رضا معصومی روز چهارشنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا افزود: بر اساس قانون شکار و صید هر گونه شکار و یا زنده گیری حیات وحش از جمله پرندگان وحشی جرم بوده و قانون گذار برای آن مجازات تعیین کرده است.
وی از دوستداران محیط زیست و حیات وحش درخواست کرد تا در صورت مشاهده هرگونه تخلف در حوزه شکار و صید موارد را به نزدیکترین اداره حفاظت محیط زیست و پاسگاه محیط بانی گزارش دهند.
وی اضافه کرد: در سال جاری بیش از هشت هزار و ۶۰۰ قطعه انواع صید و شکار غیرمجاز از متخلفان کشف شده که شامل انواع ماهیان، پرندگان و پستانداران بوده است.
فرمانده یگان حفاظت محیط زیست آذربایجانغربی ادامه داد: تمامی موارد بعد از کشف و ضبط و تشکیل پرونده به مراجع قضایی جهت رسیدگی ارجاع داده شده است.
معصومی اظهار کرد: به علت اهمیت ملی، منطقه ای و بین المللی زیستگاه های حیات وحش و به منظور حفظ تعادل اکولوژیکی و اهمیت و نقشی که حیوانات و پرندگان در زنجیره حیات طبیعی ایفا میکنند، کانون هایی از آذربایجان غربی به عنوان مناطق حفاظت شده شناسایی شده تا اقدامات لازم جهت جلوگیری از شکار بی رویه و انقراض نسل وحوش موجود در آنها به عمل آید.
وی گفت: منطقه حفاظت شده پارک ملی ارومیه، منطقه حفاظت شده (مراکان) در شمال آذربایجان غربی و منطقه حفاظت شده دشت سوتاو حمامیان، منطقه میرآباد و حریم تالابهای استان از مهم ترین این مناطق هستند.
معصومی تاکید کرد: به منظور تأمین امنیت جانوران پنج منطقه نیز از سوی اداره کل حفاظت محیط زیست استان منطقه شکار ممنوع اعلام شدهاست که شامل دره شهدا بین ارومیه و اشنویه، زرآباد خوی، آغ گل ماکو، دشت بیان شاهین دژ و نیزارهای کوه قیط میمند شهرستان نقده است.
آذربایجانغربی دارای افزون بر۶۸۰ هزار هکتار مناطق حفاظت شده است که ۱۰۲ هزار هکتار آن متعلق به منطقه مراکان خوی بوده و حدود ۱۱۰محیط بان مسوولیت حفاظت از این مناطق را برعهده دارند.