اردبیل - ایرنا - مدیرکل تبلیغات اسلامی استان اردبیل با اشاره به این که عزاداری‌های روزهای تاسوعا و عاشورا در اردبیل از برنامه‌های شاخص عزاداری در کشور است ، این برنامه‌ها را اعلام کرد.

حجت‌الاسلام قاسم جعفرزاده روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: برنامه عزاداری روز تاسوعا ساعت ۱۳:۳۰ روز پنجشنبه پنجم مرداد در محل عالی قاپو اردبیل در قالب قرائت قرآن، سخنرانی و مداحی توسط مداحان اهل بیت (ع) اجرا می‌شود.

وی ادامه داد: اجتماع بزرگ حسینیان اردبیل نیز در روز عاشورا ساعت ۱۷ جمعه ششم مرداد در محل عالی قاپو اردبیل در قالب قرائت قرآن، سخنرانی و مداحی توسط مداحان و شعرای آئینی با حضور هیات‌ها، دسته‌های عزاداری و مردم حسینی دارالارشاد اردبیل برگزار می‌شود.

وی اقامه نماز ظهر عاشورا را نماد عبودیت همراه با دلدادگی به حضرت امام حسین (ع) دانست و گفت: مردم مومن و عزادار اردبیل با حضور گسترده در نماز ظهر عاشورا نماد عبودیت همراه با عزاداری را به عنوان خاستگاه تشیع در کشور به نمایش گذاشته و به یاد آخرین نماز حضرت اباعبدالله الحسین (ع) به اقامه نماز ظهر عاشورا می‌پردازند.

حجت‌الاسلام جعفرزاده افزود: در شهر اردبیل در ۲ نقطه شهر اعم از مصلای حضرت امام (ره) اردبیل و امامزاده سید صدرالدین (ع) واقع در میدان وحدت اردبیل و در شهرستان‌ها در مساجد جامع هر شهر نماز ظهر عاشورا اقامه خواهد شد.

مدیرکل تبلیغات اسلامی استان اردبیل با بیان اینکه اردبیل در پرورش مداحان شهیر نقش بسزایی داشته و عزاداری‌های منطقه شهرت بین‌المللی دارد، اظهار کرد: مردم اردبیل عقلانیت و تدین را در اجتماع عزاداری روز تاسوعا و عاشورای حسینی به نمایش می‌گذارند.

حجت‌الاسلام جعفرزاده مراسم عزاداری ماه محرم اردبیل را الگوی عزاداری برای کشور دانست و افزود: اردبیل با برگزاری مراسم باشکوه و مدون عزاداری محلات ۶ گانه و سیزده گانه در بازار تاریخی و سطح شهر نشان داد که با تلفیق شور و شعور حسینی همواره در احیای مکتب حسینی ثابت قدم بوده و همواره با تاکید بر ترویج وفاق و همدلی در اشعار و مداحی‌ها زبان زد تمامی استان‌ها است.

وی بیان کرد: با توجه به اینکه این مراسم مطالبه ملی از اردبیل است و آحاد حسینیان، چشم به عزاداری اردبیل دوخته و همواره عشق و ارادت خود را به حسینیان اردبیل اعلام می‌کنند، لذا مداحان و شعرا بایستی از قرائت هر گونه اشعار تفرقه‌انگیز و طعنه‌پرداز خودداری کرده و پیام‌های همدلی و یکپارچگی حول محور حب اهل بیت (ع) و تبیین اهمیت ایثار و شهادت را به عزاداران ارائه کنند.

دیار دارالارشاد و دارالایمان اردبیل که محل زندگانی شیوخ، عرفا و فضلایی همچون شیخ صفی‌الدین اردبیلی و مقدس اردبیلی بوده و در استقرار حکومت یکپارچه شیعی به همت صفویان نقش مهمی داشته است، ماه محرم را با آئین‌ها و برنامه‌های خاصی گرامی می‌دارد و شکوهمندی این برنامه‌ها به حدی است که اردبیل، به عنوان قطب عزاداری‌های ماه محرم، الگویی برای سایر مناطق کشور محسوب می‌شود.