احیای ۵۰ میلیون هکتار از مراتع کشور در دست اجراست

سنندج- ایرنا- معاون امور جنگل سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور گفت: طرح احیای مراتع کشور در ۵۰ میلیون هکتار در دست اجرا و مبنای آن حفظ عرصه‌های مرتعی و طبیعی است.

به گزارش خبرنگار ایرنا، نقی شعبانیان روز چهارشنبه در جلسه کمیته اطلاع رسانی کاشت یک میلیارد درخت در سنندج اظهار کرد: سازمان منابع طبیعی در کنار احیای مراتع و بعد از انجام مطالعات، اجرای حدود ۲۰ میلیون هکتار عملیات آبخیزداری را در در قالب برنامه هفتم در دستور کار قرار داده است، ضمن اینکه مردم خود متقاضی اجرای این طرح‌ها هستند.

وی به طرح کاشت یک میلیارد درخت در کشور اشاره کرد و یادآور شد: فقط در ۲ سده اخیر ۵۰ درصد جنگل‌های دنیا از بین رفته است و برآورد شده سالانه ۱۵ میلیارد درخت در دنیا از بین می‌رود.

معاون امور جنگل سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور ادامه داد: همه اینها باعث شده که ما امروز در دنیا شاهد مشکلات و معضلات محیط زیستی باشیم؛ همچنانکه سالانه ۳۶ میلیارد تن گاز گلخانه‌ای در دنیا تولید می‌شود.

شعبانیان با اشاره به اینکه آلودگی آب و خاک به طور مستقیم و غیرمستقیم بر زندگی مردم تأثیر می‌گذارد، افزود: کشورهای دنیا به این نتیجه رسیدند که یکی از راه‌های برون رفت از این وضعیت، کاشت درخت و توسعه جنگل هاست.

احیای ۵۰ میلیون هکتار از مراتع کشور در دست اجراست

وی ادامه داد: بر همین اساس، تصمیم بر این شد که تا سال ۲۰۳۰، یک تریلیون درخت در دنیا کاشته شود که اغلب کشورها در این زمینه خوب عمل کرده‌اند.

معاون امور جنگل سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور اضافه کرد: کاشت یک میلیارد درخت نیز از اسفند سال گذشته در کشورمان آغاز شد و قرار است طی چهار سال این طرح اجرایی شود.

شعبانیان بر ضرورت حفظ داشته‌ها و کاشت یک میلیارد درخت در دست برنامه تاکید کرد و گفت: عرصه‌های منابع طبیعی کشورمان حساسیت و آسیب پذیری بیشتری نسبت به دیگر کشورها دارد و این وظیفه ما را سنگین‌تر کرده است.
 

لزوم استفاده از فضای مجازی برای اشاعه فرهنگ حفاظت از منابع طبیعی

مدیرکل روابط عمومی استانداری کردستان هم با اشاره به وجود منابع طبیعی و خدادادی فراوان در استان، افزود: آن چیزی که در کردستان با آن دست و پنجه نرم می‌کنیم بحث قاچاق چوب است؛ سوداگرانی که بخاطر منافع شخصی طبیعت را تخریب می‌کنند.

سیددارا سیدعباسی اضافه کرد: جالب اینجاست که طبق اطلاعات بدست آمده، همه قاچاقچیان چوب در استان، غیربومی هستند که نشان از پتانسیل بالای مردم در بحث حفاظت از محیط زیست و منابع طبیعی دارد.

وی بر لزوم کاشت درختان بومی در استان تاکید کرد و ادامه داد: کردستان امسال از لحاظ بوم گردی و گردشگری جرو سه استان برتر کشور بود.

مدیر کل روابط عمومی استانداری کردستان بر لزوم تولید محتوا توسط روابط عمومی‌هاز ادارات و رسانه‌ها برای فرهنگ سازی حفاظت از منابع طبیعی تاکید کرد و گفت: فضای مجازی ظرفیت بسیار مناسبی برای این کار است، چراکه جزو بیشترین استفاده کنندگان از اینترنت و شبکه های اجتماعی هستیم.


تلاش برای حفظ منابع طبیعی با کمک مردم

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری کردستان هم، استقلال هر کشوری را در گرو امنیت زیستی و غذایی آن کشور دانست و افزود: رسالت ما در منابع طبیعی حفظ منابع آب و خاک و پوشش گیاهی است.

بهزاد شریفی پور اضافه کرد: ۶۲ درصد از مساحت کردستان را عرصه‌های جنگلی تشکیل داده که ۱.۷ درصد مساحت مراتع کشور را به خود اختصاص داده است.

وی با بیان اینکه در بحث زمین خواری و قاچاق چوب و حریق دغدغه مند هستیم، ادامه داد: تلاش ما این است در طرح مردمی کاشت یک میلیارد درخت با کمک مردم نقش خود را در زمینه حفظ منابع طبیعی به خوبی ایفا کنیم.

از مساحت ۲ میلیون و ۹۳۷ هزار هکتاری استان کردستان، یک میلیون و ۵۸۷ هزار هکتار آن را مراتع و جنگل تشکیل می دهد؛ در مجموع ۶۷ هزار خانوار روستایی استان بهره بردار بخش مراتع هستند و بهره برداران کردستانی ۶.۵ درصد علوفه کشور را تولید می کنند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha