«شهریار پاکباز» روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: با توجه به نبود کشتارگاه در قصرشیرین هماهنگی های لازم با کشتارگاه سرپل ذهاب به عمل آمده تا نسبت به ذبح شرعی دام های مردم قصرشیرین اقدام کند.
وی اظهار کرد: مردم دام مورد نیاز خود را از محلهای مطمئن خریداری کنند و علاوه بر خودداری از ذبح دام در معابر عمومی باید نکات بهداشتی در هنگام ذبح دام از جمله استفاده از دستکش و ماسک را مورد توجه قرار دهند.
رئیس شبکه دامپزشکی قصرشیرین گفت: تاکنون موردی از ابتلای به تب کریمه کنگو در قصرشیرین نداشته ایم و مردم نیاز است گوشت دام ذبح شده را بلافاصله مصرف نکرده و ۲۴ ساعت آن را در فضای یخچال نگه دارند.
دکتر پاکباز از مردم خواست جلسه هماهنگی برنامه های روز عید قربان و نظارت بر ذبح و عرضه دام در شهرداری برگزار شده و مکان موقت عرضه دام زنده در ایام قربان توسط شهرداری مشخص شده است.
وی گفت: اطلاع رسانی از طریق رسانهها، توزیع بروشورهای بهداشتی ویژه عید قربان و همچنین حضور تیم گشت مشترک مبارزه با کشتار غیرمجاز دام با مرده زنده با محوریت شهرداری و تشدید برخورد جدی و قاطع با کشتار غیرمجاز از برنامه های شبکه دامپزشکی است.
رئیس شبکه دامپزشکی قصرشیرین به مردم توصیه کرد نسبت به خرید گوشت و فرآورده های خام دامی از مکان های غیرمجاز و افراد سودجو در معابر عمومی خودداری کنند زیرا که بیماری های میکروبی و انگلی مشترک میان دام و انسان از طریق دام و فرآورده های دامی آلوده به انسان منتقل می شود.
وی از مردم خواست تا از طریق تماس با شماره تلفن ۴- ۴۲۴۲۲۲۸۳ از همکاران اداره دامپزشکی در ارتباط با ذبح شرعی دام کمی بگیرند.
بیماری خونریزی دهنده تب کریمه کنگو یک بیماری مشترک (زئونوز) بین انسان و دام بوده و عامل اصلی آن کنه هیالوما است.
CCHF یک بیماری خونریزی دهنده تبدار حاد است که بهوسیله کنه یا تماس با خون، ترشحات انسان آلوده یا ترشحات لاشه دام آلوده منتقل میشود.
سردرد، تب بالا، درد کمر، درد مفاصل، درد شکم و استفراغ، قرمزی چشمان، سرخ شدن صورت، سرخ شدن حلق و نقاط قرمز روی سقف دهان از علایم اولیه بیماری تب کریمه کنگو در انسان است.
قصرشیرین در غرب استان کرمانشاه بیش از ۲۷ هزار نفر جمعیت دارد.