ساری- ایرنا-  معاون بهبود تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی مازندران گفت: تاکنون ۳۵ هزار هکتار از زمین های شالیزاری استان به مرحله ظهور خوشه رسیده است، حدود ۱۶۸ هزار هکتار در مرحله پنجه زنی و ۶ هزار هکتار در مرحله گلدهی است.

به گزارش ایرنا از روابط عمومی جهاد کشاورزی مازندران احسان عباسپور با اشاره به کشت برنج در ۲۰۹ هزار و ۶۴ هکتار اراضی شالیزاری استان، افزود: کشت برنج در ۱۴۰ هزار و ۹۹۳ هکتار شالیزار استان به صورت مکانیزه و در ۶۸ هزار و ۷۱ هکتار به روش سنتی انجام شد.

معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی مازندران با بیان اینکه ۱۷۸ بانک نشاء برنج در استان فعالیت دارند، اضافه کرد: ارقام محلی برنج در ۱۸۳ هزار و ۵۴۵ هکتار و ارقام پرمحصول در ۲۵ هزار و ۵۱۷ هکتار شالیزار استان کشت شد و سطح سبز اراضی شالیزاری نیز ۲۰۹ هزار و ۶۴ هکتار است.

عباسپور با اشاره اینکه تاکنون بیمه زراعت برنج در ۱۵ هزار هکتار اراضی شالیزاری استان صورت گرفت، افزود: ۱۰ هزار و ۴۵۵ تن بذر گواهی شده و خود مصرفی برنج و ۹۴ هزار و ۴۰۹ تن کود به کشاورزان شالیکار استان توزیع و مصرف و ۲۷۴ مورد آزمون خاک انجام شد.

این مسوول جهاد کشاورزی مازندران حجم ذخیره سازی آب سدهای استان را ۱۳۴ میلیون مترمکعب و آببندان‌ها را ۱۷۸ میلیون مترمکعب اعلام کرد و گفت: تاکنون مبارزه شیمیایی با نسل اول کرم ساقه خوار برنج در ۱۷ هزار و ۹۳۱ هکتار، علف های هرز در ۴۰۸ هزار و ۲۵۰ هکتار و بلاست برگ برنج در ۱۸ هزار و ۳۴۰ هکتار مزاع شالیزاری استان انجام شد.

دوره کاشت، داشت و برداشت شالی در مازندران از زمان نشاء بسته به شرایط جوی ۷۵ تا ۹۰ روز است و شالیزارها نیز پس از مرحله نشاء تا به بار نشستن محصول به بیشترین میزان آب نیاز دارند. گیاه برنج با آب در پای ریشه و تابش آفتاب از بالا در شرایط مناسبی رشد و نمو پیدا می کند.

مازندران با تولید سالانه ۹۵۰ هزار تن برنج سفید، ۴۴درصد برنج مورد نیاز کشور را تامین می کند.