۲۶ خرداد ۱۴۰۱، ۹:۳۲
کد خبر: 84790345
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

دشتستان رتبه نخست اهدای خون را در استان بوشهر دارد

بوشهر - ایرنا - فرماندار دشتستان گفت: باتوجه به اینکه این شهرستان، رتبه نخست اهدای خون استان بوشهر را به خود اختصاص داده است  فرمانداری با همه ظرفیت‌های خود برای ارتقا شرایط پایگاه انتقال خون دشتستان تلاش می‌کند.

به گزارش یرنا، روابط عمومی فرمانداری دشتستان روز پنجشنبه به نقل از احمد بنافی در آیین تجلیل از سفیران و اهداکنندگان خون این شهرستان اظهار کرد: خون حیات انسان را تضمین می کند و اهدای خون یکی از عمل‌های بشردوستانه و نماد ایثارگری و فداکاری است که در قالب آن افراد با اهدای خون خود جان بیماری رانجات می دهند.

وی افزود: فرهنگ انتقال خون و ترویج آن به عنوان ضامن سلامت جامعه از اهمیت بالایی برخوردار است و رتبه دشتستان در این زمینه، نشأت گرفته ازفرهنگ چند هزارساله و روحیه جهادی مردم این دیاراست و مردم امروز این شهرستان میراث دار این فرهنگ متوازن و اصیل هستند.

فرماندار دشتستان یادآورشد: اهدای خون در کشور سابقه‌ای طولانی دارد که به سال ۱۳۳۱ وتشکیل بانک خون ارتش برمی‌گردد و پیش از آن انستیتو پاستور به صورت تخصصی مطالعات خود را آغاز و سرانجام سازمان انتقال خون ایران در سال ۱۳۵۳ قانونمند شد.

مدیرکل انتقال خون استان بوشهر در ادامه این آیین گفت: اهدای خون یکی از کارهای خیرخواهانه است که علاوه بر رضایت خداوند صدقه جاریه، برای سلامت بدن نیز مفید است.

دکتر علیرضا باستین اعلام کرد: امسال تاکنون تاکنون ۱۰ هزار و ۵۰۰ نفر به پایگاههای انتقال خون این استان مراجعه کرده اند که از این شمار حدود ۸ هزار و ۷۰۰ نفر موفق به اهدای خون شده‌اند که نسبت به مدت مشابه پارسال۳۰ درصد افزایش یافته است.

وی یادآور شد: در سال ۱۴۰۰ حدود ۳۰ هزار اهدای خون در استان بوشهر انجام شد.

مدیرکل انتقال خون استان بوشهر ادامه داد: اکنون استان بیش از ۱۲هزار نفر اهدا کننده مستمر دارد وهر فردی که سالانه در دو نوبت اهدای خون داشته باشد، به عنوان اهداکننده مستمر شناخته می‌شود.

باستین اظهار کرد: نیاز به خون و فرآورده‌های خونی همیشگی است و ذخایر خونی استان بوشهر باید پیوسته بیش از نیاز بیمارستانی باشد تا در صورت ایجاد شرایط اورژانسی با مشکل مواجه نشویم

وی با بیان اینکه ۵۰۰ بیمارتالاسمی در استان وجود دارد که هفتگی به خون نیازدارند افزود: بیمارانی که نیاز به عمل جراحی و یا تصادفی هستند ، بیماران تالاسمی، هموفیلی و دیالیزی گیرندگان دائمی خون هستند.

باستین گفت: دشتستان پتانسیل خوبی برای اهدا خون دراستان دارد، همچنین با فعال کردن تیم های سیار در نقاط مختلف استان میزان اعضای اهدا کننده خون افزایش یافته است.

رئیس پایگاه انتقال خون شهرستان دشتستان نیز گفت: این شهرستان  پایگاه اول استان در شمار اهدا کنندگان مستمر خون است و ۵ هزار و ۳۳۳ دشتستانی اهداکننده مستمر هستند که با این آمار ازمنابع خون سالم برخورداریم.

سیده خاتون موسوی نژاد افزود: کیسه‌های خون تاریخ مصرف یک ماهه دارند و سال۱۴۰۰ در شهرستان دشتستان ۴ هزار و ۷۱۶ کیسه خون سالم، ۳ هزار و ۲۶۳ کیسه گلبول قرمزفیلتردار و در مجموع ۷ هزار و ۹۷۹ واحد تولید خون صورت گرفته است.

وی با بیان اینکه  درسال ۱۴۰۰ باوجود شرایط کرونا کمبود خون وفراوردهای خونی برای ارسال به بیمارستان و مراکز درمانی نداشته‌ایم، از اهدا کننده‌های مستمر این شهرستان قدردانی کرد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha