به گزارش ایرنا، کوروش باقری را میتوان آقای خاص وزنهبرداری ایران لقب داد. قهرمانی که استایل و شکل وزنه زدنش او را به یکی از فنیترین ورزشکاران ایران تبدیل کرد. کارنامه او با قهرمانی جهان، قهرمانی آسیا، ۲ مدال نقره بازیهای آسیایی و عنوان قهرمانی جوانان جهان گره خورده است. او چند دهه قبل از کرونا به ووهان چین رفته بود تا از معدن مسابقات قهرمانی قاره کهن طلا استخراج کند و در این راه نیز موفق بود. او این موفقیت را در سال ۱۹۹۹ کسب کرد. موفقیتی که موجب شد تمام نگاهها به سیدنی و آوردگاه المپیک دوخته شود تا جوان کرمانشاهی تیم ملی بتواند در آن کارزار سربلند بیرون بیاید اما نتیجه بر وفق مراد نبود. با وجود آنکه مدال کسب نکرد اما رکورد ۱۸۷ کیلوگرم یکضرب وی در سیدنی در دسته ۹۴ کیلوگرم تا سالها شکسته نشد.
هر چند که بیش از ۲ دهه از کوتاه ماندن دست باقری از مدال المپیک سیدنی میگذرد اما این قهرمان کرمانشاهی باور دارد تلاش خود را برای رسیدن به مدال انجام داده اما سختگیریهای آن زمان و شرایط رقابت مانع رسیدن او به مدال شد.
باقری در مردادماه گرم تهران میزبان خبرنگاران ایرنا در فدراسیون وزنهبرداری بود؛ گفت وگویی که در آن مسائل مختلفی مطرح شد؛ مسائلی که بخشی از آن به خاطرات دوران قهرمانی و مربیگری و بخشی نیز به علایق ورزشی و فوتبالی آقای خاص وزنهبرداری ایران مربوط میشد.
بخشی از مصاحبه و فیلم کامل این گفتوگو در زیر قابل مشاهد است.
نگاهم به آینده است
باقری در این گفت وگو اظهار داشت: همیشه خودمان را انتقادپذیر میدانیم اما برداشتی که از رفتار آدم میشود متفاوت است. شرایط سنی هم تاثیر دارد و موجب خواهد شد تا پختهتر عمل کند. قطعا کوروش باقری امروز با ۲۰ سال قبل تفاوتهایی دارد. در حال حاضر صبورتر، انتقادپذیرتر و آیندهنگرتر شدهام. همه باید تغییر کنیم و اگر تغییر نکنیم ایراد بزرگی است. با گذر زمان مسائل زیادی را تجربه خواهیم کرد.
وی ادامه داد: مدال المپیک بسیار ارزشمند است اما من حسرت نمیخورم. تاسف و حسرت زمانی ایجاد میشود که تلاشی انجام نداده باشم اما من تلاش کردم ولی موفق نشدم زیرا شرایط آن زمان وزنهبرداری بسیار متفاوت بود. من به عنوان سرمربی تیم ملی ایران در بازیهای المپیک ۲۰۱۲ لندن، سه مدال طلا و ۲ نقره کسب کردم که بسیار برایم لذت بخش بود. حتی در المپیک ۲۰۰۴ آتن کوچ (هدایت) حسین رضازاده را نیز برعهده داشتم و این کار با موافقت کمیته ملی المپیک بود.
ایران توانایی ریاست فدراسیون بینالمللی وزنهبرداری دارد
پیشکسوت وزنهبرداری در خصوص فعال شدن وزنهبرداری ایران در سطح جهان و آسیا نیز گفت: قدم اول کسب چند کرسی در کنفدراسیون وزنهبرداری آسیا است. هر چند ممکن است برخی آن را گام بزرگی ندانند اما برای شروع کار تیم مدیریت جدید بسیار خوب است. من معتقدم یک ایرانی میتواند رئیس فدراسیون بینالمللی وزنهبرداری باشد. بهداد سلیمی و سجاد انوشیروانی این ظرفیت را دارند؛ زیرا هم خوشنام هستند و هم جوان و با انگیزه. البته پست و کرسی بینالمللی زمانی مفید خواهد بود که نگاه مثبت از وزنهبرداری ایران برداشته نشود.
وی در خصوص نتایج نسل طلایی ایران در المپیک لندن و ریو نیز افزود: المپیک ۲۰۱۲ لندن و ۲۰۱۶ ریو حاصل تلاش سالهای پایانی مدیریت بهرام افشارزاده و پنج سال حضور رضازاده در فدراسیون بود و این نسل طلایی توانستندتا امروز امید اول وزنهبرداری ایران باشند. بعد از پایان دوره این ۲ نفر، در هشت سال گذشته اقدامات زیادی در زمینه استعدادیابی انجام نشده و این کار را برای نواب نصیرشلال در تیم ملی سخت کرده است. اما با توجه به ظرفیتهای ایران در این رشته میتوانیم به روزهای طلایی وزنهبرداری برگردیم.
باید از ایوانف تقدیر شود
کوروش باقری که با قهرمانی جهان در سال ۲۰۰۱ به چهره مطرح ورزش ایران تبدیل شد، در خصوص نقش ایوان ایوانف مربی بلغاری وزنهبرداری ایران گفت: ایوانف در سال ۱۹۹۵ به ایران آمد و سال ۲۰۰۰ و بعد از المپیک رفت. او یک نعمت غیرقابلانکار برای ایران بود و حتی لازم است در مقطعی از این مربی بزرگ جهان وزنهبرداری تقدیر شود. همه قهرمانان همنسل من با او کار کردند. مربی متعهدی بود. تاثیر ایوانف تا امروز در وزنهبرداری ایران دیده میشود.
دارنده مدال طلای پیکارهای وزنهبرداری قهرمانی سال ۲۰۰۱ جهان در آنتالیا افزود: وزنهبرداری امروز قابل قیاس با وزنهبرداری ۲۰ سال گذشته نیست. مربیان ما آگاهی زیادی به علم وزنهبرداری دارند. رسیدن به موفقیت دور از دسترس نیست، اما از لحاظ کمی و زیرساختی در وزنهبرداری مشکلات زیادی داریم تا جایی که حتی یک آجر به زیرساختهایمان اضافه نشده است. از سال گذشته کارهای خوبی از سوی سجاد انوشیروانی انجام شد اما تا رسیدن به شرایط مطلوب فاصله داریم.
سختگیریهای باقری در مربیگری از دیگر موضوعات این گفتوگو بود. وی در این خصوص گفت: برخورد مربی با ردههای سنی متفاوت است. من به عنوان کوروش باقری در مقاطع مختلف برخوردهایی داشته و سبک مربیگری خودم را دارم و به سبکهای دیگر مربیان هم احترام میگذارم. برخی مواقع تصمیمهایی گرفته میشود که شاید دوست نداشته باشیم اما چارهای نداریم. صحبتهای زیادی در خصوص اتفاقات سال ۲۰۱۳ میشود که من یادآوری آن را برای وزنهبرداری ایران مفید نمیدانم زیرا کمکی به این رشته المپیکی نخواهد کرد.
شیر، نر و ماده ندارد
مشاور فنی تیم ملی وزنهبرداری زنان در واکنش به این سوال که آیا دختران وزنهبردار ایران میتوانند روزی به جایگاه سهراب مردای و کیانوش رستمی در المپیک و جهان برسند، گفت: دختران ایرانی توانمند هستند. یک ضربالمثل کرمانشاهی میگوید «شیر، نر و ماده ندارد». البته وزنهبرداری رشته سختی برای بانوان است اما دختران ایرانی خیلی زود میتوانند در المپیک حرفهای زیادی برای گفتن دارند. وزنهبرداری در کسب مدال المپیک پیشرو بوده است و اولین مدال تاریخ ورزش ایران در المپیک را ضرب کرد (جعفر سلماسی در بازیهای المپیک ۱۹۴۸ لندن). شاید دختران ایرانی در المپیک پاریس عملکرد چشمگیری نداشته باشند اما قطعا در آینده شاهد درخشش آنها خواهیم بود. برای کسب افتخار در المپیک باید نخست سهمیه را کسب کنیم و بعد از آن به فکر مدال باشیم.
وی افزود: ما در سه وزن ۸۹، ۱۰۲ و فوق سنگین تیم ملی مردان شانس کسب مدال در المپیک داریم ولی مسابقات جهانی عربستان توانایی قهرمانان را مشخص خواهد کرد. البته وزنهبرداران بزرگی به آسیا آمدهاند که به نظر من تهدید محسوب نمیشوند بله میتوانند رقیب خوبی باشند. ما در گذشته با این وزنهبرداران رقابت کردیم و نباید از آنها بهعنوان یک تهدید نام ببریم.
الهام حسینی شانس اول حضور در المپیک است
مشاور فنی تیم ملی وزنهبرداری بانوان گفت: باید به دختران ایران برای حضور در گزینشیهای المپیک شانس داده شود. سیدهالهام حسینی شانس زیادی برای رسیدن به المپیک دارد و بقیه نیز تلاش خواهند کرد تا شانس خود را برای رسیدن به المپیک امتحان کنند.
پیشکسوت وزنهبرداری ایران که خود را نسبت به گذشته، آیندهنگرتر میداند، ادامه داد: من از آیندهنگری صحبت کردم و این به آن معنا است که من کوروش باقری، فقط امروز وزنهبرداری را نمیبینم و آینده را در نظر دارم و این مهم هم در بخش ورزشکاران و هم مربیان است. من در بین ورزشکاران وزنهبرداری کسانی را میبینم که میتوانند در آینده مربیان خوبی باشند. عاشق آموزش هستم. شاید در گذشته عاشق پستهای مختلف بودم اما اکنون در جایگاهی که دارم احساس رضایت دارم.
پاداش لاکچری مبارک فوتبالیستها باشد
علایق فوتبالی از دیگر موضوعات مورد نظر باقری بود. وی در این خصوص گفت: نگاه من این است که فوتبال فراتر از ورزش است و پاداش مبارک فوتبالیستها باشد. اعتقاد دارم پاداشی که به فوتبالیستها داده شود حق آنان است اما باید به قهرمانان رشتههای دیگر نیز هم توجه داشته باشند. من خودم فوتبال را دوست دارم و بازیهای داخلی را پیگیری میکنم. اگر پاداشی به فوتبال تعلق نگیرد به رشتههای دیگر هم داده نمیشود. البته من طرفدار پرسپولیس هستم.
پرسپولیس ۲ فینال آسیا را دیده است
باقری با تمجید از پشتکار علیرضا بیرانوند دروازهبان خبرساز پرسپولیس که اخیرا ماجرای استقلالی شدنش نقل رسانهها شده بود، گفت: بیرانوند دوست من است و از پیشرفت وی خوشحال هستم اما در جریان قرارداد او و مبالغ مطرح شده نیستم. اعتقادم بر این است که ماهیت فوتبال موجب خواهد شد تا بودجه و پول به سمت این ورزش سرازیر شود. به شخصه معتقدم اگر پولی به بیرانوند داده نشود، آن را به وزنهبرداری نیز نمیدهند. چون آن پول مال فوتبال است و مدیر در آن رشته هزینه میکند نه در هیچ رشته ورزشی دیگر.
باقری که از طرفداران پر و پاقرص پرسپولیس است در خصوص موفقیت این تیم نیز افزود: پرسپولیس ۲ فینال آسیا را دیده و این مهم است و تا یک قدمی قهرمانی رفته است. اکنون سطح فوتبال آسیا بالا رفته و تیمهای عربستانی بازیکنی مانند رونالدو میگیرند و این موجب شد تا فوتبال با ۵۰ سال گذشته بسیار متفاوت باشد.
قهرمان جهان در خصوص شاخصترین چهره وزنهبرداری کنونی جهان گفت: تالاخادزه دارنده مدال طلای جهان و المپیک در دسته فوق سنگین از کشور گرجستان، میتواند رونالدوی وزنهبرداری جهان باشد و در گذشته نیز حسین رضازاده مرد بی رقیب وزنهبرداری جهان بود.