گنبدکاووس- ایرنا- چند روز مانده به فرارسیدن ماه محرم ، مردم گلستان با نمایش ارادت و عشق خود به خاندان عصمت و طهارت و واگویه غم و اندوه ابدی خود از شهادت مظلومانه امام حسین(ع) و یاران با وفای ایشان، مساجد، تکایا و حسینیه‌های شهرها و روستاهای استان را سیاه‌پوش کردند.

به گزارش ایرنا، ماه محرم یادآور واقعه کربلا و شهادت امام حسین(ع) و یاران ایشان، آتش زدن خیمه‌ها و به اسارت بردن زنان و کودکان بیگناه است و در روایات و احادیث به دوست‌داران خاندان پیامبر(ص) سفارش شده که در دهه اول این ماه در قلب و ظاهرشان آثار حزن و اندوه هویدا باشد و بعضی از لذت‌های حلال را به ویژه در روزهای نهم، دهم و یازدهم این ماه ترک کرده و مانند افرادی که داغدار عزیزانشان هستند هر روز امامشان را با زیارت عاشورا یاد کنند.

یکی از نشانه‌های عزاداری به‌ویژه در ماه محرم سیاه پوش کردن خیابان‌ها با پرچم‌های مشکی است و مردم نقاط مختلف استان گلستان از چند روز مانده به آغاز ماه محرم اماکن مذهبی خود مانند مساجد، حسینیه‌ها و تکایا را با نصب پرچم‌های با مضمون نام ائمه و نمادهای عاشورا و تاسوعای حسینی برای نشان دادن دلدادگی‌شان به خاندان عصمت و طهارت سیاه پوش می‌کنند.

هر ساله مراسم عزاداری اقوام مختلف استان گلستان در مساجد و حسینیه‌ها انجام می‌شود و علاوه بر آن قوم ترکمن هم با صدقه دادن به نیازمندان، برپایی ایستگاه صلواتی و پخش نذری خود را در این غم بزرگ شریک می‌دانند.

همچنین عده‌ای از مردم ترکمن که همگی اهل سنت هستند در طول ماه محرم محافل ختم صلوات و قرآن در کنار قرائت بعضی از اشعار مختومقلی فراغی شاعر بزرگ ترکمن را در وصف امام حسین(ع) برگزار می‌کنند.

برنامه ریزی برای برپایی ایستگاه‌های صلواتی به منظور جمع آوری نذورات مردم و اطعام دادن به عزاداران با همراهی خیران در مساجد و هیات‌ها به ویژه در مناطق محروم در کنار اجرای مراسم مداحی و روضه خوانی به صورت عمومی در اماکن مذهبی و خصوصی در خانه‌ها و همچنین برپایی زیارت عاشورا در ادارات در تمام شهرستان‌های استان گلستان در حال انجام است.

سینه‌زنی نشسته برنامه شاخص سیستانی‌ها گنبدکاووس

رییس اداره تبلیغات اسلامی گنبدکاووس در گفت و گو با خبرنگار ایرنا «سینه زنی نشسته» را از مراسم شاخص سیستانی‌های در ماه محرم دانست و گفت: همزمان با سالروز شهادت امام سجاد(ع) در روز ۱۳ ماه محرم با همکاری بنیاد نیمروز مراسم سینه‌زنی نشسته سیستانی‌ها در این شهرستان اجرا می‌شود.

حجت الاسلام احمدرضا کریمی با تاکید بر اینکه تمدن اسلامی بر پایه مکتب ایثار و شهادت امام حسین(ع) شکل گرفته است، گفت: ملت ایران هر ساله در ایام محرم با برگزاری مراسم و آیین‌های عزاداری برای زنده نگه داشتن فرهنگ عاشورا و انتقال آن به نسل‌های بعدی تلاش می‌کنند.

به گفته وی، مساجد و حسینیه‌های گنبدکاووس همانند سایر نقاط استان گلستان برای استقبال از ماه محرم سیاه پوش شده و در تمام ۱۵۰ مسجد و تکیه مراسم عزاداری برگزار خواهد شد.

وی ادامه داد: به طور شاخص در گنبدکاووس برنامه‌های عزاداری دهه اول ماه محرم هر شب در امام‌زاده یحیی بن زید(ع)، مصلی، شهدای گمنام، حسینیه بیت الاحزان و مسجد حضرت ابوالفضل(ع) محله سیدآباد برگزار می‌شود.

رییس اداره تبلیغات اسلامی گنبدکاووس از فعالیت ۱۵۰ مداح مرد و زن در کنار ۶۰ هیات مذهبی مردان و ۳۰ هیات مذهبی زنان در شهرستان خبر داد و گفت: هیات‌ها با دعوت از مداحان اهل بیت مراسم ماه محرم را اجرا می‌کنند.

حجت الاسلام کریمی افزود: همزمان با فرارسیدن ماه محرم، حدود ۹۰ مبلغ مرد و زن با حضور در مساجد و هیات‌های مذهبی مناطق شهری و روستایی شهرستان آیین‌های سوگواری و برنامه‌های فرهنگی را اجرا خواهند کرد.

وی بیان کرد: همچنین خیران در کنار هیات‌ها در ماه محرم مسوولیت اطعام عزاداران را بر عهده می‌گیرند و در بیشتر مساجد شهرستان در طول شب‌های اول تا دهم محرم توزیع غذای نذری را خواهیم داشت.

فعالیت ۲ هزار و ۵۰۰ هیات مذهبی در گلستان

به گفته مدیرکل تبلیغات اسلامی گلستان‌، این استان ۲ هزار و ۵۰۰ هیات مذهبی دارد که ۴۰ هیات از مجموع آنها شاخص هستند و ۴۰۰ هیات فعالیت دائمی دارند و مابقی هیات‌ها برنامه‌های خود را به صورت برنامه‌ای و مناسبتی انجام می‌دهند.

حجت‌الاسلام عباسعلی گرزین همچنین با اشاره به اینکه گلستان سه هزار مداح زن و مرد دارد که حدود دو سوم آن را بانوان تشکیل می‌دهند، اظهار کرد: این مداحان، فاقد مجوز فعالیت بوده و به صورت آتش به اختیار فعالیت می‌کنند.

وی بیان کرد: یکی از مهم‌ترین برنامه‌های ما در این حوزه، مربوط به ساماندهی و سازماندهی مداحان حاضر در مراسم‌های ختم و مزارهاست تا ضمن هویت‌دار کردن و شناسنامه‌دار کردن آنان، بتوانیم به خوبی تکریم آنان را انجام دهیم.