به گزارش خبرنگار ایرنا سید محمدرضا طالبی روز سهشنبه در نشست ستاد اربعین خراسان جنوبی افزود: با توجه به اینکه خراسان جنوبی در زمینه ارائه خدمات به زائران عتبات از طریق مواکب و خدمات دیگر در کشور پیشگام است باید نهادها و دستگاههای اجرایی امتیازات ویژهای برای استان در نظر بگیرند.
وی گفت: تامین زیرساخت و اقلام مورد نیاز موکبهای استان برای پذیرایی از زائران اربعین با همکاری دستگاههای مختلف در دست اقدام است.
معاون استاندار خراسان جنوبی ادامه داد: بخشی از جامعه انسانی به ویژه شیعیان اعتقادات ویژهای به ائمه اطهار (ع) دارند و چنانچه زندگی سالم، امنیت و فرهنگ غنی داریم همه به خاطر وجود ائمه اطهار است.
وی گفت: خدماتی که قرار است با محوریت ستاد عتبات عالیات به زائرین اربعین ارائه شود باید با روحیه ولایتمداری و اعتقاد راسخ به ائمه اطهار باشد تا برکات آن در زندگی مشهود شود.
طالبی افزود: در موضوع ارائه خدمات به زائرین اربعین نباید فقط به عنوان یک وظیفه سازمانی به آن نگاه کرد بلکه باید به عنوان یک وظیفه اعتقادی و مذهبی انجام شود.
وی با بیان اینکه تامین اتوبوس برای زائران اربعین در دست پیگیری است یادآور شد: کمیسیون هماهنگی بانکهای استان پیگیری لازم را برای اختصاص ارزهای دینار و دلار و افزایش آن از ۱۰۰ به ۱۳۰ دلار برای هر زائر انجام دهد.
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار خراسان جنوبی گفت: صدا و سیمای خراسان جنوبی با توجه به رویکرد استان برتر در این خصوص، مجوزهای لازم را برای پخش مستقیم مراسم پیادهروی اربعین بگیرد تا خدمات استان در این مراسم از طریق شبکههای کشوری نیز پخش شود.
وی از دانشگاه علوم پزشکی بیرجند خواست آموزشهای مورر نیاز به مسئولان مواکب از نهبندان تا خضری دشت بیاض برای پذیرایی از زائران پاکستانی ارائه شود و برای تامین کادر پزشکی و پرستاری با هلال احمر هماهنگی صورت گیرد.
طالبی گفت: تامین نیازمندیها و اقلام مورد نیاز مواکب استان اعم از آرد و غذا و نیز خدمات درمانی و پزشکی در فرصت باقیمانده تا اربعین مورد توجه باشد و حوزه علمیه استان ۱۲ روحانی آشنا با زبانهای اردو و پشتو را برای حضور در مواکب پذیرایی از زائران پاکستانی معرفی کند.
رئیس ستاد توسعه و بازسازی عتبات عالیات خراسان جنوبی هم در این نشست گفت: امسال ۵۷ موکب استان به زائران اربعین خدماترسانی میکنند که از این تعداد هفت موکب در داخل استان به زائران پاکستانی و مابقی در شهر کاظمین و مسیر نجف تا کربلا مستقر میشوند.
موسی جوینده با بیان اینکه از هفتم ماه صفر ارائه خدمت به زائران در کاظمین آغاز میشود افزود: تعداد خدمه موکبهای استان در اربعین حسینی بیش از هزار و ۵۰۰ نفر است.
وی یادآور شد: سال گذشته روزانه ۱۰۰ هزار نفر از زائران اربعین در مواکب خراسان جنوبی پذیرانی شدند که امسال این تعداد به ۱۵۰ هزار نفر میرسد.
رئیس ستاد توسعه و بازسازی عتبات عالیات خراسان جنوبی گفت: ۲ میلیون و ۳۰۰ هزار پرس غذا در ایام اربعین تهیه و در اختیار زائران گذاشته خواهد شد که مردم میتوانند برای تهیه امکانات لازم برای پذیرایی از زائران اربعین کمک کنند.
وی با بیان اینکه از ابتدای امسال تاکنون مردم خراسان جنوبی سه میلیارد تومان برای بازسازی عتبات عالیات کمک کردند گفت: خراسان جنوبی در این زمینه رتبه اول را در سال گذشته کسب کرد.
در پایان این نشست احکام مسئولان کمیتههای ستاد اربعین استان با امضای استاندار خراسان جنوبی به آنان داده شد.