به گزارش ایرنا، مراجعه این افراد به اورژانس همدان از شدت گرمای روزهای گذشته در حالی است که برخی از مناطق و مکان های طبیعی و گردشگری از جمله آبشار زیبای گنجنامه و رشته کوههای الوند در بالا دست شهر همدان میزبان خیل عظیمی از گردشگران و مسافران از استان های مختلف به ویژه جنوب کشور بود.
گرچه هواشناسی همدان دمای ۴۰ درجه سانتیگراد بالای صفر را برای برخی از مناطق استان پیش بینی کرده بود اما ظرفیت های طبیعی، آبشارها، بوستان ها و پارک های استان پناهگاهی برای استراحت و دوری از گرما زدگی مردم در این روزهای آفتابی و سوزان بود.
دکتر «محمدرضا شکوهی» روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: افراد گرما زده به علت فعالیت طولانی مدت زیرنور مستقیم آفتاب، فعالیت مستمر در محیط های گرم بدون تهویه و سیستم خنک کننده و فعالیت در ساعات گرم روز یعنی از ساعت ۱۰ تا ۱۶ دچار گرمازدگی شده بودند.
وی به شهروندان توصیه کرد: برای پیشگیری از گرما زدگی از فعالیت مستمر و طولانی مدت زیر نور مستقیم آفتاب پرهیز کنند.
رئیس اورژانس پیش بیمارستانی و مدیریت حوادث دانشگاه علوم پزشکی همدان ادامه داد: بنابراین در ساعات گرم باید از فعالیت مداوم پرهیز و در صورت فعالیت زیرنور خورشید از کلاه لبه دار، رنگ روشن، نخی و نازک استفاده کنند.
شکوهی تاکید کرد: در صورت گرمازدگی باید حرارت بدن به صورت تدریجی کاهش یابد یعنی نباید برای فرار از این وضعیت به یکبار خود را داخل استخر و آب سرد انداخت و از اسفنج برای خیس کردن و کاهش میزان حرارت بدن بهره گرفت.
رئیس اورژانس پیش بیمارستانی و مدیریت حوادث دانشگاه علوم پزشکی همدان گفت: در صورت مواجهه با فرد گرما زده ابتدا باید او را به مکان سایه و خنک منتقل کرده و به پشت قرار داده سپس پای او را ۲۰ تا ۳۰ سانتیمتر بالاتر از بدن قرار دهید.
شکوهی تاکید کرد: در صورت بروز تشنج و کاهش هوشیاری فرد گرما زده، از دادن نوشیدنی خنک به او پرهیز کرده و بلافاصله برای دریافت خدمات درمانی به اورژانس تماس بگیرد.