علیرضا نعمت سلطانی روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: منابع آب یا نیاز آبی مجتمع شهید بالازاده به صورت مستقیم از چاه و چشمه تامین میشود و این پروژه ۳۰ هزار و ۵۴۲ نفر را در ۹۹ روستا پوشش خواهد داد.
وی افزود: هماینک این مجتمع با ۷۷ درصد پیشرفت فیزیکی و ۱۷۶ میلیارد ریال اعتبار هزینه شده در حال اجراست و برای تکمیل آن به ۱۱۰ میلیارد ریال اعتبار نیاز است ، همچنین طرحهای عمرانی مختلفی برای تامین آب پایدار شهرها و روستاهای استان در دست اجراست که با جذب اعتبارات استانی و ملی تکمیل خواهد شد.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان اردبیل همچنین در خصوص اقدامات فنی و مهندسی مجتمع آبرسانی شهید بالازاده گرمی مغان اظهار کرد: برای این پروژه ۲۷ ایستگاه پمپاژ، مخازنی با حجم کلی ۶ هزار و ۷۳۰ متر مکعب، اجرای خط انتقال با لوله پلیاتیلن بهطول ۳۰۳ کیلومتر و اجرای شبکه توزیع آب بهطول ۱۳۰ کیلومتر با ۹۰ لیتر بر ثانیه آبدهی در نظر گرفته شده است.
نعمت سلطانی ادامه داد: براساس برنامه وزارت نیرو و شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور و تاکید استاندار اردبیل ، پروژههای آبرسانی که با هدف ایجاد زیرساختهای آبرسانی در روستاها به اجرا درآمدهاند، باید بهصورت جهادی و بر اساس استانداردهای فنی با سرعت معقول اجرا شوند تا علاوه بر افزایش شاخص بهرهمندی آب شرب روستایی، سبب توسعه و آبادانی روستاهای محروم شود.
وی گفت: در مجموع ۲۲۰ روستای استان اردبیل در شهرستانهای خلخال ، کوثر ، گرمی و بیلهسوار با مشکل کمآبی رو به رو هستند و برای آبرسانی به این روستاها فقط ۱۰ تا ۱۲ دستگاه تانکر آبرسانی سیار وجود دارد.
وی با اشاره به کمبود تانکر سیار برای آبرسانی به روستاهای دورافتاده و محروم از انجام مناقصه برای اجاره تانکرهای آبرسانی خبر داد تا عبور از تنش کمآبی فصل تابستان در این استان تا حدودی تسهیل شود.
به گزارش ایرنا ، کاهش محسوس بارشها و وقوع خشکسالی در سالهای اخیر مشکلات عدیدهای برای تامین آب مورد نیاز استان در بخشهای شرب و کشاورزی ایجاد کرده است و این امر بویژه در مناطق شمالی استان اردبیل محسوستر است.
با توجه به کمبود آب و کاهش بارندگیها در منطقه، شهرستان گرمی مغان در شمال استان اردبیل جزو مناطقی از این استان است که در برخی روستاهای آن کمبود آب مشهود است و آب روستانشینان با دشواری تامین میشود.
علاوه بر پدیده خشکسالی، بارشهای نابهنگام و وقوع سیلهای مکرر در فصل بهار خسارتهای سنگینی به تاسیسات آبرسانی شهری و روستایی استان اردبیل وارد کرد که کانون سیلها شهرستانهای گرمی، انگوت و بیله سوار بوده و بیشترین میزان خسارت هم در این شهرها رخ داده است.
۳۰ شهر و ۹۹۱ روستای استان اردبیل زیرپوشش خدمات شرکت آب و فاضلاب استان اردبیل قرار دارند و ۴۰۱ هزار نفر جمعیت در مناطق روستایی از آب آشامیدنی سالم و بهداشتی بهرهمند هستند.