گرگان- ایرنا- مشاور وزیر کشور در امور اصلاح ساختار جمعیت و سلامت عمومی با بیان اینکه وضعیت رشد جمعیت در کشور اسفناک است گفت: این روند فرزندآوری باعث خواهد شد تا چند سال حتی اثری از قومیت‌ها باقی نماند.

به گزارش خبرنگار ایرنا، محمداسماعیل اکبری چهارشنبه شب در «همایش فرهنگ و جوانی جمعیت با محوریت نقش فعالان فرهنگی، هنری و رسانه‌ای در جوانی» جمعیت در محل تالار فخرالدین اسعد گرگانی اظهار کرد: وضعیت رشد جمعیتی در کشور خیلی بد و اسفناک است، به‌طوری که نرخ باروری حداقل در استان گلستان ۱.۱ درصد بوده، اما سطح جانشینی براساس استانداردهای جهانی ۲.۵ درصد است. این روند فرزندآوری باعث خواهد شد تا چند سال دیگر مشکل قومیتی در کشور ایجاد شود و حتی اثری از قومیت‌ها باقی نماند.

باید به دنبال ساختار چرایی و چگونگی برهم خوردن جمعیت در جهان باشیم.

وی با اشاره به سابقه این مهم، بیان کرد: برخی کشورها از جمله ایران از صندوق جهانی ۲ میلیارد دلار وام به منظور اجرای احکام کردن سیاست‌های تهدید جمعیتی گرفتند.

اکبری تصریح کرد: در سال ۱۹۹۴ وزرای بهداشت و روسای سازمان برنامه و بودجه معاهدات آی‌سی‌پی‌دی را امضا کردند و در کشور در دهه ۷۰ رشد جمعیت ایران به صفر رسید.

مشاور وزیر کشور در امور اصلاح ساختار جمعیت و سلامت عمومی گفت: محدود کردن رشد جمعیت، آزادسازی سقط جنین به عنوان حق زنان و به اسم آزادی جنسی و انتخاب تعداد فرزندان در نشست‌های آی‌سی‌پی‌دی یک تا پنج و اجلاس پکن‌ یک تا پنج، پیگیری شد و به نتیجه رسید.

اکبری افزود: برای شیوع سقط جنین قانون تنظیم خانواده را تدوین کردند و کنترل جمعیت در پناه سقط صورت می‌گیرد.

وی افزود: مقام معظم رهبری در سال ۱۳۹۳ سیاست‌های جدید جمعیتی را ابلاغ کردند، اما بعد از ۲ سال دولت وقت آن را قانون و ابلاغ نکرد.

وی خاطرنشان کرد: در سال ۱۳۹۵ که سال سرشماری آمار جمعیتی بود، عددها افت و محدودیت باروری را نشان داد که متولیان امر در یک جلسه محرمانه عدد ۲.۰۱ را به ۲.۱ تغییر دادند.

مشاور وزیر کشور در امور اصلاح ساختار جمعیت و سلامت عمومی گفت: در سایر نقاط دنیا رشد جمعیتی را از زاد و ولد کم کردند، اما اروپا و آمریکاشمالی به سمت مهاجرپذیری رفتند تا مشکل جمعیتی را حل کنند.

اکبری اظهار کرد: کار ۹۵ ساله کنترل جمعیت در انگلستان را ایران در مدت ۱۰ سال انجام داد.

مشاور وزیر کشور در امور اصلاح ساختار جمعیت و سلامت عمومی گفت: پیری جمعیت خطرناکترین تهدید برای یک جامعه است و این روند نرخ باروری باعث خواهد شد تا به ۱۲ درصد برسیم و اکنون درصد پیری کشور ۸.۵ درصد است و استاندارد جهانی آن ۶ درصد محسوب می‌شود.

اکبری افزود: آمریکا در جنگ عراق ۲ میلیون نفر در مدت ۶ ماه، در جنگ سوریه با همراهی ترکیه و سرمایه‌گذاری ۱۰ میلیارد دلاری چندین میلیون نفر، در جنگ اوکراین قبل از شروع جنگ ۵.۵ میلیون‌ نفر را در ۱۰ روز و در جنگ افغانستان با آن وضعیت بعد از ۲۰ سال به خوبی توانستند با مساله مهاجرپذیری جبران رکود رشد جمعیت را داشته باشد.

وی با بیان وجود ۵۳۰ هزار سقط عمدی در کشور، یادآور شد: تنها روش فرزندآوری در ایران نکاح است، اما در دنیا ۴۴ درصد فرزندان غیرنکاحی هستند.

وی با بیان اینکه در یک دوره بدون اجازه بانوان بعد از چند فرزند لوله‌های رحم آنها بسته می‌شد، بیان کرد: این بزرگترین خیانتی بود که در دوره‌ای در کشور صورت گرفت و مسببان آن باید به خداوند پاسخگو باشند.

مشاور وزیر در امور اصلاح و ساختار جمعیت اظهار کرد: ۱۲.۵ درصد سقط‌ها توسط ماماها و ۱۴.۵ درصد در مطب پزشکان انجام می‌شود.

اکبری افزود: ۵۴ درصد سقط‌ها نیز در بیمارستان‌ها و توسط داروهایی که دولت وارد می‌کند انجام می‌شود، اما این داروها مانند پیتزا با یک تماس تلفنی به درب منزل می‌آید.

وی یادآور شد: برای جلوگیری از این کار ۵۰ پرونده در قوه قضاییه تشکیل شد، اما ۴۵ پرونده به علت کافی نبودن شواهد، دلایل و مدارک رد شد.

مشاور وزیر کشور ادامه داد: اگر چه اقتصاد تاثیر مثبتی بر روند زندگی و فرزندآوری دارد اما به گونه ای هم نیست که برخی اذعان می‌کنند با وضعیت فعلی امکان فرزندآوری ندارند و یا اینکه فقط قادر به داشتن یک فرزند هستند، در صورتی مسایل اقتصادی موجده در فرزندآوری نیست، بلکه مویده است و حتی برندگان جایزه جهانی اقتصاد جمعیت معتقدند که اقتصاد در فرزندآوری مخرب است، زیرا فرد با وضعیت اقتصادی خوب و بالا، به جای اینکه خانواده محور باشد، بیشتر رفاه‌طلب است.