به گزارش ایرنا از سازمان منطقه آزاد قشم، شهرام داوری اظهار کرد: در پی صدور دستور ویژه مدیرعامل سازمان منطقه آزاد قشم، تیم عملیاتی شرکت آب، برق و تاسیسات قشم شامل چهار گروه کاری مکانیک، برق، لوله کشی و ابنیه و ساختمان در مدت ۷۲ ساعت موفق به نصب تجهیزات پمپاژ آب و همچنین لوله گذاری به طول ۱۶۰ متر از محل خروجی آب شیرینکن منطقه غرب این جزیره برای اتصال آن به شبکه داخلی روستای باسعیدو شدند.
وی افزود: با این اقدام علاوه بر انجام عملیات آبرسانی سیار توسط تانکرها به روستاهای غرب جزیره، آب سالم و بهداشتی تولیدی آب شیرینکن ۱۶۰۰ مترمکعبی از طریق شبکه ۳۵۰۰ متری لوله کشی وارد مدار آبرسانی به منازل مسکونی مردم ساحل نشین بندر باسعیدو شد.
مدیرعامل شرکت آب، برق و تاسیسات منطقه آزاد قشم جامعه تحت پوشش خدمات این عملیات آبرسانی با شبکه لوله کشی را بالغ بر چهار هزار نفر اعلام کرد و گفت: ساکنین روستای تاریخی باسعیدو تا پیش از راه اندازی این آب شیرینکن هر ۴۰ تا ۵۰ روز یکبار موفق به آبگیری در مخازن خود می شدند که با این اقدام جهادی، آرزوی دیرین مردمان غربی ترین نقطه جزیره قشم برای دسترسی مستمر به آب شیرین و بهداشتی محقق شد.
داوری با اشاره به چالش قدیمی تنش آبی در روستاهای غربی جزیره خاطرنشان کرد: برای رفع بخشی از این مشکلات موجود در زمینه زیست و معیشت ساحل نشینان نجیب بزرگترین جزیره خلیج فارس، مدیرعامل سازمان منطقه آزاد قشم در خصوص افزایش ظرفیت تولید آب شیرین کن ها، ایجاد زیرساخت ها برای توسعه شبکه آبرسانی و تامین آب آشامیدنی روستاها از طریق تانکر دستورات ویژه ای صادر کرد.
وی یادآور شد: ۱۷ خرداد ماه در مراسمی با حضور مدیرعامل سازمان منطقه آزاد قشم ظرفیت تولید آبشیرینکن منطقه غرب جزیره با مرکزیت باسعیدو با افزایش چهار برابری از ۴۰۰ به ۱۶۰۰ متر مکعب افزایش یافت که ۱۳ روستای باسعیدو، دوستکو، کانی، مرادی، گوری، درکو، دولاب، کُنار سیاه، تُم گز، عایشه آباد، سرریگ، چاهو شرقی و چاهو غربی منطقه منتهی الیه غربی این جزیره زیر پوشش خدمات رسانی گرفتند.
به گزارش ایرنا، باسعیدو، غربی ترین روستای جزیره قشم است که آثار تاریخی باقیمانده از دوران اقامت انگلیسی ها در آن به وضوح دیده می شود.
مسجد شیعیان این منطقه معروف است و مهم ترین بندر صیادی جزیره قشم در این روستا قرار دارد.
ژئوسایت باسعیدو در میان کوه های این منطقه بر اثر فرسایش به وجود آمده و چشم انداز کم نظیری از فرسایش در سازندهای زمین شناسی را نمایش می دهد.
صحنه غروب آفتاب در روستای باسعیدو در غرب جزیره قشم بی نظیر و بی بدیل است.
جزیره قشم با وسعت ۱۵۰۰ کیلومتر مربع از تنگه هرمز به موازات ساحل جنوبی ایران به طول ۱۳۵ کیلومتر و عرض میانگین ۱۱ کیلومتر از توابع استان هرمزگان است و ۳۰۰ کیلومتر خط ساحلی دارد.
شهرستان قشم شامل جزیرههای قشم، هنگام و لارک با حدود ۱۵۰ هزار نفر جمعیت از تنگه هرمز به موازات ساحل استان هرمزگان به طول ۱۵۰ و عرض میانگین ۱۱ کیلومتر در میان آبهای خلیج فارس گسترده شده است.