازدید گفت: این قرارگاه شامل مجموعه های رفاهی، اقامتی و پذیرایی زائران اربعین است که شامل سرویس های بهداشتی، آشپزخانه با ظرفیت پخت پنج تا ۱۰ هزار پرس غذا و سوله های اسکان تا ۸۰۰ نفر به صورت روزانه است.

«نورالدین ارباب‌پوری» افزود: علاوه بر امکان اسکان در سطح یک هزار و ۲۰۰ متر مربع به صورت ثابت طرح توسعه اسکان موقت در این مجموعه هفت هکتاری نیز وجود دارد ضمن اینکه ۲ پد بالگرد برای مواقع ضروری نیز در این مجموعه ایجاد می شود که تا اول مرداد امسال به بهره برداری خواهد رسید.

وزیر کشور نیز در این بازدید خواستار آمادگی این مجموعه برای نصب چادرهای بزرگ جهت اسکان زوار در مواقع ضروری شد.

قرارگاه بهداشتی درمانی مقصد بعدی سفر وزیر کشور

وزیر کشور در ادامه سفر خود به مرز خسروی از قرارگاه بهداشتی و درمانی در این گذرگاه که با ۳۶ میلیارد تومان اعتبار در دست ساخت است، بازدید کرد.

رییس شبکه بهداشت و درمان قصرشیرین در حاشیه این بازدید گفت: قرارگاه بهداشتی و درمانی مرز خسروی توسط اورژانس و معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی در ۲ طبقه به مساحت یک هزار متر مربع و با زیربنای ۲ هزار متر مربع در حال ساخت است.

«عمران آزادی» افزود: طبقه همکف این قرارگاه بهداشتی و درمانی شامل اتاق های سرد، ویزیت، تزریقات و cpr است و طبقه دوم آن نیز شامل بخش رفاهی و خوابگاه برای استراحت کارکنان این مجموعه است که با سازه های فلزی قرار است تا ۳۱ مردادماه طبقه همفک این قرارگاه بهداشتی درمانی برای خدمت به زائران اربعین حسینی به بهره برداری برسد.

وی هدف از ساخت این قرارگاه را خدمات رسانی به زوار اربعین با توجه به قرار گرفتن اربعین طی چند سال در فصل گرما بیان کرد.

حضور وزیر کشور در مرز منذریه عراق

وزیر کشور همچنین با همراهی استاندار و مسئولان استان کرمانشاه از پایانه مرز بین المللی خسروی و منذریه عراق بازدید و آخرین وضعیت آمادگی این مسیر برای تردد زائران اربعین حسینی را بررسی کرد.

در این بازدید «محمدطیب صحرایی» استاندار کرمانشاه وضعیت تکمیل طرح های زیرساختی و توسعه پایانه خسروی را به اطلاع وزیر رساند و نیازهای و کمبودهای این مرز بین المللی را تشریح کرد.

در بازدید دکتر وحیدی از پایانه منذریه عراق، سرلشکر شیرکو مدیر مرز منذریه و بخشی از مسئولان مرزبانی عراق حضور داشتند و از پیگیری برای توسعه پایانه با هدف تسهیل تردد زوار خبر دادند.

وزیر کشور در ادامه با حضور در ساختمان علمدار مرزبانی در نقطه صفر مرز خسروی در جریان چگونگی اقدام های انجام شده توسط دستگاه های عضو ستاد اربعین قرار گرفت و دستگاه ها با ارائه گزارشی روند فعالیت های صورت گرفته را گزارش کردند.

وحیدی در این جلسه نیز خواستار تلاش تمام اعضای ستاد اربعین در راستای تسهیل در تردد راحت زوار و جلوگیری از ایستایی زائران شد و بر روند خدمات رسانی مطلوب به زوار تاکید کرد.

وزیر کشور در ادامه از قرارگاه در دست ساخت اربعین مرزبانی در مرز خسروی بازدید کرد که فرمانده مرزبانی استان کرمانشاه در این خصوص توضیحاتی ارائه کرد.

وحیدی پیش از ورود به قصرشیرین در شهرستان سرپل ذهاب به زیارت بقعه احمد ابن اسحاق (ره) رفت و همچنین با حضور بر مزار شهید پاسدار حشمت الله امینی در جوار حرم احمد ابن اسحاق (ره) با قرائت فاتحه به این شهید والامقام ادای احترام کرد.

خسروی کوتاهترین مسیر به کربلای معلی

مرز خسروی در شهرستان مرزی قصرشیرین در گذشته جزئی از راه ابریشم بوده است که خسروی - منذریه مسیر اصلی به سمت جاده بغداد پایتخت عراق و از این طریق به کشور سوریه و در نهایت به بندر حلب در ساحل دریای مدیترانه متصل می‌شود.

مرز رسمی خسروی در فاصله ۱۵ کیلومتری قصرشیرین تا بغداد پایتخت عراق ۱۹۰، نجف ۳۸۰، کربلا ۳۰۰، کاظمین ۲۰۳ و تا سامرا ۳۲۶ کیلومتر فاصله دارد و به دلیل مسافت کوتاهی که نسبت به سایر مرزهای کشورمان با شهرهای زیارتی و مهم عراق دارد، کانونی مهم برای تردد مسافران و زائران ایرانی و عراقی است.

قصرشیرین در غرب کرمانشاه بیش از ۲۷ هزار نفر جمعیت و بیش از ۱۸۶ کیلومتر مرز با عراق دارد که دارای ۲ مرز رسمی خسروی و پرویزخان است.

در این شهرستان ۱۴ واحد اقامتی شامل هتل و مهمانپذیر درجه یک تا درجه سه با ۳۲۲ اتاق و یک هزار و۵۰ تخت از اوایل دهه ۸۰ ساخته شده تا زائران عتبات عالیات در مسیر تردد خود به عراق، یک شب را در این منطقه مرزی اقامت داشته باشند، این مهم با هدف رونق بخشیدن به شهر و بهره مندی مردم قصرشیرین از مزایای تردد زوار صورت می گرفت.

خسروی یکی از مرزهای مهم و با موقعیت راهبردی کشورمان است که این مرز بین المللی قدیمی‌ترین مرز رسمی کشورمان با عراق برای تردد زائران عتبات عالیات است که در گذشته جزئی از راه ابریشم بوده است.

برچسب‌ها