علیرضا باستین روز چهارشنبه به مناسبت ۲۴ خرداد روز اهدای خون در گفت وگو با ایرنا اظهار کرد: از این شمار اهدا کننده هفت هزار و ۳۵۲ نفر برای نخستین بار اقدام به اهدای خون کردهاند.
وی افزود: هر فردی که سالانه در ۲ نوبت اهدای خون داشته باشد، به عنوان اهداکننده مستمر شناخته میشود و بر این اساس استان بوشهر ۱۸ هزار و ۷۰۵ نفر اهدا کننده مستمر دارد.
مدیرکل انتقال خون استان بوشهر تصریح کرد: تنها ۴۰ درصد اهداکنندگان خون در استان بوشهر را اهداکنندگانی تشکیل میدهند که برای بار اول اقدام به اهدا خون میکنند و مابقی را اهداکنندگان مستمر تشکیل میدهند.
باستین یادآور شد: با توجه به اینکه جمعیت کشور رو به پیری است باید تلاش شود اهداکنندگان بار اول افزایش یابد.
وی گفت: همچنین پنج درصد از اهدا کنندگان خون در استان بوشهر معادل یک هزار و ۷۲۸ نفر را بانوان و ۳۴ هزار و ۲۷۴ را مردان تشکیل میدهند.
باستین با اشاره به اینکه بانوان ۵۰ درصد اهداکنندگان خون در کشورهای پیشرفته به شمار میروند یادآور شد: در کشور ما به دلیل اینکه برخیها تصور میکنند اهدای خون از سوی زنان موجب کم خونی میشود کمتر اقدام به اهدای خون میکنند این در حالی است که پزشکان قبل از اهدا با اطمینان از سلامت مراجعه کننده در گام بعد اجازه اهدا خون به آنها داده میشود.
مدیرکل انتقال خون استان بوشهر بیان کرد: با توجه به افزایش ۱۵ درصدی آمار اهداکنندگان خون در این استان به این ترتیب همه درخواستها و نیازهای بیمارستانها تأمین شده و در زمینه ذخیره خونی این استان در جایگاه خوبی قرار دارد.
باستین افزود: در سه ماه امسال تاکنون ۱۰ هزار و ۱۹۰ نفر برای اهدای خون به مراکز مختلف پایگاه انتقال خون استان بوشهر مراجعه کردهاند که از این شمار هشت هزار و ۲۲۰ نفر خونگیری شده است.
وی ادامه داد: ذخایر خون در استان بوشهر در زمان حاضر خوب است ولی با توجه به تاریخ مصرف خون، نیاز به این ماده حیاتی همیشگی است و اهدای خون کمک به تأمین سلامت جامعه محسوب میشود.
باستین با اشاره به وجود ۵۰۰ بیمار تالاسمی، هموفیلی، سرطانی، جراحیهای گوناگون از جمله قلبی، زنان و زایمان را نیازمند خون بهصورت مستمر دانست و افزود: پلاسما، پلاکت و کرایو از فرآوردههای خونی استان است که در استان تولید و در بیماریها و جراحیها مصرف میشود.
وی یادآور شد: اهدا خون صدقه جاریه و باقیات صالحات و از کارهای خیرخواهانه و انسان دوستانه است که با توجه به اهمیت و ضرورت باید مورد توجه قرار گیرد.
مدیرکل انتقال خون استان بوشهر با بیان اینکه مردها چهار بار و زنان سه بار امکان اهدا خون دارند اضافه کرد: نیاز به خون و فرآوردههای خونی همیشگی است و ذخایر خونی استان بوشهر باید پیوسته بیش از نیاز بیمارستانی باشد تا در صورت ایجاد شرایط اورژانسی با مشکل مواجه نشویم.
باستین اضافه کرد: از آنجا که اهدا کنندگان خون بیشتر اصول خود مراقبتی مورد توجه قرار داده و رعایت میکنند، با توسعه و نهادینه شدن فرهنگ اهدای خون، سطح سلامت جسمی و روحی جامعه ارتقا مییابد.
وی گفت: افراد در گروه سنی ۱۸ تا ۶۰ سال با وزن بالای پنجاه کیلوگرم در صورت داشتن سلامتی میتوانند برای اهدای خون مراجعه کنند.
مدیرکل انتقال خون استان بوشهر یادآور شد: یک سری گروههای خونی منفی وجود دارد که در رگهای مردم نگهداری میشوند به همین دلیل است که به خاطر گروههای منفی و گروههای خونی نادر در زمان نیاز فراخوان زده میشود.
باستین با بیان اینکه چهار مرکز اهدای خون در استان بوشهر فعال است اظهار داشت: اکنون مراکز اهدای خون در بوشهر، برازجان، کنگان و گناوه فعال است و در آینده نزدیک مرکز پایگاه انتقال خون دیلم راهاندازی میشود.
وی با اشاره به از کار افتادن اتوبوس سیار انتقال خون به عنوان برند این مجموعه گفت: در زمان حاضر انتقال خون استان بوشهر از داشتن اتوبوس سایر انتقال خون محروم است و با همکاری برنامه و بودجه و شورای راهبردی پتروشیمیها تلاش میشود هرچه زودتر تأمین شود.