دکتر «محمدرضا شکوهی» روز پنجشنبه در جمع خبرنگاران به بیان علل گرمازدگی پرداخت و اظهار داشت: گرمازدگی هنگام حضور طولانی مدت فرد زیر نور مستقیم آفتاب و یا دمای بالا اتفاق می افتد.
وی افزود: شدت گرمازدگی بستگی به میزان فعالیت بدنی، رطوبت از دسترفته و طول زمان قرارگرفتن در معرض گرما، میتواند از خفیف تا بسیار شدید متغیر باشد.
رئیس اورژانس پیشبیمارستانی و مدیریت حوادث دانشگاه علوم پزشکی همدان افزود: با وجود شیوع کم گرمازدگی و قابلیت درمان آن اما تاخیر در درمان به موقع می تواند منجر به مرگ فرد شود.
شکوهی ادامه داد: کودکان، افراد مسن، مادران باردار، افراد باسابقه بیماری قلبی، بیماری انسدادی مزمن ریه، دیابت، کمآبی، چاقی و افراد با محدودیت حرکتی در خطر بالاتری برای ابتلا به اختلالات ناشی از گرمازدگی هستند.
وی بیان کرد: بیمارانی که دچار گرمازدگی میشوند به علت مختلشدن مکانیسم تعریق و از دستدادن مقدار فراوان آب بدن، درجه حرارت بدنشان افزایش مییابد و در صورت درمان نشدن، سطح هوشیاری فرد کاهش می یابد که خطر آفرین است.
رئیس اورژانس پیشبیمارستانی و مدیریت حوادث دانشگاه علوم پزشکی همدان اضافه کرد: هنگام مواجهه با فرد گرمازده، در اولین اقدام بیمار را از محیط گرم خارج کرده سپس با اورژانس ۱۱۵ تماس بگیرید.
شکوهی ادامه داد: خارجکردن لباس بیمار، خنککردن محیط با کولر (نه در حدی که بیمار شروع به لرزیدن کند)، پوشاندن بیمار با ملحفه مرطوب و به پهلو خواباندن بیماری که تهوع داشته و یا بیهوش است از جمله اقدامات دیگری است که تأثیر بسزایی در درمان اولیه گرمازدگی دارد.
وی با تاکید به اهمیت زمان در امر امدادرسانی به افراد دارای علامت گرمازدگی، افزود: بهبودی از گرمازدگی، بهسرعت عمل در انجام درمان بستگی دارد.
رئیس اورژانس ۱۱۵ همدان ادامه داد: لازم است که تمامی شهروندان علاوه بر آشنایی با علائم این بیماری نظیر تعریق شدید، خستگی، قرمزی پوست، گرگرفتگی یا اسپاسم عضلات به همراه درد، سردرد یا سرگیجه خفیف و حالت تهوع، هرچه سریعتر اقدامات اولیه را در مواجهه با فرد گرمازده آغاز و با اورژانس ۱۱۵ تماس بگیرند.
به گفته کارشناس اداره کل هواشناسی همدان بیشینه دمای هوای همدان در ۲۴ ساعت گذشته ۳۸ درجه سانتیگراد بالای صفر گزارش شده است.
نظر شما