به گزارش ایرنا نماینده مردم دزفول در مجلس شورای اسلامی روز شنبه در آیین رونمایی از پوستر و آغاز فراخوان پانزدهمین جشنواره ملی تئاتر کودک و نوجوان در دفتر فرماندار ویژه دزفول گفت: مردم دزفول با توجه به پایه اعتقادی، دینی و فرهنگی قوی اتحاد زیادی دارند که باید از این ظرفیت در زمینه هنر تئاتر استفاده کرد.
سیداحمد آوایی ضمن قدردانی از تلاشگران حوزه تئاتر، بر ضرورت یادگیری مهارتهای زندگی در پایههای ابتدایی تاکید کرد و افزود: انتظار میرود نهادهای مختلف نیز همکاری لازم را درخصوص برگزاری جشنواره داشته باشند.
آوایی خواستار همکاری بیشتر آموزش و پرورش، سپاه و دیگر نهادهای فرهنگی در این خصوص شد و گفت: باید با برگزاری برنامههای فرهنگی جامعه را قانون مند بار آوریم.
فرماندار ویژه شهرستان دزفول نیز ضمن تبریک دهه کرامت اظهار امیدواری کرد بتوانیم جشنواره خوبی در سطح بین المللی برگزار کنیم.
علیرضا خردمند با اشاره به برگزاری این جشنواره از سال ۸۰ در دزفول افزود: طبق فرمایشات امام راحل، اثرگذاری هنر تئاتر از دهها منبر بیشتر است لذا تمام ادارات آماده پشتیبانی از این برنامهها هستند.
وی بر ضرورت برگزاری هرچه بهتر این جشنواره تاکید کرد و افزود: اگرچه امکانات محدود است ولی باید با بضاعت موجود بهترین نتیجه حاصل شود.
فرماندار ویژه دزفول گفت: باید بتوانیم با اجرای برنامههای فرهنگی به ویژه تئاتر به سمت تربیت کودکان و نوجوانان برویم زیرا پایه زندگی انسان در کودکی شکل میگیرد.
وی افزود: باید مسایل تربیتی و پیشبرد اهداف انقلاب را در کودکان نهادینه کنیم و از طریق تئاتر، آموزشهای مختلف را به کودکان بدهیم تا بار آموزش و پرورش و در آینده بار زندان و دادگستری نیز کم شود.
خردمند با اشاره به دقت نظر مقام معظم رهبری درخصوص مسایل هنری اظهار کرد: باید روی نمایشنامهها و متن آنها دقت زیادی شود تا بدآموزی نداشته باشند.
وی با تاکید بر لزوم بازبینی نمایشنامهها و تناسب آنها با آموزههای انقلاب اسلامی، دین و فرهنگ ایرانی افزود: نباید به دنبال واردکردن خرده فرهنگهای غربی به کشور باشیم.
فرماندار ویژه دزفول با بیان اینکه ایران قوی و با اصالت در زمینههای مختلف حرف برای گفتن دارد، گفت: اسلام، مسیر را مشخص کرده است لذا امیدواریم بتوانیم در این مسیر گام برداریم.
رییس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان دزفول نیز گفت: هر ساله مهرماه و آبان ماه رونمایی و فراخوان جشنواره ملی تئاتر کودک و نوجوان دزفول آغاز میشد که امسال نیز به مناسبت چهارم خرداد با مصوبه شورای فرهنگی عمومی مقر شد برای بهتر دیده شدن این جشنواره و ارایه آثار ارزشمند و فاخر و همچنین به دلیل تداخل با سایر جشنوارهها رونمایی از پوستر جشنواره و آغاز فراخوان اکنون انجام شود.
علیرضا چرخابی با بیان اینکه پذیرش آثار این جشنواره تا مهرماه ادامه دارد، افزود: نیمه مهرماه نیز آثار داوری میشوند و از اول تا پایان آبانماه نیز اختتامیه جشنواره برگزار میشود.
وی اظهار امیدواری کرد در کنار آموزش و پژوهش که محور اصلی این جشنواره هستند، با استفاده از ظرفیت این جشنواره و با توجه به کمیت برنامههای فرهنگی از جمله تئاتر در سطح کشور شاهد جشنوارهای با محتوای در سطح ملی باشیم.
رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی دزفول با بیان اینکه این جشنواره توانایی بین المللی شدن را هم دارد، گفت: جشنواره تئاتر امسال با محور جوانی جمعیت و حجاب و عفاف برگزار میشود.
دهقان برنجی دبیر اجرایی این جشنواره نیز با قدردانی از همکاری و اتحاد مسوولان درخصوص این جشنواره اظهارکرد: شهر دزفول بزرگ شده ولی فرهنگ سراهای شهر محدود است به طوری که در برخی نقاط فرهنگ سرا نداریم.
وی با بیان اینکه فرهنگ سراهای موجود مشکل نور و سیستم سرمایشی دارند، افزود: سالن سینمای دزفول نیز به علت نبود سیستم سرمایشی تعطیل است.
مدیر آموزش و پرورش دزفول نیز برضرورت آموزش مهارتهای زندگی و آداب شهروندی تاکید کرد و گفت: هنر، تعلیم و تربیت را تقویت میکند؛ امسال برای نخستین بار در وزارت آموزش و پرورش همایش کشوری تلفیق هنر با دروس پایه برگزار شد که مورد استقبال قرار گرفت.
امیر ظاهرطحان با بیان اینکه عجین شدن هنر با تعلیم و تربیت موجب پیوستگی فرهنگی و تربیتی خواهد شد، افزود: با توجه به اهرمهای تشویقی افزایش جمعیت، تعداد کلاس اولیهای دزفول امسال یکهزار و ۸۰۰ نفر افزایش یافته و به حدود ۹ هزار نفر رسیده این در حالی است که خروجی دانش آموزان در پایه ۱۲ پنج هزار نفر است.
وی بر ضرورت توجه به تربیت دوره ابتدایی تاکید کرد و ادامه داد: باید مهارتهای زندگی و شهروندی را در کودکستانها و پیش دبستانیها توسعه دهیم زیرا برخی دانش آموزان در این موارد ضعیف هستند.