تهران- ایرنا- حدود ۲۵ سرباز حافظ صلح ناتو در کوزوو که از سه ساختمان شهرداری در شهرهای صرب‌نشین این کشور دفاع می‌کردند در درگیری با معترضان صرب‌تبار مجروح شدند.

به گزارش ایرنا به نقل از رویترز، نیروهای حافظ صلح ناتو در کوزوو (کفور – KFOR)، دوشنبه شب با انتشار بیانیه‌ای، خشونت‌های جاری در مناطق صرب‌نشین کوزوو را محکوم کرد.

در بیانیه‌ نیروهای حافظ صلح ناتو در کوزوو آمده است: در جریان مقابله با یکی از خشن‌ترین اعتراضات معترضان صرب‌تبار کوزوو، چندین تن از سربازان نیروهای حافظ صلح ناتو در کوزوو از ملیت‌های ایتالیا و مجارستان مورد حملات غیرقانونی قرار گرفتند و بر اثر انفجار مواد محترقه دچار جراحات همراه با شکستگی و سوختگی شدند.

کریستوف زالای بوبرونیچکی وزیر دفاع مجارستان گفت: هفت سرباز مجارستانی عضو کفور به شدت مجروح شده‌اند که برای مداوا به مجارستان منتقل خواهند شد.

جورجیا ملونی نخست‌وزیر ایتالیا نیز در بیانیه‌ای گفت: آنچه در کوزوو در حال رخ دادن است کاملا غیرقابل قبول و غیرمسئولانه است. اجتناب از اقدامات یکجانبه بیشتر از سوی مقامات کوزوو ضروری است و همه طرف‌های مورد بحث باید فورا برای کاهش تنش‌ها یک گام به عقب بردارند.

از سوی دیگر الکساندر ووچیچ رئیس جمهور صربستان گفت: ۵۲ شهروند صرب‌تبار کوزوو در جریان ناآرامی‌های روز دوشنبه مجروح شده‌اند که حال سه نفر از آنها وخیم است.

رئیس جمهور صربستان با متهم کردن آلبین کورتی نخست‌وزیر کوزوو به ایجاد تنش، خاطرنشان کرد: از صرب‌تبارهای کوزوو می‌خواهم تا از درگیری با سربازان ناتو اجتناب کنند.

در همین حال ویوسا عثمانی رئیس جمهور کوزوو، الکساندر ووچیچ همتای صرب خود را به ایجاد بی‌ثباتی در کوزوو متهم کرد.

عثمانی در توییتی نوشت: ساختارهای غیرقانونی صرب که به باندهای جنایتکار تبدیل شده‌اند، به پلیس کوزوو، افسران کفور (نیروهای حافظ صلح ناتو در کوزوو) و روزنامه‌نگاران حمله کرده‌اند.

این وضعیت متشنج پس از روی کار آمدن شهرداران آلبانیایی قومی در منطقه صرب‌نشین شمال کوزوو پس از انتخاباتی که صرب‌ها آن را تحریم کردند ایجاد شد، اقدامی که ایالات متحده و متحدانش را بر آن داشت تا روز جمعه پریشتینا را سرزنش کنند.

شاهدان عینی گفتند که در شهر زوکان، پلیس این شهر که سال گذشته و پس از خروج صرب‌تبارهای کوزوو از نیروهای پلیس، از آلبانیایی‌تبارهای این شهر تشکیل شده است، برای متفرق کردن جمعیت صرب‌نشین این شهر که با گذر از سدهای امنیتی قصد اشغال ساختمان شهرداری زوکان را داشتند، از گاز فلفل استفاده کردند.

معترضان صرب در شهر زوکان به سوی سربازان ناتو گاز اشک‌آور و نارنجک‌های دستی پرتاب کردند. صرب‌ها همچنین با پلیس این شهر درگیر شدند.

در لپوساویچ نزدیک مرز صربستان، نیروهای حافظ صلح ایالات متحده با تجهیزات ضد شورش و با استفاده از سیم خاردار در اطراف تالار این شهر، از ورود صدها صرب خشمگین به این تالار جلوگیری کردند.

میلوش ووچویچ وزیر دفاع صربستان به خبرنگاران گفت: الکساندر ووچیچ که فرمانده کل نیروهای مسلح صربستان است، آمادگی رزمی ارتش را به بالاترین سطح رساند و دستورالعمل‌هایی را برای استقرار واحدهای ارتش در مواضع مشخص و تعیین‌شده صادر کرد.

شاهدان عینی گفتند که نیروهای کفور در شهر زوبین پوتوک نیز با ایجاد موانع، خیابان‌های اطراف ساختمان شهرداری این شهر را مسدود کردند تا از ورود صرب‌های محلی خشمگین به آن ساختمان محافظت کنند.

جفری هوونیر سفیر ایالات متحده در کوزوو پس از دیدار با کورتی نخست‌وزیر کوزوو به خبرنگاران گفت: ما نگران گزارش‌های امروز در مورد خشونت علیه اموال دولتی هستیم.

وی افزود: تصاویری از شعارنویسی بر روی خودروهای نیروهای حافظ صلح ناتو در کوزوو و پلیس مشاهده کرده و خبرهایی در مورد حمله به خبرنگاران شنیده‌ایم و این اقدامات را محکوم می‌کنیم.

به گزارش ایرنا، صرب‌ها که اکثریت جمعیت منطقه شمالی کوزوو را تشکیل می‌دهند، همچنان اعلامیه استقلال سال ۲۰۰۸ کوزوو از صربستان را نمی‌پذیرند و با گذشت بیش از دو دهه از پایان جنگ در سال ۱۹۹۹ بلگراد را پایتخت خود می‌دانند.

از سوی دیگر، آلبانیایی‌ها بیش از ۹۰ درصد جمعیت کوزوو را تشکیل می‌دهند.

صرب‌ها حتی از شرکت در انتخابات محلی ماه آوریل (فروردین) نیز خودداری کردند و نامزدهای آلبانیایی، هر چهار شهرداری را با مشارکت ۳.۵ درصدی به دست آوردند.

صرب‌های محلی در این امر حمایت بلگراد را دارا هستند و اعلام کرده اند که شهرداران آلبانیایی را نمی پذیرند.

از همین رو، روز جمعه، سه شهردار از هر چهار شهردار با پشتیبانی پلیس تا دفاتر خود اسکورت شدند و پلیس برای متفرق کردن معترضانی که در حال پرتاب سنگ به سمت آنها بودند از گاز اشک آور و ماشین‌های آب پاش استفاده کرد. پلیس سراپا مسلح همچنین با خودروهای زرهی از دفاتر شهرداران در روز یکشنبه محافظت می‌کرد.