به گزارش ایرنا، عثمانی امروز پنجشنبه در حاشیه یک نشست اروپایی در مولداوی به خبرگزاری رویترز گفت که چالش از سوی صربستان پدید آمده کشوری که همچنان باید با گذشته خود کنار بیاید.
رئیس جمهوری کوزوو تاکید کرد: شرایط وخیم است اما باید اطمینان پیدا کنیم که حاکمیت قانون به کوزوو باز میگردد و درک کنیم که تهدید از عدم پذیرش وجود کوزوو از سوی صربستان به عنوان یک کشور مستقل نشات میگیرد.
وی بر این باور است که صربستان به صورت فعال در حال حمایت از ساختارهای غیرقانونی در کوزوو است تا این کشور را از داخل بی ثبات کند.
عثمانی در مورد الکساندر ووچیچ همتای صربستانی خود نیز گفت: رئیس جمهور ووچیچ در صورتیکه واقعا صلح را میخواهد باید حمایت از گروههای جنایتکار را متوقف کند. وی هنوز این را نشان نداده است.
اظهارات عثمانی در حالی مطرح شده که تنشهای تازهای میان دو کشور به علت انتصاب چهار شهردار آلبانیایی تبار در مناطق صرب نشین شمال کوزوو شکل گرفته است.
تنشهای اخیر پس از آن شدت گرفت که مقامهای منتخب آلبانیاییتبار در منطقهای که اکثریتی صربتبار در شمال کوزوو، برای آغاز کار خود وارد ساختمانهای شهرداری شدند.
صربها انتخابات محلی در شمال کوزوو را تحریم کرده بودند اما انتخابات برگزار شد و نامزدهای آلبانیاییتبار توانستند به پیروزی برسند. صربهای محلی در این امر حمایت بلگراد را دارا هستند و اعلام کردهاند که شهرداران آلبانیایی را نمی پذیرند.
معترضان صرب تلاش کردند تا مانع از ورود افراد منتخب به ساختمانهای شهرداری شوند اما پلیس برای پراکنده کردن آنها از گاز اشکآور استفاده کرد.
معترضان دوشنبه به اعتراضات خود ادامه دادند و ابتدا با پلیس کوزوو و سپس با نیروهای چندملیتی نیروهای حافظ صلح در کوزوو (KFOR) درگیر شدند.
صربستان در واکنش به این حوادث ارتش خود را به حالت آمادهباش درآورد و نیروهای بیشتری را به مرز کوزوو فرستاد.
صربها که اکثریت جمعیت منطقه شمالی کوزوو را تشکیل میدهند، همچنان اعلامیه استقلال سال ۲۰۰۸ کوزوو از صربستان را نمیپذیرند و با گذشت بیش از دو دهه از پایان جنگ در سال ۱۹۹۹ بلگراد را پایتخت خود میدانند.
از سوی دیگر، آلبانیاییها بیش از ۹۰ درصد جمعیت کوزوو را تشکیل میدهند.
نظر شما