به گزارش ایرنا، حمید پاکپور روز دوشنبه در همایش دهیاران بخش مرکزی ساوه اظهار کرد: روستاها به عنوان اولین محل شکلگیری جامعه، در ایران از دیرباز خواستگاه بسیاری از ارزش های فرهنگی و تمدنی بوده که اصلی ترین هویت سرزمینی را خرده فرهنگ ها را در خود جای داده است.
وی اضافه کرد: با توجه به اهمیت تاریخی جامعه روستایی در این مقوله ها، هم اکنون باید این جوامع را به شکل ویژه ای خصوصا در مسائل اقتصادی به عنوان پشتوانه تولید و تضمین کننده امنیت غذایی کشور مورد توجه قرار دهیم.
پاکپور گفت: امروز کاهش نرخ بیکاری و تورم یکی از نیازهای توسعه کشور است که تحقق این اهداف را باید از روستاها با همکاری و همیاری دهیاران به عنوان پیشقراولان این عرصه با توسعه اشتغال و کسب و کارهای خرد شروع کرد.
وی تخلیه روستاها، خشک شدن باغات و بروز ریزگردها سه چالش میش روی جوامع روستایی اعلام کرد و گفت: دولت سیزدهم به صورت ویژه برنامه هایی را در این زمینه دنبال می کند.
دستگاه های اجرایی یاور دهیاران در توسعه روستاها باشند
فرماندار ویژه ساوه نیز در این آیین گفت: دهیاران نمایندگان اصلی دولت در روستاها هستند و هم سویی با دستگاه ها در روزهای سخت و بحرانی مهمترین رسالت آنها است.
مهدی الیاسی افزود: حفاظت از محیط زیست، گسترش فرهنگ مصرف بهینه آب و ارتقای رضایتمندی مردم از حاکمیت سه انتظار اساسی از دهیاران است که بتوانند با اولویت قرار دادن ان در اولویت کاری خود دولت را در راستای تحقق اهدافش یاری کنند.
وی با اشاره به اینکه ارتقای رضایتمندی مردم از خدمات نظام یکی از طرح های دولت است که دهیاران می توانند با ایفای نقش در این زمینه به شکل ویژه ای دولتمردان را یاری کنند.
الیاسی گفت: چالش کم آبی مهمترین مشکل شهرستان است که انتظار می رود دهیاران با انجام اقدامات اقناعی بهره برداران را در بخش شرب و کشاورزی به سمت مصرف بهینه برای عبور از بحران سوق دهند.
وی همچنین مسوولیت را یک امانت الهی اعلام کرد و گفت: همه مسوولان موظف هستند از این امانت الهی به شکل ویژه پاسداری و حراست کنند.
وی همچنین همراهی با سیاست های حاکمیت و دولت از جمله قانون جمعیت و جوانی، عفاف و حجاب و سایر قوانین را از جمله انتظارات از دهیاران اعلام کرد و گفت: انتظار می رود دستگاه های اجرایی نیز برای انجام اقدامات توسعه ای در روستاها نیز یاور دهیاران باشند.
دهیاران در پیشگیری از جرایم همکاری داشته باشند
رییس دادگستری ساوه نیز در این آیین با بیان اینکه پیشگیری از وقوع جرایم و آسیب های اجتماعی یک وظیفه اجتماعی و همگانی است افزود: انتظار می رود دهیاران در این زمینه برای احقاق حقوق عامه در جامعه روستایی دستگاه قضا را یاری کنند.
ابوالحسن شریفی یادآور شد: حفظ و حراست از اراضی ملی و منابع طبیعی، جلوگیری از ساخت و سازهای غیر مجاز در اراضی، باغات و مزارع، همکاری با ضابطان قضایی در جهاد کشاورزی، منابع طبیعی و سایر دستگاه ها، مداخله در اختلافات روستاییان برای رفع آن و زمینه سازی فرهنگی در تقویت کانون خانواده از مهمترین انتظارات از دهیاران است.
شهرستان ساوه دارای ۲۰۵ روستا در بخش های مرکزی و نوبران است که جمعیتی حدود ۸۰ هزار نفر در این مناطق ساکن است.