محمدرضا بهروزیان شریف روز جمعه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با اعلام این مطلب افزود: طی این مدت ۴۸ نمونه مشکوک ابتلا به هاری معرفی شد که پس از ارزیابی و آزمایشها، تعداد موارد مبتلا مشخص شد.
وی اضافه کرد: موارد مثبت ابتلا به هاری در خراسان رضوی شامل ۲۸ قلاده سگ، یک قلاده شغال، سه قلاده گربه و ۲ راس گاو بوده است.
رییس اداره بهداشت و مدیریت بیماری های دامی اداره کل دامپزشکی خراسان رضوی یکی از راههای مهم و موثر کنترل بیماری هاری در حیوانات و جلوگیری از ابتلای انسانی را واکسیناسیون سگهای صاحب دار عنوان کرد و افزود: در این راستا واکسیناسیون ۷۵ هزار قلاده سگ در استان هدف گذاری شده است.
به گفته وی، طی سه ماه گذشته ۳۵ هزار و ۶۰۰ قلاده سگ صاحبدار در استان واکسینه شدند.
بهروزیان مهمترین مشکل در زمینه کنترل بیماری در استان خراسان رضوی را افزایش سگهای ولگرد و بدون صاحب دانست و افزود: در صورت فعال شدن کمیته ساماندهی سگهای بدون صاحب به صورت فراگیر در استان، با زندهگیری آنها عملیات عقیم سازی، واکسیناسیون و سپس رهاسازی، تهدید موجود در این زمینه از بین میرود.
به گزارش ایرنا، بیماری هاری از طریق بزاق حیوان مبتلا به این بیماری به انسان منتقل می شود، ویروس از محل گازگرفتگی وارد بدن شده و در ماهیچه ها به سمت اعصاب انتهایی رفته و شروع به تکثیر میکند.
انسان هار به طور کلی نسبت به تمام محرک های فیزیکی، شیمیایی، حسی و بویایی عکس العمل شدید نشان میدهد، ولی این عکس العملها و رفتارهای تهاجمی یک تا پنج دقیقه بیشتر طول نمیکشد و در فواصل پیدایش آنها بیمار خسته و کوفته، آرام و بی حال میافتد. بیمار به تدریج با افزایش و تشدید انقباضات عضلانی و نخوردن غذا و نیاشامیدن آب ناتوان و فرسوده شده و سپس وارد مرحله اغما میشود و در اثر انقباضات شدید عضله قلب و بالاخره فلج دستگاه تنفسی جان خود را از دست می دهد.