به گزارش ایرنا از پایگاه خبری وزارت امور خارجه چین، «مائو نینگ» امروز (چهارشنبه هفتم تیر) اعلام کرد: نگرانی جامعه جهانی نسبت به عملکرد آژانس بینالمللی انرژی اتمی در مورد گزارش نهائی در خصوص تخلیه آب مخازن رادیو الکتیو رآکتور فوکوشیما به اقیانوس به شدت افزایش یافته و مقامات دولت ژاپن و آژانس باید در این زمینه پاسخگو باشند.
براساس این گزارش، «خبرگزاری راک» مدعی شده که مقامات توکیو برای جلب نظر مساعد مقامات آژانس در این رابطه، کمکی یک میلیون یورویی به این نهاد بینالمللی داشتهاند.
مائو در همین راستا اعلام کرد: این گزارش مورد توجه جدی ما قرار گرفته و موضع چین در مورد تخلیه آب آلوده به مواد هستهای به اقیانوس ثابت است. این تخلیه منافع مشترک جامعه بین المللی را تحت تأثیر قرار می دهد.
پیش از این روزنامه نیویورک تایمز در اردیبهشت ماه گزارش داده بود که هر روز بیش از صد تن آب به نیروگاه هستهای فوکوشیما داییچی در ژاپن وارد میشود تا بتواند پس از فاجعه هولناک سونامی سال ۲۰۱۱، قلب این رآکتور را خنک نگاه دارد.
دولت ژاپن با بیان اینکه هیچ جایگزین عملی برای رهاسازی آبهای نگهداری شده برای خنک کردن این رآکتور وجود ندارد، متعهد شده که این رهاسازی را با توجه دقیق به استانداردهای ایمنی هستهای انجام دهد. این طرح توسط ناظر هستهای سازمان ملل متحد یعنی آژانس بینالمللی انرژی اتمی مستقر در وین تایید شده است.
اما این موضوع به طور فزایندهای باعث نگرانی همسایگان ژاپن شده است. کشورهایی که به ویژه در جنوب اقیانوس آرام هستند و دههها از نتیجه آزمایش هستهای آمریکا در جزایر مارشال رنج بردهاند، نسبت به وعدههای ایمنی هستهای بدبین هستند. ۲ ماه پیش، گروهی به نمایندگی از بیش از دوازده کشور در اقیانوس آرام، از جمله استرالیا و جزایر مارشال، از توکیو خواستند تا رهاسازی آب موجود در این مخازن را به تعویق بیندازد.
وی افزود: چین از ژاپن میخواهد که نگرانیهای بینالمللی و داخلی در این زمینه را جدی بگیرد و از ادامه طرح تخلیه آب رادیواکتیو در اقیانوس خودداری کند و آبهای آلوده به مواد هستهای را به روشی مبتنی بر علم، ایمنی هستهای و به طور شفاف تحت نظارت شدید آژانس نگهداری کند.
سخنگوی وزارت امور خارجه چین اظهار داشت: ما از کارگروه آژانس بینالمللی انرژی اتمی می خواهیم که عینی، حرفهای و عادلانه عمل کرده و نظرات کارشناسان همه طرفهای کارگروه را دریافت کند و طرح تخلیه آبهای آلوده به رادیوالکتیو به اقیانوس را تایید نکند.
زندان گوانتانامو نمونه بارزی از نقض حقوق بشر توسط آمریکا است
مائو نینگ همچنین در رابطه نقض حقوق بشر توسط آمریکا گفت: در دو دهه گذشته، رفتار غیر انسانی در زندان گوانتانامو فاش شده که خشم جامعه جهانی را برانگیخته است.
سخنگوی وزارت امور خارجه چین ادامه داد: مقامات کاخ سفید بارها تعهد داده اند این زندان را تعطیل کنند اما زندانی هایی هنوز در این مکان نگهداری میشوند.
وی افزود: آمریکا دست کم در ۵۴ نقطه جهان، مناطق سیاه به بهانه مبارزه با تروریسم برای انجام بازداشت های خودسرانه و استفاده از شکنجه برای اعترافگیری اجباری ایجاد کرده است.
سخنگوی وزارت امور خارجه چین به دولت جو بایدن توصیه کرد که با تامل بر جنایتهایی که درباره حقوق بشر مرتکب شده، از جامعه جهانی عذرخواهی کند و به قربانیان غرامت بپردازد. ما از آمریکا میخواهیم کسانی که شکنجه را مجاز دانسته و آن را اجرا می کنند، بازخواست کند.
اجرای قوانین جدید ضد جاسوسی در چین
مائو نینگ در راستای اجرای قوانین اصلاح شده چین هم گفت: هر کشوری حق دارد از طریق وضع قوانین داخلی، از امنیت ملی خود محافظت کند و ما در حال پیشبرد حکمرانی مبتنی بر قانون در همه جبهه ها هستیم و به حمایت از حاکمیت قانون، اجرای قانون و حمایت از حقوق و منافع قانونی افراد و سازمان ها ادامه خواهیم داد.
وی افزود: قوانین ضد جاسوسی مربوط به گزارش های خبرنگاران خارجی مقیم چین نیست و ما همیشه از هر نوع مصاحبه ای با رسانه های مختلف خارجی مطابق با قوانین چین استقبال خواهیم کرد.
براساس این گزارش، این قانون که از روز شنبه (دهم تیر) اجرائی می شود، تمامی اسناد، دادهها و موارد مربوط به امنیت و منافع ملی چین در محدوده اسرار دولتی قرار میگیرند و از انتقال این موارد به خارج از کشور جلوگیری خواهد شد.
این قانون جدید همچنین به مقاماتی که تحقیقات ضد جاسوسی انجام میدهند، اجازه خواهد داد تا به دادهها و اطلاعات مربوط به اموال شخصی افراد دسترسی پیدا کنند.