چراغ سبز آژانس به توکیو؛ ژاپن پساب آلوده به رادیواکتیو را به اقیانوس می ریزد

تهران- ایرنا- آژانس بین‌المللی انرژی اتمی بعد از دو سال تحقیقات درباره راکتور آسیب دیده نیروگاه هسته ای فوکوشیما در ژاپن، در اقدامی جنجال برانگیز به توکیو اجازه داد تا میلیون تن پساب آلوده به مواد خطرناک رادیواکتیو را در آب اقیانوس رها کند.

به گزارش بامداد چهارشنبه ایرنا به نقل از شبکه تلویزیونی راشا تودی، آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به ژاپن اجازه داده است تا پمپاژ فاضلاب هسته‌ای تصفیه‌شده از رآکتور اتمی آسیب دیده فوکوشیما در فاجعه سونامی ۲۰۱۱ به دریا را آغاز کند.

آژانس بین‌المللی انرژی اتمی با تاکید بر اینکه توکیو از همه استانداردهای ایمنی در این خصوص پیروی کرده است، به مخالفت شدید کشورهای همسایه برای رهاسازی آب مخازن رآکتور فوکوشیمای ژاپن اشاره کرد و گفت: آزادسازی این فاضلاب هسته‌ای تنها تأثیر رادیولوژیکی ناچیزی بر مردم و محیط زیست خواهد داشت.

تاریخ مشخصی برای شروع پمپاژ وجود ندارد اما انتظار می‌رود انجام کامل این فرایند حتی تا ۴۰ سال آینده به طول بینجامد.

به گزارش ایرنا، کارگروه جزایر اقیانوسیه روز ۱۸ ژانویه (۲۸ دی) اعلام کرد کشورهای این منطقه، «ژاپن» را به تاخیر در رها کردن آب‌های راکتور اتمی تخریب شده فوکوشیما از ترس آلوده شدن آبزیان ترغیب کردند.

دولت ژاپن پیشتر اعلام کرده بود که احتمال دارد آب‌های راکتور هسته‌ای تخریب شده فوکوشیما حدود بهار و تابستان سال جاری میلادی به درون آب های اقیانوس ریخته شود.

این اظهارات منجر به افزایش نگرانی‌ها در میان کشورهای منطقه اقیانوسیه شده است که همچنان با میراث آزمایش‌های اتمی دهه‌ها پیش دست و پنجه نرم می‌کنند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha