بوشهر - ایرنا - مدیرکل آموزش و پرورش استان بوشهر گفت: وجود کلاس‌های تخریبی و کمبود فضای آموزشی همواره از مهمترین مشکلات و نیازهای دانش‌آموزان این استان به شمار می‌رود که با ساخت و اجرای ۱۰۱ مدرسه از زمان آغاز به کار دولت سیزدهم تاکنون؛ انقلابی در ایجاد فضاهای آموزشی استاندارد و مقاوم این استان ایجاد شده است.

علی موحدی روز چهارشنبه با حضور در دفتر خبرگزاری جمهوری اسلامی استان بوشهر اظهار کرد: از این شمار فضای آموزشی۴۶ مدرسه با ۵۰۰ میلیارد تومان افتتاح و همچنین عملیات اجرایی ۵۵ مدرسه با ۶۰۰ میلیارد تومان نیز آغاز شده است که بخشی از آنها در هفته دولت و بخشی دیگر نیز در دهه فجر امسال مورد بهره‌برداری قرار می‌گیرد.

وی با اشاره به تفاهم‌نامه اداره کل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس استان بوشهر با قرارگاه امام حسن مجتبی (ع) افزود: براساس این تفاهم‌نامه تخریب و بازسازی ۳۲ مدرسه سنگی در قالب ۱۳۶ کلاس درس، احداث ۵۰ نمازخانه ۱۰۰ متری، ۱۰مدرسه ۱۲ کلاسه در حاشیه شهر و طرح ۲۰۲۰ محلات کم برخوردار در دستور کار قرار دارد.

به گفته موحدی همچنین از محل مسئولیت‌های اجتماعی صنایع نفت، گاز و پتروشیمی نیز ۲۰۰ میلیارد تومان اعتبار برای تکمیل و افتتاح فضاهای آموزشی چهار شهرستان جنوبی دیر، کنگان، عسلویه و جم استان بوشهر جذب شده است.

مدیرکل آموزش و پرورش استان بوشهر گفت: انتظار می‌رود با جذب این اعتبار، کل مدارس جنوب استان بوشهر بازسازی و نوسازی شود و به این صورت در حوزه شهرستان‌های جنوبی استان به کمترین مدرسه نیاز داشته باشد.

موحدی افزود: در زمان حاضر یک هزار و ۸۰۰ کلاس درس فرسوده در این استان وجود دارد که بخشی از آنها در حال استفاده و بخشی هم در نوبت مقاوم سازی و بازسازی قرار دارند.

وی یادآور شد: بیشترین کلاس درس تخریبی در شهرستان‌های بوشهر، تنگستان (بخش مرکزی)، دشتی و دشتستان وجود دارد.

به گفته موحدی در دور دوم سفر رئیس جمهور به استان بوشهر مجوز احداث ۲۰ مدرسه گرفته شده که پنج مورد از آن در بوشهر و ۱۵ مدرسه نیز در سایر شهرستان‌های استان احداث می‌شود.

موحدی ادامه داد: توسعه هنرستان‌ها در بخش هنرستان‌های دریامحور و صنعت محور و تامین تجهیزات مورد نیاز آنها از اولویت‌های آموزش و پرورش است.

به گفته موحدی در زمان حاضر میانگین دانش آموزان فعال در هنرستان‌های کشور را ۳۵.۶۹ درصد است در حالی که این رقم در استان بوشهر ۳۸.۲۳ درصد و از میانگین کشوری بالاتر است.

مدیرکل آموزش و پرورش استان بوشهر یادآور شد: با توجه به محدودیت فضای هنرستان‌های استان، احداث ۲ هنرستان با همت نیروگاه اتمی بوشهر و صنعت از جمله برنامه‌های این اداره کل است.

وی اظهار کرد: در سال تحصیلی جاری ۶۰ میلیارد تومان تجهیزات مورد نیاز مدارس در استان خریداری شده که سهم هنرستان‌های استان بوشهر از این میزان هشت میلیارد تومان است و پیش بینی می‌شود امسال یکصد میلیارد تومان تجهیزات برای مدرسه‌ها و هنرستان‌های استان بوشهر خریداری شود.

قانون رتبه‌بندی معلمان بزرگترین رویداد فرهنگی آموزش و پرورش

مدیرکل آموزش و پرورش استان بوشهر گفت: اجرای طرح رتبه‌بندی معلمان پس از ۱۱ سال و تبدیل آن به قانون بعنوان بزرگترین رویداد فرهنگی تاریخ آموزش و پرورش به شمار می‌رود که با همت دولت سیزدهم عملیاتی شد.

به گفته موحدی دولت قبل برای اجرای این قانون برای سه سال، ۱۶ هزار میلیارد تومان اعتبار در نظر گرفته بود که این مهم اجرایی نشد اما در دولت فعلی تاکنون، ۴۵ هزار میلیارد تومان به حساب فرهنگیان برای اجرای قانون رتبه‌بندی واریز شده است.

وی ادامه داد: امروز همه فرهنگیانی که مشمول طرح رتبه بندی می‌شدند و در این طرح شرکت کرده و اطلاعات و مدارک خود را بارگذار کرده‌اند رتبه آنها مشخص است و کسانی نیز که نسبت به رتبه خود اعتراض دارند طی سه مرحله فرصت اعتراض دارند.

موحدی با اشاره به فعال بودن کارگروه‌های تخصصی برای بررسی اعتراضات گفت: امید می‌رود قانون رتبه بندی معلمان با توجه به فرایندی که با همت دولت، همراهمی مجلس و سازمان امور استخدامی دنبال می‌شود با توجه به قول مسئولان تا شهریورماه به اعتراض همه فرهنگیان رسیدگی و تا شهریور ماه به رتبه استحقاقی خود دست یابند و در سال تحصیلی جدید همه فرهنگیان در جایگاه واقعی خود قرار گیرند.

وی یادآور شد: در استان بوشهر تاکنون بیش از ۶۰ هزار حکم برای فرهنگیان صادر شده است و این استان در این خصوص از استان‌های پیشرو کشور به شمار می‌رود.

سنددار کردن املاک آموزش و پرورش

موحدی اظهار کرد: با تلاش‌های انجام شده و صدور ۱۵۷ سند و تحقق ۱۱۶ درصدی مستند سازی املاک و اراضی امروز اداره کل آموزش و پرورش استان بوشهر رتبه چهار کشور در خصوص سند دار کردن املاک این اداره کل را کسب کرده است.

وی صدور سند تک برگ برای اردوگاه فرهنگی تربیتی آموزش و پرورش در شهرستان کازرون استان فارس پس از ۲۸ سال را از جمله این فعالیت‌ها عنوان کرد و گفت: با تلاش انجام شده امروز این اداره کل مالک این اردوگاه است.

مدیرکل آموزش و پرورش استان بوشهر یادآور شد: همچنین اخذ سند مالکیت ۷۵ هکتار اراضی آموزشی با تعامل سازنده به صورت رایگان از بنیاد مستضعفان پس از ۴۴ سال و ساماندهی مراکز رفاهی و درمانی فرهنگیان از مهمترین اقدامات دستگاه تعلیم و تربیت استان در ۲ سال آغازین دولت سیزدهم است.

موحدی با اشاره به افزایش خدمات درمانی فرهنگیان استان بوشهر افزود: ضمن تسویه بدهی انباشته شده چند ۱۰۰ میلیونی درمانگاه فرهنگیان که از قبل وجود داشت، با راه‌اندازی اورژانس، خدمات این مجموعه درمانی فرهنگیان افزایش یافته است.

وی از راه‌اندازی داروخانه و عینک‌سازی و کالای پزشکی فرهنگیان استان بوشهر خبر داد و گفت: این مجموعه درمانی به آمبولانس، دستگاه دیالیز، سونوگرافی و اکو مجهز می‌شود.

مدیرکل آموزش و پرورش استان بوشهر عنوان کرد: بهسازی خوابگاه ورزشی شهدای دانش‌آموز و فراهم‌سازی زمینه میزبانی این مجموعه از مسابقات ملی، از دیگر خدمات آموزش و پرورش استان در ۲ سال گذشته است.

مولدسازی املاک مازاد آموزش و پرورش به معنی فروش مدارس نیست

به گفته مدیرکل آموزش و پرورش استان بوشهر فروش املاک مازاد آموزش و پرورش در قالب طرح مولدسازی به معنی فروش مدارس نیست بلکه املاک بدون استفاده و غیر ایمن فروخته می‌شود تا منابع مالی حاصل از این طرح برای تکمیل پروژه‌های مهم مدرسه‌سازی و نیمه کاره هزینه شود.

وی با تاکید براینکه آموزش و پرورش حاضر نیست یک وجب از فضاهای آموزشی را از این چرخه خارج کند، تاکید کرد: پول زمین فروخته شده آموزش و پرورش در هر منطقه خرج تکمیل فضای آموزشی همان منطقه می‌شود.

موحدی ادامه داد: در زمان حاضر ۶ ملک آموزش و پرورش در شهرستان‌های دشتستان، دشتی و تنگستان مشمول طرح مولد سازی شده‌اند و پول حاصل از فروش آنها صرف تکمیل پروژه‌های نیمه تمام همان شهرستان‌ها می‌شود.

وی گفت: فرسوده و ضعیف بودن ناوگان عمومی حمل و نقل آموزش و پرورش استان بوشهر از جمله مشکلات این اداره کل بود که تلاش شد درقالب طرح شهید زالی این ناوگان نوسازی شده است.

اجرای برنامه فرهنگی برای ۵۰ هزار دانش آموز

موحدی با بیان اینکه سال قبل برای فرهنگیان، مربیان پرورشی و مشاوران، مدیران و دبیران سال سختی بود، اظهار داشت: با همت و تلاش جمعی به سلامتی از این وضعیت عبور کردیم.

وی با اشاره به برخورداری بیش از ۵۰ هزار دانش آموز از برنامه‌های فرهنگی افزود: در این شرایط با تلاش مدیران و دبیران و مربیان پرورشی شاهد آفرینش زیبایی‌های کم نظیری همچون اعزام هفت هزار و ۵۰۰ دانش‌آموز به مشهد شهدای ایران در شلمچه، برگزاری اعتکاف دانش‌آموزی با حضور چهار هزار و ۵۰۰ نفر، تشییع پیکر مطهر شهدای گمنام توسط ۳۳ هزار دانش‌آموز، برگزاری جشن روزه اولی ۱۶ هزار دانش‌آموز، همایش فرزندان مکتب حاج قاسم و همایش دختران فاطمی و دیگر برنامه‌ها بودیم.

برگزاری کلاس‌های کنکوربرای بیش از ۹ هزار دانش‌آموز

مدیرکل آموزش و پرورش استان بوشهر گفت: در زمان حاضر این استان جایگاه ۱۲ کشور را در کنکور سراسری دارد و تلاش می‌شود با برنامه‌ریزی‌های انجام شده در ردیف پنج استان برتر کشور قرار گیرد.

به گفته موحدی برای توسعه عدالت آموزشی و دسترسی همه دانش‌آموزان به خدمات آموزشی، کلاس‌های کنکور برای بیش از ۹ هزار دانش‌آموز پایه ۱۲ تحصیلی استان بوشهر به صورت رایگان برگزارشد.

وی با اشاره به خرید یک میلیارد تومان کتاب کمک درسی با کمک وزارت نفت برای دانش آموزان کنکوری ادامه داد: در همین ارتباط بیش از چهار هزار جلد کتاب کمک آموزشی کنکور نیز بین دانش‌آموزان به صورت رایگان توزیع شده است.

موحدی با اشاره به تدوین سند راهبردی یک ساله کنکور استان، افزود: بر اساس این برنامه تدوین شده ۴ ساله مدیران آموزش و پرورش بر اساس نقشه راه کنکور استان باید حرکت کنند.

جذب ۴۳۶ دانش آموز بازمانده از تحصیل

به گفته موحدی از یک هزار و ۳۰۰ دانش‌آموز بازمانده از تحصیل در سامانه شناسایی، جذب و نگهداشت دانش‌آموزان بازمانده از تحصیل در کشور (شهید محمودوند) ۴۳۶ دانش آموز جذب کلاس‌های درس شده‌اند.

وی یادآور شد: راه اندازی سامانه شهید محمودوند ویژه شناسایی، جذب و نگهداشت دانش‌آموزان بازمانده از تحصیل یکی از اقدامات ارزشمند وزارت آموزش و پرورش طی چند سال اخیر است.

مدیرکل آموزش و پرورش استان بوشهر اظهار کرد: در سامانه شهید محمودوند برای هر چند دانش آموز یک نفر پیگیری کننده امور این افراد تعریف شده که بعد از بررسی و رصد چهره به چهره، مستنداتی از شرایط دانش آموز به این سامانه ارائه و مدارک موجود را بارگذاری می‌کند که در نهایت اداره کل آموزش و پرورش هر استان باید مدارک بارگذاری شده را تائید کند.

موحدی ادامه داد: مشکلات بر سر راه دانش‌آموزان شناسایی شده در سامانه شهید محمودوند در صورت مهاجرت نکردن، در قید حیات بودن و دارا بودن شرایط تحصیل، از سوی آموزش و پرورش برطرف و دانش‌آموز به تحصیل باز گردانده می‌شود.

استخدام ۱۲۰۰ معلم در سال ۱۴۰۲

موحدی با اشاره به کمبود یک هزار و ۸۰۰ معلم در استان بوشهر افزود: تلاش شده در قالب آزمون‌های مختلف امسال ۲۸۷ نفر در رشته آموزگاری جذب شوند که ۵۰ نفر سهمیه آموزش و پرورش استثنایی، ۲۹۰ نفر برای متوسطه اول و دوم که از این شمار ۵۵ نفر جذب هنرستان‌ها و ۲۷۵ نفر هم به عنوان مربی پرورشی و سلامت جذب می‌شوند.

وی ادامه داد: پذیرفته‌ شدگان در این سه آزمون، از مهر ۱۴۰۲ در کلاس‌های درس حضور پیدا می‌کنند.

موحدی بیان کرد: ۳۸۰ نفر از فارغ‌التحصیلان دانشگاه فرهنگیان نیز از سال تحصیلی آینده، فعالیت آموزشی و پرورشی خود را در مدارس شروع می‌کنند.

مدیرکل آموزش و پرورش استان بوشهر با اشاره به پذیرش ۳۹۰ نفر در کنکور سال گذشته دانشگاه فرهنگیان گفت: هنوز سهمیه استان برای جذب در دانشگاه فرهنگیان در کنکور ۱۴۰۲ اعلام نشده است.

وی افزود: یک‌ هزار و ۸۰۰ فرهنگی استان واجد شرایط بازنشستگی هستند که پیش‌بینی می‌شود یک‌ هزار و ۲۰۰ نفر، متقاضی بازنشستگی بوده و مابقی همچنان در خدمت نظام تعلیم و تربیت باشند.

موحدی ادامه داد: کسری نیروهای مورد نیاز آموزش و پرورش از طریق نیروهای حق التدریس، بازنشستگان، سرباز معلم، برون سپاری و دانشجویان ترم آخر دانشگاه فرهنگیان تامین می‌شود.

برچسب‌ها