به گزارش ایرنا از روابط عمومی اداره کل بنادر و دریانوردی امیرآباد، محمدعلی موسی پور با بیان اینکه تعداد شناورهایی که به بنادر تردد انجام می دهد، معیاری برای سنجش عملکرد بنادر در بخش عملیات بندری و دریایی به شمار می رود، گفت: تردد ۲۷۶ فروند شناور از آغاز سال جاری تاکنون به بندرامیرآباد ثبت شد که در همسنجی با مدت مشابه سال قبل ۳۱ درصد رشد را نشان می دهد.
وی ظرفیت ها، امکانات، زیرساخت ها و تساهل در فرآیند تجاری صاحبان کالا و بازرگانان در چارچوب قوانین سازمان بنادرودریانوردی و عوامل بیرونی همچون تخصیص سوخت یارانه ای به کشتی های تجاری داخلی و تحت پرچم را محرکی برای توسعه کشتیرانی در دریای خزر عنوان کرد که می توان با جذب بیش از پیش تجار و سرمایه گذاران داخلی و خارجی، اقتصاد دریا را در کشور رونق بخشید.
مدیرکل بندرامیرآباد همچنین به خدمات یدک کشی و راهنمابری به کشتی ها در این مدت اشاره کرد، که بر اساس این آمار رشد ۳۸ درصدی در هر کدام از این خدمات به ثبت رسیده است.
موسی پور گفت در حال حاضر ۹ فروند شناور در لنگرگاه مستقر هستند که با تکمیل و تأیید اسناد در اسکله ها پهلو خواهند گرفت.
لازم به ذکر است بندر امیرآباد با دارا بودن ۱۵ پست اسکله، قابلیت پهلودهی انواع شناورها به طول ۱۴۰ متری را هم دارد.
بندر امیر آباد با حدود یکهزار و ۳۰۰ هکتار وسعت و همچنین ۲۲۰ هکتار پس کرانه با دارا بودن اراضی پشتیبانی وسیع، زیر ساخت حمل و نقل مدرن چند وجهی، اسکله رو- رو ریلی و کامیون جهت ترانزیت و حمل یکسره کالا و همچنین دسترسی آسان به بازار مصرف کشورهای سی آی اس CIS با جمعیت بالغ بر ۳۰۰ میلیون به تنهایی بر تمامی پنج بندر حاشیه خزر تنه میزند و ظرفیت فوق العادهای در توسعه اقتصادی و پرش تجاری کشور دارد.
بندر امیرآباد در کنار آنکه یک ظرفیت صادراتی و تجاری در منطقه به شمار میرود با دارا بودن کارخانجات متعددی همچون گچ، فولاد، کاغذ و سیلوهای متعدد از بنادر نسل سوم کشور است و عمده ۷.۵ میلیون تن کالای صادراتی کشورهای مختلف جهان از بنادر آستاراخان، آکتائو، اولیا، باکو، گوسان و ماخاچ وارد بندر امیرآباد میشود.
اتصال به شبکه ریلی کشور، بهرهمندی از ۱۵ پست اسکله با ظرفیت ۷.۵ میلیون تن و بهره مندی از ظرفیت اتصال کریدور ترانزیت بین المللی شمال به جنوب (INSTC) از دیگر ویژگی های شاخص بندر امیرآباد است.