به گزارش ایرنا، او میزبانی میکند، میهمانی میدهد و بر سر سفره جود و کرمش از هر قوم، نژاد، دین و مذهبی مینشیند، اومعین الضعفا، غریب الغربا، شاه خراسان، ضامن آهوست.
پنجره فولادش علامتی است برای زائران بغض گرفته، آنها یکی یکی میرسند، اشکها پنجره فولاد را نوازش میکنند و صدای تمناها تا عرش میرود، پارچههای سبز بر پنجره گره میخورد به امید استجابت دعایی.
مادری صدایت میزند کمک میخواهد مسیرش را که پیدا کرد با صدای دل انگیزی میگوید «حاجت روا شوی مادر» چقدر این جمله در حرم تکرار میشود و به دل مینشیند.
آقا عمریست میهمان ماست اما امروز دیگر میزبان است و روحبخش و جلابخش دل.
امروز از میان تمام روزهای سال متمایزتر است روز میلاد آقاست، روز ولادت معین الضعفا و غریب الغرباست، امروز عرشیان رقص شادی میکنند و زمینیان لبخند شادی میزنند، امروز ولادت نور و مهربانی است.
عاشقانش روز پیوندشان را اینجا (حرم) جشن میگیرند از آقا طلب یاری کرده و سفره سرنوشتشان را اینجا پهن میکنند.
عشق به امام رضا تنها به مسلمانان و شیعیان ختم نمیشود امام رضا نامی فراتر از مرزهاست او معبود و معشوق هزاران انسان از سراسر جهان است حرم او امن ترین نقطه برای عاشق اهل بیت (ع) است.
او عصاره فضایل انسانی و از شخصیتهای برجسته تاریخ بشر است که توانست تمام شبهات ادیان و فرقههای جهان را به زیبایی پاسخ داده و اسلام را در تمام عالم سرآمد ادیان الهی معرفی کند.
امام توانست در دورانی که بیش از ۵۰ فرقه سر برآورده بودند با نبوغ فکری خود به خوبی تمامی سوالات، شبهات و مسایل فکری جهان اسلام را به زیبایی رهبری کرده و به شبهات پاسخ دهند.
او با حضور در مناظراتی که مامون حاکم عباسی تشکیل میداد حیرت همگان را برانگیخت چنانکه دشمنانش نیز بر توانمندی و علم بالای او اعتراف کردند آنگونه که در تعبیر نام این امام همام گفته شده بدان جهت رضا نامیده شده چون مورد رضای دوست و دشمن بود.
نبوغ فکری بالای امام بازار فرقه های انحرافی را بی رونق کرد
نماینده مردم آذربایجان غربی در مجلس خبرگان رهبری گفت: در دورهایی که سراسر جهان اعم از فرقههای مختلف بود و در جهان اسلام شبهه تراشی کرده و نسبت به اسلام بدبینی ایجاد میکردند نبوغ فکری بالای امام هشتم بود که توانست بازار فرقههای انحرافی را بی رونق کرده و به عمرشان پایان دهد.
آیت الله عسگر دیرباز ادامه داد: مناظرات متعددی از امام رضا(ع) نقل شده که در آنها تمام سران و بزرگان علمی و دانشمندان تراز اول توسط مامون دعوت شده و با برگزاری جلسات از پیش تعیین شده سعی میکردند جدیترین شبهات را وارد کنند اما امام با علم و استدلال جوابگو میشدند که تمام دانشمندان کاملا محکوم شده و وادار به سکوت و اعتراف به حقانیت آن حضرت میشدند.
وی افزود: یکی از برنامههایی که توانست مکتب اسلام را در جهان، بین خواص مطرح کند جلساتی بود که توسط امام رضا(ع) رهبری میشد و آنها میدیدند در اسلام فردی که پیش هیچ کس درس و تلمذ نکرده و استاد است با این وجود در هر زمینهای بهترین جواب را ارائه میدهد.
به گفته او، امروز ایران اسلامی مهمان و میزبان گنجینهایی بی بدیل است که هر انسانی را از هر دین و مذهب بسوی خود فرا میخواند.
نماینده مردم آذربایجان غربی در مجلس خبرگان رهبری ادامه داد: امام هشتم شیعیان در گفت وگو با پیروان ادیان الهی هرگز از مبانی اسلامی ذره ایی عدول نکرد و آنچه صحیح بود آن را مطرح میکرد، در مناظره محترمانه با طرف برخورد میکرد گاهی طرف مناظره خود خلیفه بود ولی خیلی محترمانه وارد گفت وگو و بحث میشد.
آیت الله دیرباز تاکید کرد: امام هشتم منشا وحدت است و حتی غیر مسلمانان آنها که بهرهایی از خوان نعمتش برده مجذوب و شیفته او هستند.
وی با اشاره به ابعاد سیاسی شخصیت امام رضا (ع) گفت: امام هشتم نه تنها در رفتار و اخلاق بلکه در عرصه سیاسی نیز از قدرت بالایی برخوردار بود، دانش بالای آن بزرگوار باعث شد از تمام توطئهها و نقشههای مامون که برای تخریب شخصیت آن حضرت طراحی میشد سربلند بیرون آید.
وی با بیان اینکه امام رضا (ع) در جنگ نرم دشمن گوی سبقت را از دشمنان ربود و توانست توطئههای آنها را خنثی کند، افزود: یکی از القاب امام رضا (ع) عالم آل محمد است و این بخاطر شخصیت برجسته و اشرافیت حضرت به مسایل روز خود بود.
آیت الله دیرباز یادآور شد: همه ائمه (ع) عالم بودند ولی ظهور علم آنان فراهم نشد اما ظهور علم امام رضا (ع) چه در مدینه و بویژه در سفر به ولایت خراسان و ارتباطش با سایر ادیان و مذاهب باعث معروف شدن ایشان به عالم آل محمد شد.
اندیشه امام هشتم به مجهولات جامعه بشری پاسخ داد
حجت الاسلام محمد جوادی استاد حوزههای علمیه آذربایجان غربی هم اظهار کرد: اندیشه و افکار بلند امام رضا (ع) در طول تاریخ و در دوران حیات خود توانست به بسیاری از مجهولات جامعه بشری پاسخ داده و راهی روشن برای بشریت بگشاید
وی اظهار کرد: امام هشتم با هجرت خود به ایران توانست نقطه اشتراک تمام ادیان و مذاهب باشد چنانکه امروزه از دورترین نقطه جهان هزاران هزار زائر مهمان حرم این امام بزرگوار میشوند.
حجت الاسلام جوادی اضافه کرد: تقویت وحدت و برچیدن نفاق و دورنگی از جامعه از دیگر برکات حضور امام رضا (ع) در سرزمین ایران بود وی توانست همه اقوام و مذاهب را در کنار هم قرار داده و کینه و نفاق را از میان آنان برچیند.
وی یادآور شد: تقویت مکتب تشیع و بارور شدن آن و همچنین گسترش حوزههای علمیه از دیگر نتایج و ثمرات حضور امام رضا (ع) در ایران بود.
حجت الاسلام جوادی با بیان اینکه وجود حرم امام هشتم در ایران برکتی بزرگ برای ملت ایران است، گفت: این برکت ارزشمند توانسته بزرگترین تحلیگران و متفکران غربی را به سوی خود فراخواند و در دل و جان آنها نفوذ کند و به عبارتی میتوان گفت امام هشتم عامل بزرگ گسترش و شکوفایی اسلام در سراسر جهان است.
این استاد حوزه ادامه داد: امام رضا (ع) توانست وحدت کاملی بین اهل تشیع بوجود آورده و فراتر از آن مذاهب و ادیان دیگر را مجذوب خود کند و بی دلیل نیست که در تفسیر شخصیت این امام بزرگوار گفته شده رضا بدان جهت که مورد رضای دوست و دشمن بود.
وی اضافه کرد: امام هشتم در عرصه سیاست نیز شخصیتی بی همتا بود و توانست ظالمان و حکام جور زمان خودرا به مبارزه خوانده و در برابر آنها به پیروزی دست یابد.
به گزارش ایرنا، سلمانان جهان در سال ۱۴۸ هجری قمری، هدیه ای بزرگ و الهی را دریافت کردند و آن میلاد هشتمین حجت خدا بود، نام مبارکش علی، لقب مشهور آن حضرت، رضا و کنیه معروف ایشان، ابوالحسن است.
پدر بزرگوارش، امام موسی بن جعفر (ع)، هفتمین امام شیعیان و مادر آن حضرت بانویی پاکدامن و پرهیزکار به نام تکتم که بعدها طاهره نامیده شد. همسر مکرمه حضرت رضا علیه السلام ام ولد مادر امام جواد (ع) است.
علی نام اصلی امام هشتم و رضا به معنای خشنودی مشهور ترین لقب ایشان است.
یکی دیگر از القاب معروف علی بن موسیالرضا، عالم آل طاها است که نشان دهنده علم و دانش فراوان حضرت بوده است.
از جمله القاب دیگر امام میتوان به صادق، صابر، فاضل، قرة اعین المؤمنین به معنای نور چشم مومنان اشاره کرد. همچنین امام جواد (ع) در زیارت امام رضا ایشان را امام رئوف نامیدهاند که این لقب نیز از القاب مشهور آن حضرت است.
آمده ام آمدم ای شاه پناهم بده
خط امانی ز گناهم بده
ای حرمت ملجأ در ماندگان
دور مران از در و، راهم بده
ای گل بی خار گلستان عشق
قرب مکانی چو گیاهم بده
لایق وصل تو که من نیستم
اِذن به یک لحظه نگاهم بده
ای که حَریمت به مَثَل کهرباست
شوق وسبک خیزی کاهم بده
تاکه ز عشق تو گدازم چو شمع
گرمی جان سوز به آهم بده
لشگرشیطان به کمین من است
بی کسم ای، شاه پناهم بده
از صف مژگان نگهی کن به من
با نظری، یار و سپاهم بده
در شب اول که به قبرم نهند
نور بدان شام سیاهم بده
ای که عطا بخش همه عالمی
جمله ی حاجات مرا هم بده