شیراز-ایرنا- رییس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری ارسنجان با بیان اینکه در ۲۰ ماه گذشته هیچ گونه آتش‌سوزی در جنگل‌های این شهرستان رخ نداده است، گفت: هرچند با کمبود تجهیزات اطفای حریق مواجه هستیم اما براساس برنامه‌ریزی صورت گرفته، آمادگی لازم برای مقابله با هرگونه حریق احتمالی وجود دارد.

شهرستان ارسنجان جزو شهرستان‌های جنگلی استان فارس بشمار می‌آید که ۷۹ هزار هکتار از سطح این شهرستان را جنگل‌های انبوه ایرانی تورانی تشکیل می‌دهند.

این جنگل‌ها شامل درختان بنه، بادام، کیکم و ارژن است. شهرستان ارسنجان همواره طی سال‌های گذشته یکی از شهرستان‌های بحرانی استان در بحث آتش‌سوزی جنگل‌ها محسوب می‌شده است.

حسن خسروانیان روز جمعه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با اشاره به برگزاری مانور اطفای حریق توام با کارگاه آموزشی و توجیهی در خصوص پیشگیری از آتش سوزی در شهرستان ارسنجان، افزود: با توجه به بارش‌های خوب رحمت الهی و رشد مناسب گیاهان و افزایش پوشش گیاهی و گرم شدن بی سابقه هوا، احتمال وقوع آتش سوزی در عرصه ‌های کشاورزی و منابع طبیعی افزایش یافته که مراقبت و نظارت بیشتری را می طلبد.

وی ادامه داد: به همین علت مانور اطفای حریق همراه با کلاس آموزشی نحوه کار با دمنده و همچنین تعمیر و نگهداری دستگاه های مذکور، طی روزهای گذشته در محل اردوگاه شهید رجایی آموزش و پرورش واقع در جنگل بناب برگزار شد.

رییس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان ارسنجان بیان کرد: این مانور به منظور هماهنگی و توانمندسازی نیروهای عملیاتی به ویژه نیروهای مردمی و بهره برداری برای مقابله با شرایط اضطراری در خصوص حادثه حریق پوشش گیاهی و روش مقابله با آن با حضور نیروهای مردمی(Ngo ) ،دوستداران طبیعت و بخشدار،شوراها، دهیاران، مدیریت بحران ، شهرداری، فرمانداری، اداره منابع طبیعی و دیگر عزیزان اجرا شد.

خسروانیان افزود: برای به حداقل رسیدن احتمال آتش سوزی در مراتع و جنگل‌ها نیاز است که همه مردم و گردشگران ،بهره برداران، ورزشکاران و... همکاری لازم را بعمل آورند چرا که به دنبال یک سهل انگاری همچون روشن کردن آتش و خاموش نکردن آن، انداختن ته سیگار در طبیعت، رها کردن بطری‌های شیشه‌ای که در اثر تابش آفتاب مانند عدسی عمل می‌کنند باید منتظر آتش سوزی و از بین رفتن وسعت زیادی از عرصه‌های طبیعی باشیم.

وی با بیان اینکه عرصه‌های جنگلی و مرتعی به عنوان میراث طبیعی کشور محسوب شده و به مراقبت خاص نیاز دارد، تصریح کرد: یکی از عوامل مهم تخریب عرصه‌های طبیعی آتش سوزی است که علاوه بر از بین رفتن پوشش گیاهی و خصوصیات فیزیکی خاک، در بعضی مواقع موجب خسارت به تأسیسات و زیرساخت‌های منطقه نیز می‌شود که بر این اساس ضرورت ایجاب می‌کند تا عموم مردم در کاهش آتش سوزی مشارکت لازم را داشته باشند.

رییس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان ارسنجان تاکید کرد: سامانه تلفنی ۱۵۰۴ در طول شبانه روز آماده دریافت گزارش‌های مردمی درخصوص هرگونه تخریب، تصرف و آتش سوزی در عرصه‌های منابع طبیعی کشور است.

خسروانیان با ابراز خرسندی از عدم آتش سوزی در ۲۰ ماه گذشته از تمامی نیروهای مردم نهاد و طبیعت دوستان، ارگان‌های دولتی شهرستان که در این امر، در کنار اداره منابع طبیعی بودند، تشکر و قدردانی کرد و از حضور پورشور همه افراد شرکت کننده در مانور اطفای حریق تقدیر بعمل آورد.