به گزارش ایرنا، پیمان اسکندری روز سه شنبه در جلسه ستاد گلخانه های استان کردستان در سنندج، با اشاره به آغاز نهضت احداث گلخانه در استان، اظهار کرد: در یک سال و نیم اخیر فعالیت در حوزه ایجاد گلخانه به نسبت سال های گذشته رشد چشمگیری پیدا کرده است.
وی با اشاره به اینکه هم اکنون سطح گلخانه های استان ۳۷ هکتار است، افزود: تا پایان سال جاری تلاش می شود این میزان سطح به بیش از ۵۳ هکتار افزایش پیدا کند.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی کردستان با بیان اینکه سالانه افزون بر هفت هزار تن محصول در گلخانه های استان تولید می شود، اضافه کرد: یکی از اهداف توسعه ای در سازمان جهاد کشاورزی استان، توسعه واحدهای گلخانه است.
اسکندری یادآور شد: ۴۳ طرح در حوزه گلخانه به مساحت ۲۲ هکتار هم اکنون در دست اجرا است و امید می رود تعداد زیادی از این طرح ها تا پایان سال جاری به مرحله بهره برداری برسد.
وی بیان کرد: همانگونه که امنیت غذایی مهم است امنیت منابع آبی هم حائز اهمیت است و این مهم با احداث گلخانه ها محقق خواهد شد.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی کردستان اظهار کرد: صرفه جویی در مصرف آب، افزایش تولید و انتقال محصولات جالیزی به گلخانه از مهمترین اهداف احداث گلخانه است که آن را دنبال می کنیم.
یک میلیون و ۲۱۷ هزار و ۳۸ هکتار از مساحت کردستان به اراضی کشاورزی اختصاص دارد که این میزان حدود پنج درصد اراضی کشاورزی کشور را تشکیل داده است.
۹۶ درصد سطح اراضی کشاورزی استان به کشت سالانه محصولات زراعی و سطح آیش (بدون کشت) و چهار درصد به عبارتی ۵۲ هزار و ۶۷۰ هکتار آن هم به اراضی باغی اختصاص پیدا کرده است.
بر اساس آخرین گزارش عملکرد سالانه تولید محصولات زراعی و باغی استان در ۷۹۱ هزار و ۹۷۰ هکتار زیر کشت، یک میلیون و ۷۵۴ هزار تن محصول تولید شده و میزان برداشت محصولات باغی هم ۴۴۳ هزار تن بوده است.
از ۷۹۱ هزار و ۹۷۰ هکتار اراضی زیر کشت محصولات زراعی استان ۸۷ درصد دیم و فقط ۱۳ درصد آن آبی است. سالانه حدود ۲۱۱ هزار و ۲۶۸ هکتار از اراضی دیم به ویژه در شرق، شمال شرق و شمال استان به طور آیش در تناوب زراعی قرار میگیرد.
۷۹ درصد از سطح زیرکشت محصولات زراعی استان سالانه به غلات، ۱۳ درصد حبوبات، پنج درصد به علوفه و سه درصد دیگر به سایر محصولات زراعی اختصاص پیدا می کند.
نظر شما