سنندج-ایرنا- رئیس سازمان جهاد کشاورزی کردستان گفت: تولید محصولات کشاورزی استان طی برنامه پنج ساله به چهار میلیون و ۳۰۰ هزار تن افزایش خواهد یافت.

به گزارش ایرنا، پیمان اسکندری روز دوشنبه در نشستی با خبرنگاران استان که به مناسبت هفته جهادکشاورزی برگزار شد، اظهار کرد: سیاست های کشور از امنیت غذایی به سمت اقتدار غذایی سوق پیدا کرده و چشم اندازه ترسیم شده بخش تولید مربوط به این موضوع مهم است.

وی با بیان اینکه امنیت غذایی به اندازه امنیت ملی حائز اهمیت است، افزود: کردستان با توجه به اینکه بیش از ۱۰ درصد محصول گندم کشور را تولید می کند و در تولید دیگر محصولات کشاورزی هم در رتبه های نخست قرار دارد یکی از استان های مهم ایران در زمینه تامین امنیت غذایی است.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی کردستان اضافه کرد: براساس آخرین برآورد انجام شده، امسال یک میلیون تن گندم در استان تولید و حدود ۹۰۰ هزار تن هم به طور تضمینی خریداری می شود.

اسکندری یادآور شد: در راستای تامین امنیت غذایی طرح های الگوی کشت و کشت قراردادی مطرح و عملیاتی شده است.

وی اظهار کرد: بر اساس داده ها و اعتباراتی که در اختیار سازمان جهاد کشاورزی قرار می گیرد برنامه ای پنج ساله برای افزایش تولید محصولات کشاورزی تدوین کردیم.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی کردستان ادامه داد: در حال حاضر سالانه ۲ میلیون و ۹۰۰ هزار تن انواع محصولات کشاورزی در استان تولید می شود که طی پنج سال قرار شده آن را به چهار میلیون و ۳۰۰ هزار تن افزایش دهیم.

اسکندری با اشاره به اینکه اقتصاد استان مبتنی بر کشاورزی است، افزود: اگرچه در مجموع استان از لحاظ نرخ بیکاری در رتبه های نخست کشور قرار دارد ولی از نظر میزان بیکاری بخش کشاورزی در رتبه‌های میانی جدول قرار گرفته است.

وی یکی از اقدامات مهم و تاثیرگذار این سازمان در استان را رفع تداخلات اراضی کشاورزی خواند و گفت: در اوایل سال گذشته چهار درصد اراضی کشاورزی استان سند دار بود ولی اکنون بیش از ۴۳ درصد اراضی کشاورزی استان سند دار است و تا پایان سال جاری این مهم به ۱۰۰ درصد خواهد رسید.


صادرات خدمات فنی مهندسی از کردستان به سلیمانیه

رئیس سازمان جهاد کشاورزی کردستان یکی از برنامه های استان را تقویت دیپلماسی اقتصادی خواند و بیان کرد: روزانه یک هزار و ۳۰۰ تن کالای کشاورزی و محصولات غذایی از مرزهای استان به خارج از کشور صادر می شود.

اسکندری با اشاره به سفر هیاتی از مسئولان استان به ریاست استاندار به سلیمانیه اقلیم کردستان عراق در هفته گذشته، اظهار کرد: در نشست هایی که با مسئولان استان سلیمانیه داشتیم مشخص شد آنها به دنبال به حداقل رساندن واردات محصولات غذایی و کشاورزی هستند.

وی ادامه داد: با توجه به اینکه ایران کشوری چهار فصل بوده به عبارتی در همه فصل های آن در اقصی نقاط کشور محصولات کشاورزی تولید می شود و هیچ منطقه ای از این ظرفیت خاص برخوردار نیست بنابراین در هر شرایطی کشورهای همسایه به محصولات کشاورزی ما نیاز دارند.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی کردستان به صادرات خدمات فنی مهندسی از کردستان به سلیمانیه خبر داد و یادآور شد: قرار است به همت تشکل های کشاورزی استان، گلخانه، کلینیک های گیاه پزشکی و سایر طرح های تولیدی کشاورزی در سلیمانیه احداث شود.

اسکندری ادامه داد: ایرادی که همواره به مجموعه کشاورزی گرفته شده؛ نبود آمار دقیق در این بخش است که بعد از دستور رهبر معظم انقلاب در راستای بهبود این مهم رصدخانه کشاورزی در وزارت جهاد کشاورزی تشکیل شد و اکنون همه داده های لازم در این رصد خانه جمع آوری می شود.

افزایش ۲ برابری ظرفیت سردخانه ای استان

رئیس سازمان جهاد کشاورزی کردستان با بیان اینکه در سال گذشته اقدامات ارزشمندی هم در زمینه توسعه گلخانه و هم ایجاد واحدهای سردخانه و صنایع تبدیلی انجام شد، اضافه کرد: سال گذشته ظرفیت سردخانه ای کردستان ۲ برابر شد و در حال حاضر ظرفیت سردخانه و سیلو استان ۹۲۰ هزار تن است.

اسکندری یکی از مهمترین حوزه های کشاورزی را تولید در دیمزارها دانست و بیان کرد: ۸۸ درصد اراضی استان دیم است و ستاد فرمان امام(ره) از سه سال پیش برای اجرای طرح جهش تولید در دیمزارها سرمایه گذاری کرده است.

وی ادامه داد: با اجرای طرح جهش تولید در دیمزارهای استان، شاهد ۲۰ درصد رشد تولید در محصولات زیر پوشش این طرح هستیم.

وی یادآور شد: ۱۴۸ پروژه با سرمایه گذاری افزون بر ۴۰۲ میلیارد تومان به مناسبت هفته جهاد کشاورزی در استان به بهره‌برداری می‌رسد.

وی میزان اشتغالزایی این تعداد پروژه را ۴۶۱ نفر و میزان تثبیت اشتغال آن را ۶۷۵ نفر خواند و بیان کرد: ۷۲ پروژه در بخش آب و خاک، هشت پروژه در بخش بهبود تولیدات دامی، ۲۶ پروژه در بخش بهبود تولیدات گیاهی، هشت پروژه در امور شیلات و آبزیان، ۲ پروژه در بخش توسعه مدیریت و منابع، ۲ پروژه در بخش منابع طبیعی و آبخیزداری و یک پروژه هم در بخش تعاون روستایی در این هفته به بهره‌برداری می رسد.

در پی فرمان تاریخی بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران حضرت امام خمینی (ره) مبنی بر تشکیل جهاد سازندگی در سال ۱۳۵۸، ۲۱ الی ۲۷ خرداد به نام هفته جهاد کشاورزی نامگذاری شده و شعار این هفته در سال جاری هم جهاد کشاورزی امنیت غذایی است.