اردبیل - ایرنا - رئیس اداره حفاظت محیط زیست خلخال گفت: منطقه حفاظت شده آق‌داغ این شهرستان به عنوان یکی از زیست بوم‌های ارزشمند استان اردبیل و حساسیت و آسیب‌پذیری آن نیازمند ارتقای سطح مراقبتی و کنترل آتش‌سوزی‌ها است.

به گزارش خبرنگار ایرنا، نعمت‌الله جوانمردی روز چهارشنبه در جریان برگزاری مانور اطفای حریق در این منطقه اظهار کرد: با توجه به پوشش گیاهی و رشد بالای گیاهان در منطقه حفاظت شده آق‌داغ خلخال آمادگی محیط‌بانان جهت اجرای اقدامات کنترلی و پیشگیرانه و بکارگیری لوازم مهار آتش از جمله روت فایر، دستگاه‌های دمنده، دستگاه آب‌پاش و آتش‌کوب و کپسول‌های آتش‌نشانی در فصل گرم سال ضرورت دارد.

وی ادامه داد: با توجه به ارزش بالای زیست بوم منطقه حفاظت شده آق‌داغ انتظار می‌رود اعتبار لازم برای تامین تجهیزات موردنیاز اطفای حریق در این منطقه تامین شود.

جوانمردی با بیان اینکه هر سال آتش‌سوزی مراتع و جنگل‌های مناطق مختلف از جمله مناطق تحت مدیریت آق‌داغ خلخال را تهدید می‌کند، اضافه کرد: آمادگی برای مقابله با آتش‌سوزی احتمالی ضرورت دارد.

وی به مردم ، روستاییان ، بهره‌برداران ، دهیاران و اعضای شوراهای اسلامی روستاها توصیه کرد نسبت به آتش‌سوزی مراتع حساسیت نشان داده و در صورت مشاهده آتش‌سوزی مراتب را از طریق شماره تلفن ۱۵۴۰ اطلاع دهند.

وی ادامه داد: کارشناسان و محیط‌بانان این اداره با هدف حفاظت و جلوگیری از خسارت احتمالی، هر سال نسبت به شناسایی نقاط حساس به آتش‌سوزی در مناطق تحت مدیریت اداره حفاظت محیط زیست اقدام می‌کنند.

وی افزود: مانور اطفای حریق با حضور محیط‌بانان اداره حفاظت محیط زیست خلخال و عوامل پاسگاه ویژه اداره منابع طبیعی و آبخیزداری خلخال در منطقه حفاظت شده آق‌داغ با بکارگیری امکانات با موفقیت اجرا شد.

منطقه حفاظت شده آق‌داغ خلخال در جنوب استان اردبیل به مساحت ۸۸ هزار هکتار، زیستگاه گونه‌های مختلف گیاهی و جانوری از جمله پلنگ ایرانی، خرس قهوه‌ای، سیاه‌گوش، کل و بز کوهی و پرندگانی همچون کبک، تیهو و انواع پرندگان شکاری است.

این منطقه پیش از این در سال ۱۳۷۸ به عنوان منطقه شکار ممنوع و در سال ۱۳۸۹ طی مصوبه ۳۲۲ شورای عالی حفاظت محیط زیست کشور به منطقه حفاظت شده ارتقا یافت.

این منطقه بهترین مکان حفاظت شده استان اردبیل است که با داشتن شرایط آب و هوایی و اقلیمی خاص ، وجود گونه‌های نادر گیاهی و جانوری ، واقع شدن در بین ۲ رودخانه پرآب قزل‌اوزن و شاهرود و جاذبه‌های طبیعی فراوان می‌تواند سالانه بیش از ۲ میلیون گردشگر را جذب کند.