تهران- ایرنا- هاکان فیدان وزیر امور خارجه ترکیه در تماس تلفنی با دیمیترو کولبا وزیر امور خارجه اوکراین و آنتونی بلینکن وزیر امور خارجه ایالات متحده آمریکا درباره فعالسازی دوباره کریدور غلات مذاکره کرد.

به گزارش روز شنبه ایرنا و به نقل از تارنمای خبر. ۷ ترکیه، هاکان فیدان در این گفت‌وگوی تلفنی بر ضرورت احیا و فعالسازی دوباره کریدور انتقال و صادرات غلات دریای سیاه تاکید کرد و گفت که این امر، به امنیت غذایی جهان کمک شایانی خواهد کرد.

وزیر امور خارجه ترکیه در گفت‌وگوی تلفنی با همتای آمریکایی خود نیز با اشاره به اهمیت فعالسازی دوباره قرارداد ابتکار غلات دریای سیاه موسوم به کریدور غلات، بر انجام اقدامات عملی احیای کریدور غلات دریای سیاه و لزوم امنیت دریای سیاه تاکید کرد.

رجب طیب اردوغان رییس جمهوری ترکیه نیز سه روز پیش در گفت وگوی تلفنی با ولادیمیر پوتین رییس جمهوری روسیه خواستار مساعدت و موافقت وی با فعالیت و گشایش دوباره کریدور انتقال غلات اوکراین و روسیه از طریق دریای سیاه شد و گفت: تعطیلی طولانی مدت کریدور غلات دریای سیاه به نفع کسی نخواهد بود و کشورهای نیازمند غلات، بیشترین ضرر را متحمل خواهند شد.

رایزنی درباره فعال شدن دوباره کریدور غلات دریای سیاه در حالی ادامه دارد که «دیمیتری پسکوف» سخنگوی کاخ کرملین چند روز پیش اعلام کرد روسیه بعد از تحقق شرایط خود، برای تسهیل صادرات محصولات اوکراین و روسیه به بازارهای جهانی از طریق دریای سیاه آماده بازگشت به توافق غلات است.

قرارداد کریدور غلات به منظور کاهش تأثیر جنگ روسیه و اوکراین بر قیمت جهانی مواد غذایی و به خصوص تامین غلات مورد نیاز تعدادی از کشورهای وارد کننده با ابتکار ترکیه و با همکاری سازمان ملل متحد، روسیه و اوکراین یک سال پیش در استانبول (۲۲ ژوئیه ۲۰۲۲ ـ ۳۱ تیرماه ۱۴۰۱) امضا شد.

این قرارداد ابتدا برای اجرا در مدت ۶ ماه امضا شده بود و در سه دوره متوالی دو ماهه تمدید شد که مهلت تمدید دو ماهه سوم این قرارداد نیز به پایان رسید و با وجود تلاش دولت ترکیه و دبیرکل سازمان ملل، دولت روسیه به علت کوتاهی و کارشکنی غرب در عمل به تعهدات خود در قبال تعدادی از مفاد این قرارداد که مورد نظر روسیه بود، با تمدید آن موافقت نکرد.

در طول حدود یکسال اجرای توافق غلات، ۳۲.۸ میلیون تن محموله از اوکراین صادر شد که بیش از ۷۰ درصد آن به کشورهای ثروتمند رفت و تنها کمتر از یک میلیون تن محموله به فقیرترین کشورهای آفریقا رسید.

بنا به گزارش تارنمای خبر. ۷ ترکیه، دو مقام سیاست خارجی آمریکا و ترکیه در گفت‌وگو تلفنی امروز درباره گسترش ناتو و روابط دو جانبه نیز به مذاکره پرداختند.

بنا به اعلام این رسانه، وزرای امور خارجه ترکیه و آمریکا در این گفت‌وگو، درباره تحولات قفقاز جنوبی و روند عادی سازی روابط آذربایجان و ارمنستان نیز به رایزنی پرداختند.

برچسب‌ها