منوچهر حاتمی روز دوشنبه در حاشیه نشست با دبیران هیات های ورزشی استان، در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با بیان اینکه وظیفه اداره کل ورزش و جوانان استان خدمت رسانی به شهروندان و به خصوص جوانان است، افزود: هدف اصلی ما این است که ورزش کرمانشاه به جایگاه اصلی خود باز گردد و در این راستا برای رشد و توسعه ورزش استان با متخلفان از طریق راه های قانونی برخورد خواهد شد و هرکسی که توانایی انجام وظایف محوله به خود را ندارد از طریق برگزاری جلسات با فدراسیون مربوطه آن هیات با رییس هیات متخلف برخورد خواهد شد.
به گفته وی در استان کرمانشاه هم اکنون بیش از ۱۳۰ هزار ورزشکار سازمان یافته در قالب ۴۸ هیات ورزشی فعالیت میکنند.
مدیرکل ورزش و جوانان استان کرمانشاه با بیان اینکه ماهیت هر هیات مشخص است و ماهیت اصلی آنها انجام اقدامات فرهنگی و قهرمانی است، اظهار کرد: در حوزه قهرمانی اداره کل ورزش و جوانان استان باید برنامه های کوتاه مدت، میان مدت و بلند خود را ارائه کند که بتواند استعدادهای ورزشی در سطح استان را کشف و در مقاطع مختلف پرورش دهد.
وی در ادامه سخنانش به اهمیت برگزاری المپیادهای ورزشی نیز اشاره کرد و گفت: تربیت ورزشکارانی که در آینده بتوانند در سطح بین المللی و جهانی برای کشور عزیزمان افتخار آفرینی بکنند وابسته به کسب افتخار در المپیادهای داخلی است.
حاتمی اضافه کرد: بازی های المپیاد برای استعدادیابی و رشد ورزشکاران در دوره های پایه است؛ کسب مدال در این دوره برای ورزشکاران می تواند پُلی برای کسب مقام های ورزشی در سطح جهانی باشد.
وی ادامه داد: برای کسب موفقیت ورزشکاران در آینده باید استعدادهای آنان کشف شود و بعد از آن ورزشکاران در دوره های استعدادیابی پایگاه های قهرمانی شرکت کنند تا با راهکار و راهنمایی های مناسب بتوانند به نتیجه مطلوب برسند.
کُشتی از نظر پایگاه طبقاتی و اجتماعی مورد استقبال قشر ضعیف جامعه است
دبیر هیات کشتی استان کرمانشاه در ادامه جلسه و در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: از نظر روانشناسی هر ورزشی که تماس بدنی ۲ ورزشکار در آن زیاد باشد مربوط به اقشار ضعیف جامعه است و ورزش کشتی نیز از این قائله مستثنی نیست.
منصور کیانی ادامه داد: استان کرمانشاه از نظر امکانات شغلی و رفاهی جزو استان های محروم و کم برخوردار در کشور به شمار می رود؛ بیش از ۴۵ درصد کشتی گیران کرمانشاهی که از سنین پایین وارد این حرفه شده اند بعد از سال ها تمرین مجبورند برای تامین نیازهای خود خانواده ورزش را رها کرده و وارد بازار کار شوند.
وی با بیان اینکه بسیاری از کشتی گیران کرمانشاهی برای دست یابی به موقعیت های مالی و امکانات رفاهی بهتر کرمانشاه را ترک می کنند، اظهار داشت: آقای یونس امامی که قهرمان جهان است کشتی گیری کرمانشاهی است که برای دست یابی به امکانات بهتر و در نتیجه کسب مدال جهانی به تهران رفته و آنجا تمرینات خود را ادامه می دهد.
کیانی افزود: باید فکری اساسی به حال معیشت کشتی گیرانی که از نظر مالی در مضیقه هستند کرد؛ بسیاری از کشتی گیران جوان کرمانشاهی که قطعا آینده روشنی در انتظارشان بود به خاطر تامین معیشت خانواده هایشان مجبور به ترک ورزش و پرداختن به کار در بازار شده اند.
دبیر هیات کشتی استان ادامه داد: ورزش کشتی در جهان رو به افول است و گواه این ماجرا مقایسه تماشاچیان در ادوار گذشته با امروز است؛ گرایشات مردم عوض شده و علت اصلی این مشکل آن است که کشتی مانند دیگر ورزش ها پول ساز نیست؛ خانواده ها به این نتیجه می رسند که فرزند خود را به سمت ورزش هایی مانند فوتبال که پول ساز است و آینده بهتری دارد سوق دهند.
وی افزود: اگر حمایت های دولتی برای رُشد کشتی نباشد مشکلاتی از این دست گریبان این ورزش را می گیرد، حامیان مالی ترجیح می دهند به جای اینکه روی ورزشی مانند کشتی سرمایه گذاری کنند به سمت ورزش هایی مانند فوتبال بروند زیرا می دانند که فوتبال پول ساز است و کشتی نه.
کیانی گفت: ورزشکاری که خانواده اش از نظر مالی در مضیقه است هرچند که در کشتی استعداد داشته باشد مجبور است برای تامین آن نیاز ها ورزش را رها کند و به دنبال کار باشد؛ عمده مشکل کشتی گیران کرمانشاهی نبود منبع درآمد است.
به گزارش ایرنا، استان کرمانشاه یکی از استان های مهم در ورزش قهرمانی کشور محسوب می شود که ورزشکاران آن هر ساله عناوین زاید در عرصه ملی و بین المللی کسب می کنند اما متاسفانه در چند سال گذشته آمار رشد ورزش در استان رو به افول است.