به گزارش خبرنگار ایرنا، اسماعیل زارعی کوشا روز چهارشنبه در ستاد پیشگیری، هماهنگی و فرماندهی عملیات پاسخ به بحران کردستان اظهار کرد: پیشگیری مهم تر از اطفای حریق است و آموزش برای جلوگیری از وقوع آتش سوزی در عرصه های طبیعی نقش اساسی در حفظ منابع طبیعی دارد که رسانه در این بعد باید فعالانه وارد عمل شود.
وی یادآور شد: برجسته سازی و ایجاد حساسیت لازم برای مراقبت از منابع طبیعی انجام نگرفته است و اگر افراد از آن آگاه شوند مرتکب غفلتی و ایجاد حریق نمی شوند.
استاندار کردستان اضافه کرد: مجموعه اداره مدیریت بحران و این ستاد احیا شده و در فصول مختلف با ایجاد حساسیت کار شبانه روزی داشته باشند و باید این مهم روز به روز تقویت شود.
زارعی کوشا ادامه داد: عملکرد قابل قبول در مواقع بحرانی جای قدردانی دارد که نمونه آن را در کنترل بحران سقوط نفتکش در سد قشلاق در سال گذشته دیدیم.
وی با بیان اینکه با توجه به بارش مناسب و تقویت پوشش گیاهای مخاطراتی را ایجاد می کند، افزود: امسال ورود خوبی درآموزش و تامین تجهیزات و حساس کردن مجموعه افراد و سمن ها و تشکل ها نسبت به پیشگیری از وقوع حریق انجام شد.
استاندار کردستان اظهار کرد: باید از توان مردمی بیشترین بهره را برد؛ چرا که مردم استان علاقه بسیاری به حفاظت از منابع طبیعی دارند که نباید از این ظرفیت غفلت کرد.
زارعی کوشا گفت: تمهیدات و امکانات لازم و ورود به موقع و هماهنگی به هنگام، دسترسی آسان به افراد دارای نقش اهمیت ویژه دارد که باید برای ان تدبیری کرد.
وی بیمه حوادث طبیعی ساختمان را اقدامی مثبتی دانست و بر لزوم اطلاع رسانی و تقویت آن تاکید کرد و افزود: شناسایی ابنیه ناایمن و پرخطر با اهتمام فرمانداریها انجام گیرد تا قبل از بحران و فاجعه از آن پیشگیری شود.
استاندار کردستان در بخش دیگری از سخنانش، موضوع مدیریت انرژی را بسیار مهم برشمرد و اضافه کرد: کردستان تاکنون در بخش انرژی روزهای بدون قطعی پشت سرگذاشته و شاخص، رعایت خطر قرمز است تا مشترکان خانگی با خاموشی مواجه نشوند.
زارعی کوشا با بیان اینکه ناترازی بسیار زیادی در اوج مصرف داریم، تاکید کرد: برق کشاورزی مساله مهمی است. کردستان به دلیل سردسیری در انتهای فصل برداشت قرار داشته و خاموشی نباید کشاورزان را متضرر کند.
از مساحت ۲ میلیون و ۹۳۷ هزار هکتاری استان کردستان، بیش از ۶۰ درصد آن شامل یک میلیون و ۵۸۷ هزار هکتار آن را مراتع و جنگل تشکیل می دهد؛ در مجموع ۶۷ هزار خانوار روستایی استان بهره بردار بخش مراتع هستند و بهره برداران کردستانی ۶.۵ درصد علوفه کشور را تولید می کنند.