شیراز - ایرنا - ظرفیت‌های گردشگری فارس بستری برای رشد و شکوفایی اقتصاد این استان است و اکنون با تقویت زیرساخت‌های اقامتی و برنامه‌ریزی برای سامانمندی این حوزه شاهد افزایش گام به گام سهم این صنعت پاک در رشد اقتصادی هستیم.

به گزارش خبرنگار ایرنا، صنعت گردشگری در فارس جایگاهی متفاوت و برجسته دارد چرا که همزمان و توامان از قابلیت‌های شگرف چندین شاخه گردشگری برخوردار است و تعدد جاذبه‌ها همواره این استان را از استان‌های گردشگرپذیرهای ایران کرده است.

به عنوان نمونه براساس آخرین آمار اداره‌کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی فارس در خردادماه گذشته حدود ۱۰ هزار گردشگری خارجی به این استان سفر کرده است.

فارس بیشترین تعداد اماکن تاریخی، فرهنگی و مذهبی را در سطح کشور به خود اختصاص داده و بیش از یک سوم اماکن تاریخی، فرهنگی و مذهبی متعلق به این استان پهناور است‌.

فارس ۱۱ اثر تاریخی ثبت شده در فهرست جهانی دارد، جایگاه این استان به واسطه میزبانی از میراث دوره‌های تاریخی متعدد و شاعران و هنرمندان خوش آوازه در گردشگری تاریخی و فرهنگی بی‌نظیر است، فارس قطب گردشگری سلامت جنوب کشور به شمار می‌رود، با میزبانی از حرم مطهر حضرت احمد بن موسی شاهچراغ(ع) پایگاه سومین استان گردشگرپذیر مذهبی است و گستردگی آن سبب شده تا استانی چهار فصل باشد.

زیرساخت‌های گردشگری لازمه تحرک اقتصاد فارس

اما همه اینها نیازمند زیرساخت‌های اقامتی و برنامه‌ریزی‌های نرم‌افزاری است تا بتواند چنانکه شایسته است به عنوان نیروی محرکه‌ای برای شکوفایی صنعت گردشگری عمل کند.

یکی از مهمترین عواملی که از نظر عضو هیات علمی مدیریت جهانگردی دانشگاه شیراز مانع از این می‌شود تا "بال‌های گردشگری این استان به پروازدرآید" کمبود سرمایه‌گذاری در زیرساخت‌های این حوزه است.

به گفته مسلم باقری صنعت گردشگری در فارس اشتغال بسیار بالایی دارد اما با این وجود هنوز تا شکوفایی فاصله دارد و " نمی‌توان گفت واحدهای گردشگری این استان اکنون قدرتمند هستند".

از نظر او برخی از کمبودها از جمله ضعف در هتلینگ، نبود خط پرواز مستقیم از شیراز به کشورهای همسایه، نداشتن جاذبه‌های مکمل همچون پارک‌های گردشگری مانند پارک خوراک، مشاهیر و مفاخر، ورزشی و هنری از کمبودها سبب شده تا ماندگاری گردشگران خارجی در این استان به ۱.۵ تا ۲ روز برسد در حالی که با توجه به تعدد جاذبه‌های این استان می‌توانست تا چهار روز برسد.

توسعه اقتصاد فارس با محوریت گردشگری همواره مورد تاکید کارشناسان و مسئولان کشوری و استانی قرار گرفته و از مطالبه‌های این استان بوده است.

ایجاد بیش از چهار هزار ۶۰۰ اشتغال مستقیم و ۱۵ هزار شغل غیر مستقیم در ۲ سال

اکنون آماری که مسئولان میراث‌ فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری فارس از مجوزهای تاسیس و بهره‌برداری از مراکز گردشگری این استان در ۲ سال گذشته ارایه می‌کنند، نشانگر تحرکی در شکوفایی صنعت توریسم استان است.

بنا به اعلام مدیرکل میراث فرهنگی،گردشگری و صنایع‌دستی فارس در ۲ سال گذشته یعنی از ۱۴۰۰ تا کنون با صدور ۱۱۵ پروانه جدید تأسیسات و مراکز گردشگری یکهزار و ۵۸۹ تخت به تخت‌های اقامتی استان افزوده ‌شده و ظرفیت اقامتی آن به بیش ۲۳ هزار و ۷۴۲ تخت رسیده است.

به گفته سید موید محسن‌نژاد در پی افزایش زیرساخت‌های گردشگری فارس در ۲ سال گذشته بیش از چهار هزار و ۶۰۰ شغل مستقیم و ۱۵ هزار شغل غیرمستقیم در صنعت گردشگری فارس ایجاد شده است.

او در خبری که امروز به رسانه‌ها داد یکی از برنامه‌های توسعه گردشگری فارس را توزیع مکانی و افزایش مدت ماندگاری مسافر در این استان عنوان کرد و گفت: بر این مبنا راه‌اندازی اقامتگاه‌های بوم گردی به‌ویژه در مناطق کمتر شناخته‌شده هدف‌گذاری شده است.

به گفته محسن‌نژاد به این منظور و در جهت توسعه گردشگری عشایری و روستایی، در ۲ سال گذشته ۲۶ اقامتگاه بوم گردی در نقاط مختلف فارس راه‌اندازی شده و در راستای شده‌ایم.

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی فارس اضافه کرد: با توجه به ‌ضرورت معرفی هر چه بیش‌تر جاذبه‌های تاریخی، فرهنگی و گردشگری استان به‌ویژه در بازارهای هدف گردشگری، میزبان گروه‌های مختلفی از آژانس‌های مطرح ، تور اپراتورها ، مستندسازان ، شبکه‌های تلویزیونی و اینفلوئنسرها و وبلاگ نویسان از کشورهایی مانند چین ، روسیه ، پاکستان ، عراق و کشورهای حوزه خلیج‌فارس بوده‌ایم.

او گفت: این فعالان حوزه جهانگردی، با حمایت معاونت گردشگری کشور در قالب تورهای آشناسازی به فارس آمدند و آنطور که بررسی‌ها نشان می‌دهد حضور این گروه‌ها تأثیر بسزایی در معرفی ظرفیت‌ها و افزایش ورود گردشگر این کشورها به این استان داشته است.

تداوم توسعه زیرساخت‌های اقامتی فارس

آنطور که از آمارها بر می‌آید این پیشرفت‌ها در زیرساخت‌های گردشگری فارس تداوم خواهد داشت چرا که به گفته مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان از ابتدای امسال تاکنون بیش از ۱۲ هزار میلیارد ریال برای ۳۲ پروژه گردشگری این استان سرمایه‌گذاری شده است.

به گفته محسن نژاد در این مدت ۲۷ موافقت اصولی و پنج مجوز تاسیس مراکز گردشگری مانند هتل و هتل آپارتمان، اقامتگاه سنتی، سفره‌خانه سنتی مجتمع گردشگری و مهمانپذیر در فارس صادر شده که می‌تواند برای ۵۹۵ نفر اشتغالزایی کند.

تقویت زیرساخت‌های اقامتی و تفریحی در همراهی با معرفی جاذبه‌های کمتر شناخته شده فارس و فعالسازی دیپلماسی منطقه‌ای از سوی دولت سیزدهم می‌تواند مولفه‌های امیدبخش برای رونق صنعت توریسم فارس باشد تا سهمی درخورتر از اقتصاد این استان کسب کند.