اصفهان - ایرنا - معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری اصفهان گفت: تمام همت مدیریت استان حل مشکلات آبی این خطه است، زیرا حیات تمدن بزرگ این منطقه به رودخانه زاینده رود و جاری سازی دائمی آن گره خورده است.

به گزارش ایرنا، اداره کل روابط عمومی و امور بین‌الملل استانداری اصفهان روز شنبه به نقل از مهران زینلیان افزود: بیش از ۹۷ درصد از مساحت حوضه آبریز زاینده‌رود در این استان واقع است، از این رو همواره نام «استان اصفهان» و «زاینده‌رود» به یکدیگر گره خورده است و حساسیت بسیار زیادی نسبت به این ۲ موضوع وجود دارد.

وی که در نشست نمایندگان اصناف کشاورزان استان حوضه زاینده‌رود با معاون وزیر نیرو در امور آب و آبفا و سرپـرست حوضـه آبریز زاینده‌رود سخن می‌گفت، ادامه داد: با روی کار آمدن دولت سیزدهم با تأکیدت استاندار اصفهان مقرر شد تا مشکلات انباشته شده چندین ساله استان بویژه در زمینه تأمین آب اصفهان حل شود.
معاون استاندار خاطرنشان کرد: در این باره تلاش‌های بسیاری توسط وزارت نیرو انجام و از لحاظ تحلیل موضوع، بررسی مشکلات، اقدام و احیای زاینده‌رود، برنامه‌ریزی‌ها انجام و مسیر کار نیز مشخص شده است.
زینلیان تصریح کرد: احیا و اجرای پروژه‌های بر زمین مانده اصفهان در زمینه تأمین آب در دستور کار ماست‌ و مردم نیز انتظار دارند تا اقدامات مورد نظر همانگونه که از تأکیدات رهبر معظم انقلاب است، اجرایی شود.
وی هشدار داد: اگر بی‌تفاوت باشیم میراث غنی اصفهان نابود خواهد شد و پاسخی برای آیندگان نخواهیم داشت از طرفی محیط زیست مظلوم اصفهان که در سال‌های گذشته مورد غفلت واقع شده، امروز منبع و منشأ انتشار ریزگردهاست.
معاون استاندار اصفهان تصریح کرد: برگزاری جلسات متعدد برای معاون وزیر نیرو در امور آب و آبفا و سرپرست حوضـه آبـریـز زایـنده‌رود از جمله دیدار با استاندار که صبح امروز رقم خورد و نشست با کشاورزان و فرمانداران استان را برنامه‌ریزی کرده‌ایم تا مسائل آبی استان بصورت همه جنبه بررسی شود.
زینلیان شهادت داد که کشاورزان استان اصفهان با وجود تمام مشکلاتی که دارند و حقابه‌بَر نیز هستند، همراه مدیریت استان و کشور بوده‌ و در بزنگاه‌های خاص، خط خود را از دشمن جدا کرده‌اند که این رویکرد جای تقدیر دارد.

به گزارش ایرنا، رودخانه زاینده‌رود به طول بیش از ۴۰۰ کیلومتر در دهه‌های اخیر بدلیل برداشت‌های غیرقانونی در بالادست، انتقال آب به حوضه دیگر، تراکم جمعیت و تا حدودی کاهش نسبی بارندگی‌ها، به یک رودخانه با جریان دوره‌ای، تبدیل و در پایین‌ دست در فصول گرم به‌ویژه تابستان با خشکی مواجه شده است.

خشکی زاینده‌رود مهمترین چالش دهه‌های اخیر استان اصفهان به شمار می‌رود، چرا که این منبع آبی مهم برای مصارف مختلف از جمله محیط زیست، آشامیدنی، کشاورزی، صنعت، گردشگری و امور شهری اهمیت حیاتی دارد اما بدلایل مختلف از جمله بی‌تدبیری در سال‌های گذشته، خشکی آن سال به سال افزایش یافته، بطوری که این پدیده مشکلات متعددی از جمله انتشار ریزگردها، فرونشست زمین، مشکلات اجتماعی و محیط زیستی، از بین رفتن منابع طبیعی و مشقت در کشت و کار کشاورزی منطقه را رقم زده است.